Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az IPhone 13-tőle kezdve...

Az IPhone 13-tőle kezdve tényleg jelenti a készülék a pedofilokat? Ezek után nem fogja mindenki bojkottálni?

Figyelt kérdés
Kicsit régebben olvastam a hírt de 1-2 éve de most teszem fel a kérdést. Ez azért nagyon disztópikus lenne hogy a saját készüléke feljelenthet bárkit, vagy bármi hasonló. Igaz nem emlékszem erre pontosan ezért kérdezem itt valaki hátha tud valamit hogy igaz vagy sem. Régebben is felakartam tenni a kérdést de most azzal kapcsolatba jutott eszembe hogy Puzsér egyik videó részletben arról beszél hogy a jövő autója feljelent ha balesetetezel (remélem ez illegális lenne) tényleg lehetnek olyan készülékek a jövőben amelyek ellened fordulhatnak! Kicsit Black Mirror epizód hangulat.

2023. jún. 6. 17:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem jelenti. Voltak hírek ezzel kapcsolatban, de nem lett belőle semmi.
2023. jún. 6. 18:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Volt ilyen terv. De kicsit árnyaljuk! Nem arról volt szó, hogy ha mondjuk lefényképezed a lányod ruha nélkül, akkor 10 perc múlva kopogtatnak a rendőrök, hogy ejnye Mr. Anderson, hát szabad ilyet?

Arról volt szó, hogy a neten keringő p.l képekről készült adatbázissal hasonlítják össze az iCloudba feltöltött képeket. (és nem a konkrét képeket, hanem csak a képek ujjlenyomatát) Tehát már azzal kijátszható lett volna ha kikapcsolod a fotóstreamet, vagy az icloud-fotókat és nem tölt fel a telefonod semmit.

Viszont nagyon-nagyon sok probléma felmerült ezzel a rendszerrel kapcsolatban, ezért inkább visszavonták és nem lesz ilyen rendeszer. Van erről sok cikk a neten, érdemes utána olvasni.

2023. jún. 6. 18:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Ezt értem, bár pontosan nem tudtam mit jelent ez már régen olvastam a cikket. Viszont a kérdésem most nem az esetleges hibákról vagy félreértésekről szólt hanem arról hogy egy eszköz tényleg fordulhat e a tulajdonosa ellen. Ha 100%-ban csak a pedofilokat kapják el és hibátlanul működne a rendszer megfigyelés nélkül még mindig ugyanúgy disztópikusnak hat önmagában az a tény hogy egy eszköz az a birtokosa ellen furdul. Mintha egy pisztoly nem lenne hajlandó bűnözőknek működni. Persze ezt az ICloud-ot se ismerem jól, mármint tudom hogy oda lehet képeket menteni hogy tárhelyet szabadítson fel a készüléken de nem igazán tudom hogy egy ilyen rendszer hogy működne. Csak maga az alap gondolat hangzik ijesztően számomra hogy a készülék a használója ellen fordulhat.
2023. jún. 6. 20:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Az amit Puzsér mondott az autókról hogy a jövő autója (állította “már létezik”) feljelent ha például balesetezel. Ez igaz? Van ilyen terv vagy valami prototípus vagy volt?
2023. jún. 6. 20:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben nem az eszköz fordult volna a gazdája ellen. Pláne nem önszántából!
2023. jún. 6. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!