Ha választanod kellene, egy kommunista, vagy egy náci (fasiszta) rendszerben élnél szívesebben?
Figyelt kérdés
ma 20:00
2/5 A kérdező kommentje:
Melyik volt a társadalmilag igazságosabb rendszer? Vegyük akkor ide a 2 klasszikust, Hitler Németországát, meg a sztálini Szovjetuniót.
ma 20:05
3/5 Sanyi2025 válasza:
Egyik sem igazságos, mindkettő terrorállam volt.
A kettő közül szerintem a nácik több fogást találnának rajtam, mint a komcsik, úgyhogy inkább az utóbbit, ha már muszáj, főleg, hogy velük legalább van már személyes tapasztalatom a Kádár-korból.
4/5 anonim válasza:
Én inkább komcsiban. Ott nagyobb esélyed van rá, hogy származási okokból nem fognak kinyírni.
5/5 anonim válasza:
Egyik sem. Az egyikben származás alapon gondolkodnak, a másikban meg elég ha rosszul nézel valamelyik főkomcsi szardarabra, és egyből rendszerellenes, burzsuj, vagy "kulák" leszel. Aki ezen kategóriákba beleesett és táborokra került az vagy kikerült onnét élve, vagy nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!