Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hol helyeznétek el magatokat...

Hol helyeznétek el magatokat politikai értelemben?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 18. 08:26
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Ha az egész politikai palettát egy halmaznak tekintjük akkor a halmazon kívül.
2023. ápr. 18. 08:31
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Pártok szempontjából sehol. Már semmi sem azt jelenti, amit eredetileg.
2023. ápr. 18. 08:37
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

Bal-jobb tengelyen bal.

Autoriter-liberális tengelyen liberális.

Konzervatív-progresszív tengelyen konzervatív.

2023. ápr. 18. 11:24
 4/7 anonim ***** válasza:
65%
Jujo pontosan leírt engem is.
2023. ápr. 18. 11:32
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

A gazdasági Bal-Jobb tengelyen jobboldali.

Az Autoriter-liberális tengelyen Liberális.

A konzervativ-progresszív tengelyen enyhén progresszív, de kB félúton.

2023. ápr. 18. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:
57%
Baloldal
2023. ápr. 19. 17:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az igazi baloldali eszmék közelebb állnak hozzám, csak el lett torzítva már. A Fidesz is sok mindenben baloldali dolgokat vezet be, pl rezsicsökkentés, árstop, ezek nem jobboldalira pártra vallanak. Nálunk szerintem sosem volt igazi bal és jobboldal, mert összemosták a dolgokat és már csak egymásra mutogatásra használják a megnevezéseket. A Gyurcsány féle baloldallal, meg a Fidesz szerinti jobboldallal sem tudok azonosulni.

De amúgy azt tartanám fontosnak, hogy ne legyen egy politikai elit kezében minden vagyon, miközben a kisemberek nyomorognak. Hogy mindenkinek legyen esélye az életben pl egy normális lakáshoz jutni, évente legalább egyszer nyaralni, nyugodtan megélni a fizetésből, még egy gyári munkásnak is. Ugyanakkor a kapitalizmusban hiszek és nem a kommunizmusban. Szerintem ilyen igazságos világ sosem lesz, a szocializmusban is csak hitelekkel tudták elérni és igazi jómód sem volt.

De Amerikában pl egész jól élnek az emberek, aki dolgozik annak jók az esélyei egy korrekt életre. Kár, hogy úgy le vagyunk maradva tőlük, hogy sosem leszünk azon a szinten.

2023. máj. 19. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!