Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért vesznek fel kevesebb...

Miért vesznek fel kevesebb nőt felsővezetőnek ha ugyan olyan jó munkaerők (ha nem jobbak) mint egy férfi?

Figyelt kérdés
Azt látjuk hogy ezek a multinacionális cégek ezek minden fillért a fogukhoz vernek, minden fillért megspórolnak amit lehet, de amikor besétál egy férfi és besétál egy nő és láthatóan ugyan azon a színvonalon elvégzik azt a munkát akkor több pénzt adnak a férfinak, mint a nőnek. Hogy lehet ez? Miért akarnak mindenáron még ha több pénzt is kér olyanokat felvenni akiknek pénisz van a lába között?
2023. márc. 19. 21:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%

Úgy lehet, hogy konkrétan hazudsz, mert nem így van.

Egy multinál egyedül a teljesítmény számít, pont azért, mert őket csak ez érdekli.

2023. márc. 19. 21:40
 2/17 A kérdező kommentje:

"Úgy lehet, hogy konkrétan hazudsz, mert nem így van.

Egy multinál egyedül a teljesítmény számít, pont azért, mert őket csak ez érdekli."

Most melyik része nem igaz annak amit írtam?

Igen a teljesítmény minél olcsóbban. Akkor nem célszerűbb több nőt felvenni akik kevesebb pénzel is beérik és ugyan úgy dolgoznak?

2023. márc. 19. 21:42
 3/17 anonim ***** válasza:
69%
Hát úgy látszik, mégsem ugyanúgy dolgoznak.
2023. márc. 19. 21:45
 4/17 anonim ***** válasza:
67%

A férfiak többségét könnyebb alkalmas vezetővé tenni.Racionálisabb alkatok.

A nők közül kevesebb alkalmas vezetőnek.Túl sok az emocionális kitörés, érzelgősség.

5/17 anonim ***** válasza:
76%
Általában nem ugyan olyan beosztásban vannak. Akik igen, ott biztos, hogy ugyan annyit keres egy nő mint egy férfi. Aki mást mondd hazudik, vagy buta.
 6/17 D-Mano ***** válasza:
91%

Kérdező,

szerintem túltoltad a feminista propagandát és alternatív valóságot.

Ahol kötött bérek vannak, ott a nők nem kapnak kevesebbet. Ahol pedig a bér alku tárgya is, na ott az ne menjen vezetőnek, aki nem képes kiharcolni magának a megfelelő bért, akár férfi akár nő.

2023. márc. 19. 21:46
 7/17 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező

Magyarországon a szocializmussal eltűnt az a világ ahol a nők nem tanulhattak, nem lehettek ugyanolyan beosztásban, mint a férfiak.

Ebben a régióban a nők éppen úgy voltak esztergályosok meg gyári munkások, mint a férfiak.

30 éve jártam egyetemre, de már akkor sem volt kérdés, hogy a nők éppen úgy érvényesülhetnek felsővezetőként az iparban is mint a férfiak, a volt cégeimnél is rendszeresen voltak női főnökeim. Az első munkahelyemen a teljes cég vezetője is nő volt, több százan dolgoztunk ott.

Mérnök vagyok én is, párom is, barátaink között így van jó pár olyan nő is akik a felsővezetésben dolgoznak és nem keresnek kevesebbet a férfiaknál. 2 olyan baráti családunk is van ahol a feleség nőként konkrétan háromszorosát keresi, mint a férj.

2023. márc. 19. 22:02
 8/17 anonim ***** válasza:
82%
Mi bizonyítja azt, hogy "ha nem jobbak"?
2023. márc. 19. 22:12
 9/17 A kérdező kommentje:
Pl politikában is kevesebb nő van. Pedig oda pont jó ha valaki érzékeny meg emocionális empatikus
2023. márc. 19. 22:35
 10/17 anonim ***** válasza:
72%

Kérdezi

Az még nem jutott eszedbe, hogy talán azért van kevesebb nő valahol mert nem akar több nő ott lenni?

Több a nő ma már sok pályán, például a korábban férfiak végezte tanári munkát ma döntő részben nők végzik. Több a nők között a diplomások száma már sok éve a frissen diplomázók között.

Én nőként mérnök lettem már majdnem harminc éve, sok nő van gazdasági pályán, vannak női bankárok, és ott van a köztársasági elnökünk is.

Azért nincs több női felsővezető vagy politikus, mert a nők többsége nem akar felsővezető vagy politikus lenni. Ennyi.

2023. márc. 19. 22:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!