Ha a fideszesek/mihazánkosok szerint káros az, hogy egy gyereket homoszexuálisok neveljenek fel, akkor a videójátékok, filmek és sorozatok is károsak?
Rengeteget olvasom hogy az az érv amellett, hogy ne lehessenek melegek nevelőszülők, hogy torzul a gyerek szexuális beállítottsága, mert "ezt látja otthon".
Mi van azzal, hogy valaki sok erőszakos filmet, sorozatot néz, és videójátékokkal játszik?
Van a GTA videójáték sorozat,amiben egyenesen tömegmészárlásokat lehet végrehajtani, millió fajta bűncselekményeket (gyilkosság, autólopás, betörés stb). Én 5 éves koromtól kezdve rendszeresen játszottam ilyenekkel. E logika szerint akkor én erőszakos vagyok? Nem érzem azt, hogy bárkit is bántani akarnék, autót lopni stb sőt, tűzoltó szeretnék lenni és embereken segíteni, ha leváltják Orbánt (most nincsenek megbecsülve).
Akik szerint egy gyereket ne neveljenek homoszexuálisok, illetve jobb a nevelőotthon náluk, a gyerekeiktől megtiltják a filmeket, sorozatokat, videójátékokat, mert káros?
#10 Hiába erőlködsz Kaleta soha nem volt fideszes és soha nem is védték.
A törvények akkor ezt a büntetést tették lehetővé az elkövetett cselekménye miatt és amint ez kiderült épp a fidesz volt az ami szigorította az ilyen bűncselekmények büntetési tételeit.
Mégis mivel lehet a gyerekeket segíteni ha nem olyan törvénnyel ami a gyerekeket védi? Mert ezt a törvényt hozták meg és épp eleget hisztiztetek már miatta.
Kérdező; ez a téma minden szempontból kényes, és nincs rá jó válasz.
De kezdjük az elején: az egészséges elme különbséget tud tenni játék és valóság között. Ezért van az, hogy a két dolgot nem lehet egy lapon említeni, lévén a játékbeli öldöklés az csak egy „feladat”, míg ha melegek közt nő fel egy ember, akkor az a valóságban történik. Emiatt a „ki mit lát és hol” párhuzamot nem lehet itt felállítani. Egyébként meg arra is sok példa található, amikor valaki a játékok hatására tett kárt a valóságban, de persze nem ez az általános.
A másik dolog, hogy itt a fő veszélyt nem is a meleggé válás, hanem az ehhez társított szexuális abúzus jelenti a törvényalkotók szerint; az ő fejükben az jár, hogy a melegeknek azért szükséges egy kisfiú, hogy „legyen még egy lyuk”, és ennek szellemében hoznak mindenféle tiltó szabályokat, és ezért teljesen jogos melegellenes törvényeknek nevezni ezeket a törvényeket, még akkor is, hogyha a törvényhozás azzal érvel, hogy nem így van; technikailag valóban nem a melegeket szankcionálják, de közvetetten mégis egyenlőségjelet tesznek közéjük.
A saját életemből kiindulva, utólag visszagondolva inkább két meleg nevelt volna fel, akik tényleg mindent megtesznek értem, minthogy így volt egy alkoholista apám, aki mindenhogy terrorizált engem és édesanyámat, és két ház árát elitta (mert ugye a minden nap leseggrészegedést a törvény nem tiltja, mi több, a magyar néplélek kvintesszenciája...). Ugyanis az örökbefogadás nem úgy megy, ahogy sokan elképzelik, vagyis bemennek az árvaházba és leakasztják az első szimpi gyereket a polcról, hanem évekig tartó procedúra, mire egy gyerek családhoz kerülhet, a leendő örökbefogadóknak pedig rengeteg képzésre kell járniuk, hogy alkalmassá válhassanak (ezzel szemben bármelyik két hülye csinálhat gyereket...), és aki ennyi kínlódást bevállal egy vadidegen gyerekért, hogy aztán sajátjaként felnevelhesse, az igenis megérdemli az esélyt, függetlenül attól, hogy milyen nemű a szerelme!
#12 Ott van a gond, hogy te is azt hiszed azonos szinten van az, hogy valaki a saját gyerekét neveli és esetleg nem jól teszi, meg hogy valakinek az állam, a hatóság adja oda másnak a gyerekét, hogy nevelje.
A homoszexuálisoknak sincsen megtiltva hogy gyereket neveljenek - ha az a saját gyerekük. Hiszen abba nincs beleszólása az államnak és van is rá példa, hogy homoszexuálisoknak van gyerekük.
