Mi a véleményed az antinatalista, születésellenes filozófiáról? Esetleg támogatod?
A feltevés tehát arról szól hogy erkölcstelen dolog gyereket nemzeni mivel az nem egyezett bele hogy megszülessen és rengeteg fölösleges, kéretlen szenvedésnek teszed ki illetve garantálod hogy meg fog halni.
Aki tud angolul annak ezt a videót ajánlom hogy jobban megértse miről van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=QHCbMZdMnyQ
#18 Ez meg egy nácikártya-érvelés.
#19 Én értem, amit írsz, te nem érted, hogy ugyanarról beszélünk. Amit te csinálsz, az nem munka, nem érdemelsz pénzt érte, és egy normális világban nem is tudnál megélni belőle.
"Amit te csinálsz, az nem munka, nem érdemelsz pénzt érte, és egy normális világban nem is tudnál megélni belőle."
Pontosan, és ez nem egy normális világ! Csak ameddig mindenki ilyen süket dumákkal jön, hogy "aki nem dolgozik ne is egyék" vagy ellenzik a vagyonadót, vagy a többkulcsos adót, vagy az FNA-t, akkor addig lesznek olyanok, mint én, akik mások ostobaságából élnek meg, a legszomorúbb az egészben az, hogy ez miattatok működik ilyen jól, akik ezeket mantrázzák. Szubjektíve én nem bánom, már nem régebben dúltam-fúltam, hogy bezzeg XY-nak honnan van pénze, aztán rájöttem, hogy a pénz ott hever az utcán, csak a többség azt hiszi, hogy "keménymunkasoktanulás" kell hozzá, közben meg csak jókor kell lenni jó helyen.
Apropó, míg itt beszélgettem veletek az MNB nem csökkentett kamatot -én erre is nyitottam pozíciót forinterősödésre spekulálva, most ilyen arccal ülök itt: 😁 -kerestem 20.500Ft-ot, köszi GYURIIIII! (Matolcsy gyegébbek kedvéért) igaz csak másfél forintnyit erősödött az EUR-hoz képest, de nekem ez így is jó kis fogás. Tehát ma 34.980Ft jött be. Azt hiszem mára leteszem a "melót"!😂😂😂 Jó oké, ezután adózni is kell, de még így is marad a mai napból k. 30 ezer.
Igen, egyetértek az antinatalista filozófiával a jelen társadalom keretein belül. A leggazdagabb, legjobb genetikával rendelkező, legkiegyensúlyozottabb családban felnövő gyerek életélmémye sem teszi jóvá az esetleges kudarcokat, baleseteket, gyászt, fájdalmat és a saját halandóságával való szembesülésének borzalmát.
De még nem adtam fel a reményt, hogy a transzhumanizmus képes lesz egyszer gyökeresen megváltoztatni, kiküszöbölni a létezés alapvető elhibázottságát.
És te, kérdező? Mi a véleményed az antinatalizmusról?
Látom, nihilizmust tageltél, de én ezt inkább a pesszimizmushoz rokonítanám.
23
Teljes mértékben egyet értek vele, semmi értelme tovább gyarapítani a szenvedést, fölösleges, céltalan szélmalomharcot, létezést. Elnézést a későn érkezett válaszért.
26
Csupán az anyám miatt aki hihetetlen jó anyaként nevelt fel. Igen kár volt engem meg akárkit is világra hozni, csak addig nem akarom szarban hagyni. Majd csak ő utána szállok ki.
28
Nincs semmi bajom. Nem kell ahhoz semmilyen mentális betegség hogy valaki úgy döntsön hogy nem kér az életből.
Én abszolút egyet értek ezzel. (Az előbb egy másik kérdésnél is leírtam.) Tapasztalataim szerint vagy eredendően érti/magában hordozza valaki ezt a nézőpontot, vagy sosem fogja igazán megérteni. Aki nem fogja a lényeget, annak felesleges sulykolni. Az emberek többsége túl extrémnek tartja ezt.
Már gyerekként is megvolt bennem ennek a gondolkodásnak a csírája, de csak később fejlődött ki teljesen. Örülök, hogy most már a magyarok közül is egyre többen ismerik ezt a filozófiát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!