Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Megéri az életedet adni a...

Megéri az életedet adni a hazáért?

Figyelt kérdés

Főleg Orosz Ukrán háború kapcsán jön elő ez a kérdés. Megéri ez az egész? Fontosabb a haza mint az életed. Oké önkéntes hadviselést még lehet érteni de hogy erőszakkal visznek embereket a halálba csak azért hogy a haza megmeneküljö... szerintem undorító..

Amúgy ez a haza amúgy sem a tiéd hanem a politikusoké....

ma 09:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Amilyen sorozások vannak ott, hogy erőszakkal verik és tuszkolják a kocsiba egyértelmű a válasz, hogy nem akarnak meghalni a gyarmattartókért, de nincsen választáűsuk
ma 09:58
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
Nem a politikusok miatt kell menni, hanem a nők és gyerekek miatt. Másrészt ha nem állsz bele, akkor addig jönnek, amíg el nem veszik mindened. Sokkal egyszerűbb lenne, ha felvállalnád, hogy gyáva vagy.
ma 09:58
 3/11 A kérdező kommentje:
2. Pontosan annyira veszik el mindenedet mint a saját házad
ma 10:02
 4/11 anonim ***** válasza:

Az adott helyzet dönti el mi éri meg és mi nem, ahogy nem ugyanaz a sajt életemről dönteni mint a gyerekeméről.

Amikor az illegális migráció beindult és még nem volt rendben a határkerítés akkor ha szükség lett volna rá én 50 éves nőként is mentem volna védeni az országot, a hazámat. Akkor volt olyan helyzet ahol ez életveszélyes is volt és azt hittük rosszabb lesz annál is. Szerencsére nem így történt.

Amikor viszont az ukrán háború elindult, ott látszott, hogy az ukrajnai lakosság egyik része ellen kell menjen az ukrajnai lakosság másik része, vagyis az inkább volt polgárháború, ami a nemzetiségük miatt hangolta egymás ellen a résztvevőket. Ott látszott, hogy nem a haza védelme történik hanem az ostoba politikai vezetés belevitte az országot egy olyan háborúba amit simán el lehetett volna kerülni, majd nem is voltak hajlandóak megegyezni a lezárásában amikor módjuk lett volna rá. A politikusok akarták a háborút egy olyan nagyhatalommal szemben ahol egy percig sem volt esélyük.

Na, ilyen helyzetben nem adnám az életem és végképp nem akarnám, hogy a férjem és fiaimat vigyék meghalni valamiért ami épp ellenükben lépett fel, hiszen maga a rossz politikai vezetés okozta a helyzetet. Akkor az első hónapokban a front fenyegetettsége miatt volt olyan helyzet ahol felmerült, hogy ránk is átterjedhet a háború. Akkor az első szükséges percben beültettem volna a férjemet a fiaimmal a kocsiba és küldtem volna őket messze innen. Pont ahogy próbálta ezt tenni sok ukrajnai feleség és anya is.

Ha most a háború végével az eddig fanatizált és meggyötört, de mellette fegyveres és harcedzett ukrán katonák ellenünk fordulnának csalódottságukban, akkor megint más lenne a helyzet és megint hajlandó lennék én magam menni védeni az országunkat. Ahogy tudom, hogy a férjem és a fiaim is tennék.

Más helyzet, másféle reakció.

ma 10:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem, az élet fontosabb, nem hiába menekülnek a háború elől annyian, és ahogy csak lehet, próbálják megúszni a sorozást.
ma 10:07
 6/11 anonim ***** válasza:
63%
Én harcolnék.
ma 10:13
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Ezt az erőszakkal dolgot nem érte. Minden hol, nálunk is törvénybe van, a haza védelme. Jön a parancs, nem szabadon választott, hogy akarok, nem akarok menni. Parancsra nem mész és elkapnak, akkor visznek, ez a természetes, törvényes. Ismerek ukrán fiatalokat, aki megléptek, de van behívójuk. Ennek ellenére, alkalmanként zöld határon haza látogatnak a családhoz. Elkapják őket, simán azonnal viszik. Nem akarsz harcolni, első jelre, jobb eltűnni az országból. Konkrétan, én sem harcolnék ezért az országért.
ma 10:30
 8/11 anonim ***** válasza:

"Oké önkéntes hadviselést még lehet érteni de hogy erőszakkal visznek embereket a halálba csak azért hogy a haza megmeneküljö... szerintem undorító.."

És akkor innentől fölösleges is a kérdés. Nem mérlegelhetik, hogy megéri -e.

Max azok esetében van értelme ezt kérdezni akik önként mentek.

ma 10:36
 9/11 anonim ***** válasza:

el tudnék képzelni olyan szituációt, amikor harcolnék.. bizonyos elvekért, családért.

De nem orbanisztánért és szintén nem szívesen lennék kiskatona egy olyan harctéren, ahol drónok potyogtatnak a fejünkre citromot..

ma 12:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Semmiképpen, mert csupán - sajnos - a mocskos politikai célok miatt halnak meg tízezrével/százezrével.
ma 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!