Az örökbefogadásnál viszont nem a felnőtt érdekeit kell nézni, hanem a gyerekét. Egy olyan gyereklnek kell a lehetőségek közül a legmegfelelőbb örökbefogadó szülőt megtalálni, akinek nincsen valami okból saját szülője aki nevelné. Márpedig ha van egy halmazban rengeteg olyan pár akik szeretnének gyermeket örökbefogadni, akkor közöttük a homoszexuális párok nem lesznek a legalkalmasabbak között. Alkoholistának sem engedik, hogy örökbefogadjon gyereket, ahogy bántalmazó felnőttnek sem. Pont amiatt mert van náluk alkalmasabb a várakozók között.
Mindig megy az összemosása a nyugati propagandának a magyar valósággal. Itt nem élnek tömegével elhagyott, elszökött gyerekek az utcán, nincsenek tömegével árva gyerekek akik bánatos szemmel kapaszkodnak az árvaház rácsaiba és várják hogy valaki örökbefogadja végre őket. A magyar gyermekvédelmi rendszer teljesen másmilyen és nálunk örökbefogadható gyermekből van kevesebb nem örökbefogadásra váró párból.
A gyermek számára pedig nagyon fontos hogy legyen apja IS és anyja IS. Ami nagyon gyakran nem adatik meg a gyerekeknek, hiszen meghal az egyik szülő, elválnak vagy éppen nem foglalkozik a családjával. De ha már érte trauma azt a gyereket azzal, hogy árva lett vagy ki kellett emelni egy nem működő családból, akkor számára a legjobbat kell kiválasztani örökbefogadáskor.
Itt nem arról van szó, hogy egy homoszexuális ne tudna jól gyereket nevelni vagy ne lenne az adott pár jobb mint sok olyan család ahol a saját gyerekeiket nem jól nevelik. Arról van szó, hogy a gyerek számára rossz, ha anya+apa helyett két anyát vagy két apát kap egy ilyen traumatikus helyzetben - szándékosan. Ez halmozza a gyereket érő problémákat és nem megoldja.
Akkor ha nem lesz többszörösen elegendő heteroszexuális pár az örökbefogadásra várók között akkor majd lehet arról beszélni, hogy jobb a gyereknek ha legalább egy homoszexuális pár örökbefogadja. de most nálunk nem ez a helyzet.
A gyerek nem azért van hogy a felnőttnek legyen kit örökbefogadnia, fordított a helyzet. A gyerek az akit itt figyelembe kell venni elsődlegesen.
#16, félreértesz. Nem gondolom, hogy egy szinten van, hanem arra akartam utalni, hogy a természetes gyerekvállalást is szabályozni kellene, ha már az örökbefogadás ennyire foglalkoztat egyeseket (már az a része, hogy nehogy a gyerekek meleg párokhoz kerüljenek); ha már a rossz(=elégséges feltételek nélküli) családba születő gyerekek számát lehetne csökkenteni, akkor az örökbefogadás sem lenne akkora probléma. Persze tudom, hogy ez kb. kivitelezhetetlen, de én akkor is fontos dolognak tartanám ennek a valamilyen módú szabályozását. Meg aztán egyre többet lehet hallani, hogy a 8+-adik gyereket a saját anyja sorsára hagyja, vagy csak egyszerűen kinyírja. Az ilyen esetekre is tekintettel szorgalmaznék ebbe az irányba is lépéseket, de úgyis tudom, hogy annak lázadás lenne a vége...
Ahogy utánaolvastam, valóban relatíve kevés örökbefogadható gyerek van, és ha jól értem, akkor kb. az tekinthető annak, akit tényleg nincs hova kötni rokonilag. Alapvetően én is azt mondom, hogy a heteró párok élvezzenek elsőbbséget az örökbefogadáskor, csak ezzel meg az a probléma, hogy így a melegeknek a „selejt” jut, amivel az adott gyerek még inkább azt érezheti, hogy ő nem ér annyit, mint azok, akik „normális” családba kerültek. Ebből a szempontból akkor mégis egyenrangúsítani kellene a párokat.
Vagy az van, amit te is mondtál, hogy a melegek is nyugodtan „csináltathatnak” gyereket, az államot meg nem érdekli, hogy az a gyerek meleg családban nő fel, csak én ezt így nettó képmutatásnak látom.
8: A saját gondolataimat mondtam el, nem a pártállást. Nem igazán hiszem, hogy akár a kormány, akár az ellenzék meg akarja védeni a gyerekeket. A politikusok szavazatokat akarnak. Ezért nem is próbálom magyarázni a Fideszes politikusok szexbotrányait, mert nincs rájuk mentség. Viszont nem fogom megtagadni az álláspontomat, csak mert ők képmutatók.
