Ha a fideszesek/mihazánkosok szerint káros az, hogy egy gyereket homoszexuálisok neveljenek fel, akkor a videójátékok, filmek és sorozatok is károsak?
Rengeteget olvasom hogy az az érv amellett, hogy ne lehessenek melegek nevelőszülők, hogy torzul a gyerek szexuális beállítottsága, mert "ezt látja otthon".
Mi van azzal, hogy valaki sok erőszakos filmet, sorozatot néz, és videójátékokkal játszik?
Van a GTA videójáték sorozat,amiben egyenesen tömegmészárlásokat lehet végrehajtani, millió fajta bűncselekményeket (gyilkosság, autólopás, betörés stb). Én 5 éves koromtól kezdve rendszeresen játszottam ilyenekkel. E logika szerint akkor én erőszakos vagyok? Nem érzem azt, hogy bárkit is bántani akarnék, autót lopni stb sőt, tűzoltó szeretnék lenni és embereken segíteni, ha leváltják Orbánt (most nincsenek megbecsülve).
Akik szerint egy gyereket ne neveljenek homoszexuálisok, illetve jobb a nevelőotthon náluk, a gyerekeiktől megtiltják a filmeket, sorozatokat, videójátékokat, mert káros?
#20 "szóval egyfajta jogosítvány megszerzéséhez lehetne kötni a gyerekvállalást."
Értem mire gondolsz de itt az a kérdés, hogy mit teszel ha valaki úgy lesz terhes hogy nincs rá "engedélye"? Ha minden előzetes gondolkodás, tervezés, tanfolyam vagy bármi nélkül szimplán lefekszenek egymással és a csaj terhes lesz. Akkor mit teszel?
Kényszer abortusz? Elveszed tőlük a gyereküket?
Értem, hogy szeretnéd egyfajta képzéshez, szinthez kötni, na de mi van ha ők ebben nem partnerek? Hiszen most is lehetne simán óvszerrel védekezni és ezt sem teszik meg rengetegen, inkább választják az abortuszt helyette vagy egyszerűen elhagyják a gyereket. Akkor hogy tennéd elvárássá ezt az előzetes tanfolyamot ha nem tudod semmivel kontrollálni?
Egy autóvezetést tudsz vizsgához kötni, hiszen büntetheted azzal a jogosítvány nélkül vezetőt, hogy megbünteted pénzbírságra, vagy elvárhatsz vizsgát egy ügyvédtől, orvostól a praktizáláshoz - mert egyszerűen tudod korlátozni abban hogy vizsga, papír nélkül megtehesse. de hogy tudnád ezt elérni a szexben?
A másik dolog, hogy szülőnek nem születik az ember és nem is tudod megtanulni, hogyan kell csinálni. Ez szépen fokozatosan alakul ki a gyerek növekedésével. A legjobb szülők is hibáznak és akik elméletben jól vizsgáznának előtte azok is változhatnak úgy, hogy később rosszat tesznek a gyereknek. Az én nevelőapám kisgyerek korunkban csodálatos volt, mint egy szuper apuka. Aztán pár év elteltével megváltozott és egy szörnyeteg lett aki csak azért nem verte meg a családját részegen vagy bekábítószerezve mert anyám erősebb volt nála és fordítva történt meg. Most akkor ha vele kitöltetsz egy papírt még az öcsém születése előtt amikor normális volt, simán jó szülőként vizsgázott volna le, de alig 2 éve korára már kifordult magából. Ahoyg ez megtörtént úgy megtörténik az ellenkezője is, egy ostoba gazembert is tud értelmes jó emberré tenni az ha gyereke születik és megváltozik a kedvéért.
Ez pont olyan dolog amit bármilyen jó szándékkal is tervezel bevezetni a valóságban nem megvalósítható.
#21, igen, leírtam, hogy ha besikerül a gyerek, akkor el kell venni tőle a gyereket. A kényszerabortusz hülyeség (és az alapvető emberi jogokkal szembemegy). Annyi engedményt lehetne tenni, hogy ha a terhessé vált nő a várandósság alatt belekezd a tanfolyamba, akkor nem veszik el tőle a gyereket, ha egyedül van, de pár esetén (bizonyíthatóan ez házasságban igaz) mindkettejüknek bele kellene kezdenie.
Értem, hogy azt mondod, hogy nem lehet tanulni, de pont ugyanez igaz az autóvezetéssel is; az oktató az alapokat tudja átadni, amivel a vizsgán át tudsz menni, onnantól pedig a te saját felelősséged, hogy milyen vezetési rutint alakítasz ki. Pont ugyanígy ez a tanfolyam sem rögtön nevelne szülővé senkit, hanem adna egy átfogó alapot a fontos dolgokról, és a vizsga azt bizonyítaná, hogy az adott személy ezekkel tisztában van.
Nyilván kisebb hibák miatt nem is szokták elvenni a jogosítványt sem, ahhoz nagyon kirívóan kell viselkedni. Pont úgy, ahogy manapság kiemelik a gyereket a családból; ha sorozatos bejelentés érkezik egy családról, akkor kiszáll a családsegítő, és ha nagyon nem változik a helyzet, akkor veszik ki a gyereket a közegből. Ez nem változna itt sem, viszont aki nem rendelkezne ezzel a jogosítvánnyal (ahogy az autóvezetésnél is), az szankcionálva valamilyen formában, és ha nem teljesítene, akkor a gyereket is sokkal rövidebb idő alatt lehetne kiemelni.
Persze tudom én, hogy ez csak egy utópisztikus gondolat, de egy ideális világban tudna működni.
#24 Az ilyen szülőtől el is veszik a gyereket. Ehhez nem kell külön semmit kitalálni, a gyermekvédelem pont erről szól és pont ezt csinálják.
Ezért nem csak árva gyerekek vannak állami gondozásban és nevelőszülőnél, de pont ezért hiszik sokan hogy rengeteg örökbefogadásra váró gyerek van - miközben az ilyen gyerekeket, akiket az állam vett ki a családból de a szülők ragaszkodnának hozzájuk, azokat nem lehet örökbe adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!