Megéri az életedet adni a hazáért?
Főleg Orosz Ukrán háború kapcsán jön elő ez a kérdés. Megéri ez az egész? Fontosabb a haza mint az életed. Oké önkéntes hadviselést még lehet érteni de hogy erőszakkal visznek embereket a halálba csak azért hogy a haza megmeneküljö... szerintem undorító..
Amúgy ez a haza amúgy sem a tiéd hanem a politikusoké....

Senki sem úgy megy harcolni, hogy na most meghalok, de talán akik ott vannak, azok felfogják, hogy ez benne van. 2022 és 2023 elején még szerintem az ukránok 99%-a azt mondta volna, hogy megéri. Viszont utána már nem biztos. Ha én ott lennék ukránként manapság akkor nem azt gondolnám, hogy az életem adom a hazámért, hanem, hogy életem adom az ukrán politikusok miatt. Ezért nem meglepő, hogy áll az ukrán front sok helyen, ez annak eredménye, hogy milyen harcértékkel rendelkeznek ezek az emberek.
A külföldi zsoldosoknak kéne feltenni ezt a kérdést. Az orosz oldalon harcolók esetén még érthető is miért vannak ott. Sokan a teljes kilátástalanságból jönnek, vagy mert nincs választásuk. De britek, franciák, amcsik miért parádéznak Kurszkban és Ukrajnában... Lehet adrenalin vadászok, vagy vágynak a harcra saját maguk miatt. Meg kéne kérdezni azt a britet aki most adott interjút. A barátja 4 percet élt mielőtt meghalt az első bevetésén. Ő 4 nappal később aknára lépett, de legalább túlélte. Nekik vajon megérte-e?

#11 "2022 és 2023 elején még szerintem az ukránok 99%-a azt mondta volna, hogy megéri."
Ennek ellentmond az hogy azonnal elindultak menekülők százezrei a határ felé és azóta is folyamatosan jönnek el, legfőképp azok a férfiak, fiatal fiúk, akiket be lehetne sorozni.
Valóban sokkal többen gondolták úgy hogy ez egy honvédő harc, mint amennyien most gondolják, de akkor, a legelején sem volt ez ilyen nagy többség, inkább mondanám 50-60%-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!