Tudom, a liberálisok szeretik ezt kiparodizálni, hogy a jobbosok biztos azt képzelik, hogy a gyerekek így csettintésre átnevelődnek, de ez nem így van. Bevett módszer a vitapartner nevetségessé tételére, ha az álláspontjának egy sokszorosan kiforgatott verzióját parodizáljuk ki. Ahelyett, hogy meghallgatnánk. A kormány éaz ellenzék is előszeretettel alkalmazza ezt.
#17 "hanem arra akartam utalni, hogy a természetes gyerekvállalást is szabályozni kellene,"
HOGYAN????
Abortuszra viteted csak mert egy bizottság szerint nem jól nevelné a gyerekét?
Elveszed tőle a saját gyerekét mert neked nem tetszik ahogy neveli?
A törvények ezt nálunk egész jól szabályozzák és a legfontosabb, hogy családból kizárólag ekkor lehet gyermeket kiemelni ha az másképpen nem megoldható és veszélyezteti a gyereket ha ott marad.
Ne akarj norvég mintára belemászni a családokba és elvenni a gyereket mert az állam szerint nem megfelelő ha imádkozni tanítják vagy nyugati mintára nem megfelelő a fiukat nem hajlandóak kislánynak nevelni!
A lényeget nem érted. Az hogy valaki a SAJÁT gyerekét neveli az az ő joga, és az államnak minimális kell legyen a beleszólása. Ezzel lehet elkerülni azt, hogy valami ideológia alapján elvegyék a gyerekeket a szüleiktől. Azonban ha a gyerek már állami felügyelet alatt van, akkor azt a gondozót kell megtalálni számára aki a lehetőségek között a legjobb. És ez nem egy homoszexuális pár.
Vannak kizáró tényezők és pont amiatt, hogy a gyereknek ne kelljen még egy nehézséggel megküzdenie azon felül, hogy örökbefogadják.
de örülük, hogy veled lehet normálisan beszélni a témáról, ezt köszönöm, ritka tapasztalat!
#19, elsősorban úgy gondolom, hogy ha egy pár gyereket akar vállalni, akkor ők is járhatnának kötelező jelleggel tanfolyamra (bár azt olvastam, hogy pár éve az örökbe fogadni vágyóknak sem kötelező már a tanfolyam...), szóval egyfajta jogosítvány megszerzéséhez lehetne kötni a gyerekvállalást. Ha viszont valakinek besikerül a gyerek, akkor attól rögtön el lehetne venni a megszületett gyereket, és majd csak akkor kapná vissza, hogyha a jogosultságot megszerezte (itt elsősorban az egyedülálló nőkre hegyeztem ki a dolgot, de párok esetén mindkettőnek kellene a jogosítvány).
Ne érts félre, azzal nem lenne bajom, hogyha valaki hithű kereszténynek nevelné, vagy épp ellenkezőleg. Ha az alapvető szellemi, érzelmi és biológiai szükségletet megkapja a gyerek, akkor onnantól édesmindegy, hogy mi másra is neveli a gyereket (nyilván a normáknak megfelelően). És annak sem vagyok híve, hogy minden piszlicsáré ok miatt kiemeljék a gyereket a szokott közegből, mert adott esetben inkább árt, mint használ.
Ha az óvónőtől és a tanártól elvárjuk, hogy legyen a gyerekekhez való hozzáértést igazoló okirat a kezében, vagy egy bölcsödei dajkától megköveteljük az OKJ-s végzettséget, tehát azt akarjuk, hogy képzett szakemberek foglalkozzanak a gyerekeinkkel, akkor saját magunktól miért nem követeljük meg ugyanezt? (Ugyan a kérdésre a válasz cinikus, de annál igazabb; mert nem kötelező...)
De természetesen ez sem oldana meg minden problémát, de legalább több esély lenne arra, hogy sokkal kevesebb lelki sérült gyerek legyen a világban, hogyha a szülőket felkészültté tennénk a módszerekről és a lehetőségekről. Mi több; talán sokan belátnák, hogy gyereket vállani sokkal több felelősség, mint aminek elsőre tűnik, emiatt a tanfolyam végeztével meggondolnák magukat a gyerekvállalásról, mivel belátnák, hogy nem alkalmasak rá. Én azt vallom, hogy sok ember csak társadalmi nyomásra vállal gyereket, aztán „majd valahogy lesz” alapon megteszik, és ezeknek a szülőnek teljesen alkalmatlan embereknek a gyerekei nagyobb eséllyel válnak valamilyen módon deviánssá (szerhasználókká, bántalmazókká, törvényszegőkké), mint azoké, akik komolyan is gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!