Miért vesznek fel kevesebb nőt felsővezetőnek ha ugyan olyan jó munkaerők (ha nem jobbak) mint egy férfi?
Úgy lehet, hogy konkrétan hazudsz, mert nem így van.
Egy multinál egyedül a teljesítmény számít, pont azért, mert őket csak ez érdekli.
"Úgy lehet, hogy konkrétan hazudsz, mert nem így van.
Egy multinál egyedül a teljesítmény számít, pont azért, mert őket csak ez érdekli."
Most melyik része nem igaz annak amit írtam?
Igen a teljesítmény minél olcsóbban. Akkor nem célszerűbb több nőt felvenni akik kevesebb pénzel is beérik és ugyan úgy dolgoznak?
A férfiak többségét könnyebb alkalmas vezetővé tenni.Racionálisabb alkatok.
A nők közül kevesebb alkalmas vezetőnek.Túl sok az emocionális kitörés, érzelgősség.
Kérdező,
szerintem túltoltad a feminista propagandát és alternatív valóságot.
Ahol kötött bérek vannak, ott a nők nem kapnak kevesebbet. Ahol pedig a bér alku tárgya is, na ott az ne menjen vezetőnek, aki nem képes kiharcolni magának a megfelelő bért, akár férfi akár nő.
Kérdező
Magyarországon a szocializmussal eltűnt az a világ ahol a nők nem tanulhattak, nem lehettek ugyanolyan beosztásban, mint a férfiak.
Ebben a régióban a nők éppen úgy voltak esztergályosok meg gyári munkások, mint a férfiak.
30 éve jártam egyetemre, de már akkor sem volt kérdés, hogy a nők éppen úgy érvényesülhetnek felsővezetőként az iparban is mint a férfiak, a volt cégeimnél is rendszeresen voltak női főnökeim. Az első munkahelyemen a teljes cég vezetője is nő volt, több százan dolgoztunk ott.
Mérnök vagyok én is, párom is, barátaink között így van jó pár olyan nő is akik a felsővezetésben dolgoznak és nem keresnek kevesebbet a férfiaknál. 2 olyan baráti családunk is van ahol a feleség nőként konkrétan háromszorosát keresi, mint a férj.
Kérdezi
Az még nem jutott eszedbe, hogy talán azért van kevesebb nő valahol mert nem akar több nő ott lenni?
Több a nő ma már sok pályán, például a korábban férfiak végezte tanári munkát ma döntő részben nők végzik. Több a nők között a diplomások száma már sok éve a frissen diplomázók között.
Én nőként mérnök lettem már majdnem harminc éve, sok nő van gazdasági pályán, vannak női bankárok, és ott van a köztársasági elnökünk is.
Azért nincs több női felsővezető vagy politikus, mert a nők többsége nem akar felsővezető vagy politikus lenni. Ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!