Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ha véget ér a háború, akkor...

Ha véget ér a háború, akkor Oroszországba jelentősen olcsóbb lesz turistaként utazni?

Figyelt kérdés
Én úgy képzelem, hogy olyan lesz majd, mint az NDK volt a rendszerváltás előtt.
2022. máj. 31. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

oroszországba eddig sem volt sem olcsó, sem könnyű elutazni.

Ráadásul tudod a nyugati szankciók nem véletlenül vannak. Valahol meg kell húzni a határt a jó és rossz között. Valahol azt kell mondani, ehhez nem adod a nevedet és pénzedet. Amikor - és ez nagyon sokára lesz - konszolidálódik a helyzet is komolyan meg kellene kérdezned magadtól, miért támogatnád anyagilag az utazásoddal azt az országot, amely lerohanta a szabad és független Ukrajnát? Miért akarnál te pénzt hagyni egy olyan ország polgárainál, amelynek tagjai ukrán nőket erőszakoltak meg, gyerekeket öltek meg, nemzetközi jogot tapostak lábbal?

Értem én, hogy te csak érdeklődsz, meg olcsó utazásra fáj a fogad, de csak-csak kell legyen egy szemernyi erkölcs is benned, hogy ezeket a dolgokat felfogd.

És mielőtt okoskodnál, nem, nincs más út.

2022. jún. 1. 07:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem az orosz polgárok tehetnek a szankciókról és a háborúról. Arról személyesen egyedül Putyin tehet. Igen, sokan azt hiszik, hogy jó a háború - mert azt se tudják, mi történik pontosan. Van ott is egy fél országnyi behülyített zombi, egy még jobban központosított és agymosó médiával, mint nálunk. Ezek az emberek kiszolgáltatottak, amennyiben nincs politikai öntudatuk, nem tanította meg nekik senki a kritikus gondolkodást, nem ismerik elég jól a világot. Nem ők tehetnek Putyin háborújáról.
2022. jún. 1. 10:12
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

Nekem volt egy fantasztikus orosz tanárom, ő mondta egyszer: a szovjet ideológia és az orosz kultúra nem ugyanaz.

És most egyetértek a kérdezővel, mert én is épp egy orosz utat szerveztem, mikor kitört ez az egész. Azért mert az ország vezetője rossz politikai döntéseket hoz, én magát az országot akkor is látni akarom, a kettőnek nincs köze egymáshoz. Ha pedig az oroszokról van meg a rossz véleményed, írj privátban és szívesen elmagyarázom mi miért van így (jogász vagyok és egy fél könyvet meg kellett tanulnom az orosz jogfejlődésről).

2022. jún. 1. 11:52
 4/6 anonim ***** válasza:
36%

Annyira imádom az orosz jogfejlődést!

Az utca emberén illetve az orosz autósokon pontosan lemérhető a gyakorlatban is, hogy már mennyire fejlettek a jogaik gyakorlásában.

[link]

2022. jún. 1. 17:05
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

Nem akarok belemenni a politikába, mert az nem ez a topik, de az USA sem volt jobb az eddigi történelme folyamán, mint most az oroszok. Mégis elmennék az USA-ba is, ennek semmi köze ehhez.

Amúgy egyáltalán nem olyan vészes elutazni Oroszországba, mint ahogy az 1. válaszoló felvázolta. Mondjuk nyilván attól függ, hogy hova mennél és mennyi időre. Vízum kell, na bumm. Turisztika céllal lehet e-vízumot is kikérni. Párom úgy volt Szentpéterváron, hogy ingyenes volt neki a vízum, mert van olyan típus, ami 8 napig érvényes, és azzal csak Szentpéterváron lehetsz.

2022. jún. 2. 10:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Rengetegen akarnak majd oda utazni, ha vége lesz, szóval nem biztos, hogy olcsóbb lesz. Az a sok ember, aki tervezte, hogy utazik, mind egyszerre akár majd menni.
szept. 17. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!