Ti hol helyeznétek el a jelenlegi magyar politikai pártokat a politikai koordinátarendszerben?
Pl orbán
86 ba kommunista volt mint KISZ tag
88 ba benyalt magának egy Soros ösztöndíjat
89 be antikommunista lett
90 be ultraliberális
92 be már konzervatívként puncsolt a hatalomért
10 be meg nemzetikeresztényantiliberális
úgy fordul mint a napraforgó, még csillámfalloszláma is lenne ha csak így maradhatna hatalmon
tipikus diktátor, bármit a hatalomért
Szerintem érdekesebb, hogy a szavazóik honnan jönnek, mint az, hogy szerintünk vagy szerintük hova tartoznak.
Pl. a Fidesz egy jobboldali, konzervatív párt kéne legyen elméletileg ehhez képest egy netes felmérésnél(nyilván már csak emiatt se biztos, hogy teljesen fedi a valóságot) meg kiderült, hogy a szavazóik többsége baloldali (nyilván nem szélső bal de a tengelynek inkább ezen az oldalain voltak a szavazóik).
Jobbik elméletileg még jobboldalibb és konzervatívabb de ugyanúgy többségében baloldali eszméket vallók a szavazótáboruk. (nem véletlen a béruniós ötlet se)
Mszp bal és tényleg azok is szavaznak rájuk
DK bal + liberális ehhez képest jobboldali gazdaságpolitikájuk van és liberálisok.
LMP bal + liberális és kb. onnan is jön a szavazótáboruk.
[link] ezt ha kitöltöd a végén lehet nézelődni pártpreferencia és még sok más alapján is.
4-es, én középen vagyok, pár kérdésnél a válaszok közt nem volt jó, pl. mindjárt az első, legyen-e ingatlanadó, de a válaszok közt csak az van, hogy milyen legyen, vagy, hogy nem tudom. Hát ne legyen, szemétség csak azért adóztatni, mert ingatlanod van, vagy mert örököltél.
Amúgy szélsőjobbos vagyok ideológiailag, bár ez az oldal sok mindent tartalmaz szélsőbaltól szélsőjobbig, mindenhonnan a legjobb elemeket (pl. hazafiasság, rendpártiság, szolidaritás), ezért is jó.
Enyém ez úgy, hogy szélsőjobbos vagyok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!