Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Oroszországban miért olcsóbb...

Oroszországban miért olcsóbb minden?

Figyelt kérdés

Vannak fent videók a neten, hogy kint élő vagy kint lévő magyarok mennyiért vásárolnak jelenleg Oroszországban. És sokkal kevesebb az ára kb mindennek. Sokkal több áru van és még amerikai termékek is vannak a polcokon. Az üzletek, amikről azt írták, hogy bezártak, annak a fele nyitva.

Hogy lehet az hogy őket szankciónálják és mégis mi szívunk?

2023. márc. 25. 23:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

8

A videókon teljesen látszik minden, nem propaganda videó! Teli vannak árúval! Még túró Rudi is vagy 5 fajta volt náluk. A nő vette le az amerikai chipset a polcról. Stb:) Rohangált a nagy bevásárló központba és mutatta hogy tárva nyitva, sőt.

Nálunk miből van hiány? Nincs pilóta keksz, sok boltba hónapokig alig volt ársapkás termék. Az olcsóbb kategóriás termékek 70%eltűnt (amiket vettem eddig, már nem találom)

Nekem Orosz ismerősöm nincs, de ukrán van egy pár és simán haza mennek, pl:most is haza ment az egyik lány letenni a jogosítványt stb. Velük szoktam néha beszélgetni és még náluk sincs ekkora készlet hiány és drágasság.

2023. márc. 26. 09:18
 12/14 anonim ***** válasza:
82%
A velencei (olaszorszag) meki olcsobb mint a pesti. Valenciaban is olcsobb a kaja. Mi a meglepo ebben? Fel eve minden a vilagrekorder magyar (elemiszer) inflaciorol szol.
2023. márc. 26. 09:27
 13/14 anonim ***** válasza:
79%
Németországban, meg a téli szalámi olcsóbb, mint otthon. Ez lenen a referencia mértéke?
2023. márc. 26. 09:31
 14/14 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező: Kérdezd a magyar narancsot.

Videóba bármit otaszerkeszthetnek és el is mondták, a szankcióknak lassan de biztosan lesz hatása, (már van is) azok a termékek vagy szerkesztettek ahogy mondtam, vagy maradt még a raktárból.

Én pld nem tudnék dolgozni, nem lenne mivel.

Megkérdezném, ha annyira olcsó minden, miért égetik el a géázt ahelyet hogy eladnák?

Mert annyira drága hogy senkinek sem kell mart van olcsóbb alternatíva (mi a magyar narancs miatt nem érezzük csak, ilyenk lennének: Norvégia, Szaúd-Arábia, törökország, Szerbia, Kecskemét, Spanyolország és Franciaország).

Az oroszok mintegy az exportjuk 71% át vesztették el a szankciókkal amit nehezen tudnak pótolni. A CSTO supán 20% kína meg nem nagyon akar venni, van annyi gáz ott mint a szemét, akkor minek vegyen drágábban?

A másik meg az, ha annyira olcsó minden, miért nem tudtak kiállítani egy normális hadsereget Ukrajnával szemben, mikor tudjuk hogy Ukrajna kezdetben sokkal rosszabb hadi erőforrással rendelkezett? Azt is tudjuk hogy az USA nem a világ legerőseb hadi erőforrásával rendelkezik de a legmodernebb fegyverekkel, ha a magyar hírek igazak lettek volna, hogy oroszország megsemmisített ilyen meg olyan fegyverszállítmányt, ezt a megyét, várost foglalta el, akkor már régen Oroszország lenne a szomszédunk. Ez a háború halott mind gazdaságilag, mind taktikailag.

Röviden, nem jutnak külföldi alaphoz, ezzel jelentősen rontva a minőségen. Most megy a termelés ezerrel a minőség rovására, mint régen a Szovjetunióban, ismerős?

A fizetés valóban nem olyan rossz Moszkvában a többi részen borzalmas, megveszel valamit két hét múlva vehetsz újat mert a régi szarráment.

2023. márc. 26. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!