Mi a véleményed az antinatalista, születésellenes filozófiáról? Esetleg támogatod?
A feltevés tehát arról szól hogy erkölcstelen dolog gyereket nemzeni mivel az nem egyezett bele hogy megszülessen és rengeteg fölösleges, kéretlen szenvedésnek teszed ki illetve garantálod hogy meg fog halni.
Aki tud angolul annak ezt a videót ajánlom hogy jobban megértse miről van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=QHCbMZdMnyQ
Oké, de van, aki nem alkalmas munkára,azzal mit csinálsz?
Akit megcsinálnak a szülei,mindenféle betegséget tovább adnak,értük ki vállal felelősséget?
Van,akinek több betegsége van, dolgozni nem veszik fel,mert verseny van.
Leszázalékolni nem akarják,mert "szakértők" szerint nem elég beteg.
Valahol felvetődik a kérdés,hogy erre miért van joga embereknek,gyereket csinálni,tönkretenni,majd senkire nem számíthat.
11! Tudod mi van akkor, ha valaki nem dolgozik, de örököl egy csomó pénzt, befektetik neki egy speciális ilyen alapba és kap mondjuk havi nettó egymilliót anélkül, hogy egy gazszálat is arrébb rakna, arra mint mondasz? Hogy szerencsés, és ez van, fogadjuk el, lépjünk tovább, mindenki más meg haláláig gürizzen?
nem veszed észre, hogy a pénz virtuális? Nem az a lényeg, hogy kinél van, csak legyen és pörögjön a gazdaság, ez a pénzt csak munkáért adunk a mentalitás, egy tökéletes póráz a népek számára, és a többség boldogan lesz bérrabszolga úgy, hogy akik megszedik magukat rajtuk, azok meg röhögnek a markukba, hogy a szerencsétlenek, még meg is ideologizálják maguknak a dolgot, hogy a pénz az munkáért jár!
15! Az lenne a megoldás, hogy először is megtanítani az embereknek, hogy nem a munka=pénz mentalitás a követendő, mert nem igaz! Egyrészt, másrészt szarrá kéne adóztatni a spekulatív jellegű pénzeket, értem itt ingatlan meg földbérlet, céges osztalékok, tőzsdei nyereségek, mert itt van a nagy pénz! Nem ott, hogy kiosztanánk havi pár tízezer forintot mindenkinek.
Kérdés! én ma délelőtt, leb***tam magam a gép elé, bekapcsoltam a Metatrader 5-t és beléptem a brókeremhez. Benyitottam pár chartot, amit szoktam nézni, észre is vettem egy kiugrást CHF/HUF-on! Akkor gyorsan rányitottam egy nagyobb (30 ezer frankos) eladási pozícióval. Nem úgy alakult mint reméltem, de így is lett a végére 14.480Ft nyereségem! és ennyi, mára a kajaköltségem fedezve, és még maradt is pár ezer belőle!
Most szerinted az, hogy én forexezem -devizaárfolyamokon spekulálok- az hasznosabb tevékenység, mint mondjuk egy gyári munkásé? Pláne, hogy jobban is élek belőle?
Tehát képzeld el a szituációt mondjuk egy vidéki tré melóhelyen: "ez a fa@@i, aki ki se ment ma a lakásából délelőtt többet keresett hat-hét kattintással, mg netezéssel mint te a mai műszakban!"
MEGÉRDEMLEM SZERINTED? nem b&ssza az igazságérzeted?
És én kicsiben csinálom, nagyon kicsiben, alig pár millióval kereskedem a tőzsdén, az igazi profik naponta megkeresnek 100-200 ezreket is, ugyanennyi "tudással" és akkor még nem is beszéltünk a bankokról, fundokról...
Ez egy fasiszta gondolkodás és kommunista egyben.
Na ilyen világba nem csinálnék gyereket.
17! Én értem, amit mondasz, csak te meg azt értsd meg, amit én mondok! A pénzt a gazdaság egésze termeli, és ki@@@ottul igazságtalanul van elosztva! Engem az háborít fel igazán, hogy az emberek többsége, ezt nem akarja végig sem gondolni! lásd. Magyarországon a gazdagoknak kedvező adórendszer, és sok szerencsétlen, még örül is neki, hogy pl. egy kulcsos adó van, és bele nem gondol, hogy ez mit jelent! Egyrészt, másrészt azt kéne megérteni, hogy az, hogy "munka" egy kicsit túlmisztifikált fogalom. Én például ha kérdik mit csinálok mondom, hogy "forex trader vagyok" -tehát elvileg dolgozom, nem igaz?
Van olyan vélemény, hogy amit én csinálok, az egy komoly munkahely! TÉNYLEG! Elvégre a nemzetközi pénzpiacok alakulása -tehát a rajta kereskedők viselkedés- egy jó indikátor az országok kormányai/bankjai számára, ergo amit én csinálok, az egy hasznos tevékenység! Már van ilyen vélemény, én magam részéről egyszerűen "pénzfosodának" hívom. nem munkahelynek.
A másik kedvencem, ami proliktól hallok, hogy "te ezt azért tudod csinálni, mert okos vagy" -tehát amiért én okosabb vagyok mint mások -ami alapvetően egy születéskor eldöntött adottság- amiatt én jogosult vagyok arra, hogy jobban éljek mint mások? MIÉRT? Ha holnap kitalálják, hogy a kopaszodó férfiak hasznosabbak a társadalomnak mint azok, akiknek megmarad a hajuk, és több pénzt adnánk nekik, akkor az fair lenne? ugye, hogy nem.
Na mindegy, én régebben nem voltam ennyire kritikus a kapitalizmussal szemben, csak mióta elkezdetem kereskedni a tőzsdén, azóta látom, hogy mennyire egy bundázott rendszerben élünk, hogy pár jó irányba nyitott kvázi "fogadásokkal" többet keresek, mint mások kéthavi keserves munkával. Undorító, és mint írtam is, én ebben nem is kis hal vagyok, hanem csak egy egysejtű, aki sodródik az árral, ergo alig van hasznom az igazi nagyokhoz képest, mert azok nem ötmillióval kereskednek, mint én, hanem sokszorosan többel.
Meg,amikor valami influencer lány a fingját árulja,és nem csinál semmit,de azt egy szál fehérneműben, amiért tömegek fizetnek, akkor felmerül a kérdés,honnan van ennyi felesleges pénzük,mert aki dolgozik,sokan még az óvszerre is sajnálják a pénzt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!