Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért kell 3 évig azért...

Miért kell 3 évig azért tanulni, hogy egy irodában dolgozzon az ember, vagy mért kell egy fogorvosnak 5 évet szenvdedni, hogy fogorvos lehessen?! Mikor ébred rá az emberiség, hogy az egész rendszer úgy rossz ahogy van?

Figyelt kérdés

2023. aug. 4. 06:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

"Kattintgatás meg nyomtatás. Ehhez aztán diploma kell."

Ezek szerint ahhoz a tiédnél magasabb végzettség kell, hogy valaki felfogja hányféle munkakörben mennyi féle feladatot szokás irodákban végezni?

2023. aug. 4. 08:30
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

"Használta valaki ebben a büdös életben a másodfokú egyenlet megoldóképletét?"

Eddig még senki.

2023. aug. 4. 08:37
 13/22 anonim ***** válasza:
Összemosol egy csomó szellemi munkát azon az alapon, hogy mindet irodában végzik számítógéppel. Kattintgatni egy 10 éves gyerek is tud, minek ide 8 általános...? Neked amúgy megvan? Ha esetleg szakmád is van, mit szólnál, ha én is összemosnám a többivel, hogy pl. aki asztalos, jó lesz hegesztőnek is, majd belejön? Fogalmad sincs, ki mit csinál, szerinted hülyék a cégek, hogy ilyen feltételeket szabnak a felvételnél?
2023. aug. 6. 09:57
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Dehogynem tudom. Ülnek az irodában, betanulnak egy programot, meg kinyomtatnak pár papírt.

Az irodista az nem könyvelő, meg nem szoftver fejlesztő.

Amit csinálnak az mégcsak nem is egy szakma. Egyszerű betanított munkások.

2023. aug. 6. 10:02
 15/22 anonim ***** válasza:
91%
Irodista munkakör nem létezik, ez nem jelent semmit, értelme sincs, hiába használják. Persze pár munkakört elvileg komolyabb tanulmányok nélkül is tökéletesen el lehetne végezni, csak az a gond, hogy akik leragadtak a 8 általánosnál, általában nem a színjeles bizonyítványuk miatt, hanem mert odáig is alig tudtak eljutni, esetleg funkcionális analfabéták. Irodai munkára mindig is kellett minimum érettségi (amit régen sokkal nehezebb volt megszerezni).
2023. aug. 6. 10:09
 16/22 anonim ***** válasza:

Ennek kb annyi értelme van, mintha azt mondanád, hogy az asztalos csak fűrészel meg never pár szöget, azt a hülye is tudja. Vagy az orvos csak felír valami bogyót, minek ahhoz egyetem...

2023. aug. 6. 10:10
 17/22 anonim ***** válasza:

Irodista egy gyüjtőfogalom, ezernyi szakma van ami irodai munka, mint építészet, programozás, könyvelés, bankolás, help desk, aszisztens stb.

Egy helpdeskesnek sok esetben elég egy érettségi + nyelvtudás, ugyanakkor építészként diploma nélkül nem fogsz irodába bekerülni.

Gondolom nem szeretnél olyan épületben lakni amit olyan ember tervezett akinek nincsen meg a szaktudása.

Fogorvosnak pedig ugyan úgy orvos, tudnia kell az emberi anatómiát, a szervezet működését, a gyógyszerek működési mechanizmusát és a különböző fogászati technikákat ami bizony nem 2 év elsajátítani.

Ha nem akar valaki 5 évet tanulni akkor ott van a fogtechnikusi aszisztensi képzés ami jóval rövidebb ennél.

2023. aug. 6. 12:15
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

16#

Én most az olyan irodistákról beszélek akik semmit se csinálnak.

90%-uk akikkel találkozok az ilyen.

Emaileket írnak, telefonálgatnak, nyomtatnak. Max van egy program amit megtanulnak használni.

Meg postára adnak pár levelet.

Ez egy semmi. Ezt egy betanított majom is meg tudja csinálni.

2023. aug. 7. 08:04
 19/22 anonim ***** válasza:
#15 vagyok. Sikerült elolvasni, amit írtam? Amúgy iskolában is általában sokkal többet kell tudni, mint ami valóban szükséges, ami valahol érthető. E-maileket pl. nekem senki ne írogasson (ne járassa le a céget) 8 általánossal...
2023. aug. 7. 08:15
 20/22 A kérdező kommentje:
2023. aug. 7. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!