Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért ilyen drágák az élelmisz...

Miért ilyen drágák az élelmiszerek és egyre drágábbak?

Figyelt kérdés

Fanta: [link]

1200 Ft, nemrég mennyi volt 2 fanta, 600 max 700 Ft? Ugyanez a fajta.

Magnum kis doboz fagylalt: [link]

Ez már tényleg nevetséges, nem egy haveromtól hallottam hogy ők is imádják de rohadt drága erre nem adnak pénzt. Gyerekeket is látom amikor bámulják ezeket a fagyikat - gondolom szülők nem tudják megvenni mert tényleg kettő db ebből már madjem 7000 Ft. 3 - 4 gyereknél... nevetséges... 11 550 Ft (3.5 gyerekkel számolva hogy most 3 vagy 4 gyerek van). Fagyi? Mikor volt ennyi a fagyi? Ismerős és rokon a hanyatló nyugaton élnek, és ilyenekről egy szó nem esik és nem panaszkodnak. Ha ruhát akarnak venni abban a percben akkor bemennek és vesznek, ez nem gond náluk.

De basszus... kb. 11 550 3 db kis doboz fagyi? Ehhez már nem tudok mit hozzászólni.

A bérek meg alig nőnek, és ehhez képest fing az a kereset hogy úgy éljen mint pl. 2015 - 2017 ben mondjuk, de lehet 2019 is talán.

Hát... tagadjuk az igazságot mint a szovjetunióban... ömlenek ki az emberek külföldre, nem csoda... gondolom lassan azt is betiltják. Ja már betiltották az egyetemeken keresztül az államilag finanszírozott rendelet bevezetésével, fizess vissza több milliót ha nem itthon dolgozol. Ha a gyúcsány kormány alatt régen erre nem volt szükség most miért kell vajon? Kérdezzük meg a Fidelitas-t.

Ez belpolitika, kezelni kellett volna nem is sorolom mennyi dolgot. De aki tudja az tudja, aki meg szovjet modra fujja hogy a nyugat omlik bomlik svajc ker hitelt tolunk annak hiaba mondasz barmit.

2023. júl. 31. 09:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A nagy ember ... propagandájának "köszönhetően" a hívek oly mértékben lettek vakbuzgók, hogy a saját érzékszerveiknek, tapasztalatiknak kevésbé hisznek, mint a "igének", amit hirdet a vezér.

2023. júl. 31. 09:41
 12/14 A kérdező kommentje:
Egyébként kimenni sem egyszerű, ha nincs ismerős meg cég relokáció meg ilyenek. Ha puszta magad vagy egy sima állással ami régen jól keresett a megélhetéshez képest akkor ma már ez lehetetlen. Alapból utálják a magyarokat a legtöbb hanyatló nyugati országban, és a fő kérdés hogy mész ki? Oké kimész busszal vagy bárhogy. Ha nincs rá pénzed mert a HUF gyenge mint a szar és csak gyengül (2 hónaptól vissza onnantól számítva 1 hónapig stabil 360 volt, most meg 385, mindjárt megint 400 HUF/EUR?) akkor a kinti megélhetésed kb csöves szint. Bérelt lakásod aligha lesz mert 1 akik képesek kibérelni és megélni lecsapnak rá rögtön, 2 a te gyémántot érő HUF-oddal mit kezdesz ott kint? Max a ló seggét kitörlöd vele.
2023. júl. 31. 09:51
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

1. 27%-os áfa

2. Kisker külön adók.

3. ástoppos termékek veszteségeit is be kell hozni.

4. Munkaerőhiány miatt jelenős munkabér növekedés

5 Rezsi árának jelentős emelkedése.

6. Jelentős mezőgazdasági áremelkedések.

7. Mert kifizetjük, és nem csökken jelentősen a forgalmuk a boltoknak.

2023. júl. 31. 10:44
 14/14 anonim válasza:
0%
Nm tom nekem eddig nm igazán tűnt fel akkora hatalmas ár emelkedés meg fagyit én nem szoktam venni mert nm szeretem csak apám szokott és amit én veszek szerintem nm lett drágább de bármennyibe is kerülne meg venném mert hát ugye kell
2023. szept. 20. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!