Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon azért van...

Magyarországon azért van áldozathibáztatás mert úgy tekintik ha valakit megerőszakoltak akkor az az ő szégyene?

Figyelt kérdés

Mint az iszlámban hogy még a nőt kövezik meg

A nőnek kell együtt élnie az erőszak terhével

A lelkében nyomásként egy életre, és a társadalom őt ítéli el érte, nem az erőszaktevőt. Ő hordozza az erőszaktevő szégyenét. Őt veti ki a társadalom, és nem az erőszaktevőt.

Mi ennek az oka? Mi áll ennek a jelenségnek a mélyén?

2023. jún. 7. 22:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
75%
Azért van áldozathibáztatás, mert könnyebb az áldozatot okolni, mint a bűnöst megbüntetni. Gyávák gyakorlatilag. Semmilyen ruhadarab nem okoz erőszakot, semmilyen mennyiségű alkohol nem ok a nemi erőszakra, egyedül az erőszakoló okoz erőszakot. Ezért kellene minden bejelentést komolyan venni, és a bizonyítottan bűnös embereket meg jó hosszú időre elzárni.
2023. jún. 7. 23:17
 12/29 anonim ***** válasza:
65%

Az a baj alapvetően ezzel a témával, hogy túltolták kicsit.

Már mindent áldozat-hibáztatásnak könyvelnek el a vérfeministák.

Pedig a legtöbb ember, ahogy én is, egyáltalán nem az áldozatot hibáztatjuk, amikor azt mondjuk, hogy igenis az ember legyen elővigyázatos.

Pl. ne hagyj őrizetlenül az italát.

Ne mászkáljon sz-r környékeken félig kilógó seggel és csöccsel.

Ha bulizni megy, akkor lehetőleg ne egyedül menjen haza, vagy ha mégis, akkor taxizzon.

És nem azért mondjuk ezt, mert hímsovisiszta k-csögök vagyunk, hanem mert tisztában vagyunk a realitással.

Azzal a realitással, hogy:

1. nem lehet minden egyes ember mellé személyi testőrként egy rendőrt odaállítani

2. erőszakos f-szfejek mindig is voltak, minden társadalomban, és mindig is lesznek, ezt egész egyszerűen nem lehet tévéreklámokkal me felvilágosító youtube-os okoskodásokkal megszűntetni.

Ahogy rablók és tolvajok is mindig is voltak, és mindig is lesznek.

Ez van.

A gravitációt se lehet kikapcsolni, ez egy törvényszerűség.

És az is ugyanilyen törvényszerűség, hogy egyszerűen képtelenség olyan társadalmat létrehozni, ahol egyetlen erőszakos f-sz férfi sincs.

(vagy nő)

Ezért ha jót akarsz magadnak, akkor bizony figyelj oda.

Sajnos ez van, a realitásokhoz kell igazodni.

Ahogy nem jó ötlet mátrix-részegen felszállni éjszaka a 4-6osra, és menni totális deliriumban két kört, mert szinte biztos kirabolnak, ugyanúgy nem jó ötlet az sem, hogy mindenféle idegenektől piát elfogadni, nem jó ötlet a népszínház utcában éjszaka kilógó csöcsökkel-seggel részegen flangálni, és stb.

És ez nem áldozathibáztatás - nem az áldozat hibája, hanem az elkövető bűne, ezt senki sem vitatja.

De az van, hogy valóság úgy működik, hogy ahogy a villamoson cirkáló zsebtolvajok létezését sem lehet megszüntetni semmiféle felvilágosítással, úgy az erőszakos emberek létezését sem lehet megszüntetni.

A saját érdekünkben alkalmazkodni kell ahhoz, hogy a világ bizony nem egy safespace, hanem vannak veszélyek, és ennek tudatában és ennek megfelelően kell élnünk az életünket.

2023. jún. 7. 23:18
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
#9 Férfiaknak és nőknek maguknak kell megtalálniuk azt az igazságot, ami egymást kiegészítővé teszi őket. A férfi csak a látszat ellenére tűnik fizikailag erősebbnek, ezt a nőknek bőven van mivel kompenzálni.
2023. jún. 8. 06:06
 14/29 anonim ***** válasza:
49%

Ne etessétek a trollt!

Már a 9-es válasza tökéletesen bizonyította hogy csak hergelésre írt ki egy ostoba trollkérdést és kötekedik.

2023. jún. 8. 06:48
 15/29 anonim ***** válasza:
57%
Undorító néhány komment. A nők 20%-át megerőszakolják élete során legalább egyszer, további 20%-nál kísérletet tesznek erre. És a férfiak az áldozatok? Elmentek a p*csába.
2023. jún. 8. 07:48
 16/29 A kérdező kommentje:

A félénk lányok önbizalom növelés miatt öltóznek kirívóan

Valójában félénkek

Ezt a pasik is tudják

Egyébként részeg ember kirabolni is könnyű

Értem hogy pénztárcat az ember ne vigyen de a telefon muszaly azt meg ellophatják

Én nem bulizok meg ilyenek de este futni szoktam és félő a veszélye hogy megerőszakolnak

És Pesten, a nyugati pályaudvaron egy csapat c típus a hajamba szagolt! Ott sirtam el magam! És azóta is a saját szegyenemnek érzem pedig semmit nem tettem

2023. jún. 8. 08:23
 17/29 anonim ***** válasza:
75%

"Ennek mi volt az oka? Bibliában is van ilyenre példa"

Igen. Meg az is benne van a házasságtörő nő esetében, hogy "Az vesse rá az első követ, aki közületek bűn nélkül van."

De ha már nemi erőszak és áldozathibáztatás: nehéz, összetett kérdés. Magyarországon több százezer (nem túlzás) nőt erőszakoltak meg néhány hónap alatt a szovjet katonák. Ezek a traumák évtizedekig el voltak hallgatva, most már lehet róluk beszélni, de így is nehéz feltárni. Szerintem ennek az emléke és az elfojtás hatásai még valahol mélyen most is benne él a társadalomban, akkor is, ha már sokan nem voltak személyes átélői az eseményeknek.

12-essel amúgy egyetértek (és nő vagyok, mielőtt megkapom, hogy "nem érteném"). Persze, senkit semmilyen körülmény nem jogosít fel az erőszakra. Az sem ha a lány hullarészeg, meg az sem, ha meztelenül császkál a Hős utcában. De azért hülyének sem kell lenni.

Kamaszként apám is kocsival értemjött (ciki - nem ciki), mikor egy buli sokáig tartott. Nem azért, mert úgy gondolta, hogy nem lehet bennem megbízni és az én hibám lesz, ha megerőszakolnak, hanem azért mert pontosan tudta, hogy mennyi elborult elme van szabadlábon.

Az nem áldozathibáztatás, ha azt mondom, hogy vigyázzunk magunkra, ne lobogtassuk a több miliiós Rolexünket a gettóban, ne hagyjuk az italunkat felügyelet nélkül, stb.

2023. jún. 8. 09:05
 18/29 A kérdező kommentje:
És aki kamaszként nem bulizitt soha és 20 évesen nincs semmi tapasztalata a témában, családja meg már nincs ott segitségnek? Könnyrn áldozattá válhat
2023. jún. 8. 09:08
 19/29 A kérdező kommentje:
Bizony en tiniként meg nem buliztam soha
2023. jún. 8. 09:08
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
#16 Futásra a kijelölt hely a sportpálya, de mind1.
2023. jún. 8. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!