Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért ilyen drágák az élelmisz...

Miért ilyen drágák az élelmiszerek és egyre drágábbak?

Figyelt kérdés

Fanta: [link]

1200 Ft, nemrég mennyi volt 2 fanta, 600 max 700 Ft? Ugyanez a fajta.

Magnum kis doboz fagylalt: [link]

Ez már tényleg nevetséges, nem egy haveromtól hallottam hogy ők is imádják de rohadt drága erre nem adnak pénzt. Gyerekeket is látom amikor bámulják ezeket a fagyikat - gondolom szülők nem tudják megvenni mert tényleg kettő db ebből már madjem 7000 Ft. 3 - 4 gyereknél... nevetséges... 11 550 Ft (3.5 gyerekkel számolva hogy most 3 vagy 4 gyerek van). Fagyi? Mikor volt ennyi a fagyi? Ismerős és rokon a hanyatló nyugaton élnek, és ilyenekről egy szó nem esik és nem panaszkodnak. Ha ruhát akarnak venni abban a percben akkor bemennek és vesznek, ez nem gond náluk.

De basszus... kb. 11 550 3 db kis doboz fagyi? Ehhez már nem tudok mit hozzászólni.

A bérek meg alig nőnek, és ehhez képest fing az a kereset hogy úgy éljen mint pl. 2015 - 2017 ben mondjuk, de lehet 2019 is talán.

Hát... tagadjuk az igazságot mint a szovjetunióban... ömlenek ki az emberek külföldre, nem csoda... gondolom lassan azt is betiltják. Ja már betiltották az egyetemeken keresztül az államilag finanszírozott rendelet bevezetésével, fizess vissza több milliót ha nem itthon dolgozol. Ha a gyúcsány kormány alatt régen erre nem volt szükség most miért kell vajon? Kérdezzük meg a Fidelitas-t.

Ez belpolitika, kezelni kellett volna nem is sorolom mennyi dolgot. De aki tudja az tudja, aki meg szovjet modra fujja hogy a nyugat omlik bomlik svajc ker hitelt tolunk annak hiaba mondasz barmit.

2023. júl. 31. 09:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%
Van egy narancssárga párt, meg a szavazóik, akiknek megköszönhetjük a jelenlegi kiemelkedően szr helyzetünket.
2023. júl. 31. 09:13
 2/14 anonim ***** válasza:
75%

Magas adók, balfácán gazdaságirányítás, az állami bevételek "átcsoportosítása", ...

De majd jönnek a Megafon-tanoncok, és megírják, hogy:

háború, kereskedők, Brüsszel, "libsik", ...

2023. júl. 31. 09:15
 3/14 Kései Sirató ***** válasza:
78%
Az élelmiszerboltokra kiszabott különadók miatt.
2023. júl. 31. 09:17
 4/14 anonim ***** válasza:
87%
Orbán Viktor miatt.
2023. júl. 31. 09:20
 5/14 anonim ***** válasza:
15%
Mert boltok kartelleznek.
2023. júl. 31. 09:21
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, egy csomó adót tett Orbán a boltokra, azok mind beépülnek az árakba, drágítva mindent, a birkákat meg azzal hülyíti a propaganda, hogy multik drágítanak, a különadókat meg nem említik.
2023. júl. 31. 09:23
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Látod, megmondtam előre, hogy a kereskedők lesznek a hibásak.

Az előbb kifelejtettem a tanárokat. Őket is említsük meg!

2023. júl. 31. 09:24
 8/14 A kérdező kommentje:

6

Gondoltam ez lesz a kifogásuk hogy Orbán a feltámadt Szent István, meg, hogy a boltok viszik fel igazából CSAK M.o-n az árakat mert utálnak minket. És ráadásul Orbán már nem csak hogy Szent István de egyben Jézus is, mert kötelező akciókat vezetett be.

Ez az egész részben igaz, az, hogy utálnak minket a cégek, külföldiek Orbán Viktor miatt.

2023. júl. 31. 09:27
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

Ha igazad van, akkor miért nem büntetni meg őket az erre fenntartott hatóság? Ők nem tudják ezt, csak Te tudod?

2023. júl. 31. 09:31
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a darált húson döbbentem le, mert szeretem a bolognai spagettit ahhoz meg kell.

Most jöttem haza pont.

Voltam a pennyben, ott fél kiló darált hús 1300, es voltam a sparban ott 1200.

A 400g lett 990...

1 eve fél kiló 490 volt.

2 hete 990.

Most 1200.

Es ez csak 1 termék.

Mégis...sajnos a Magyarok ennek tapsolnak, meg éljen a diktátor.

Komolyan én már ott tartok hogy dögöljön meg az összes olyan hazaáruló aki képes a fideszre szavazni.

Hogy itt egy ország, tisztessegesen dolgozol és megis fillereket kell számolnod, hogy a fizu előtti héten tudjál enni.

2023. júl. 31. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!