Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mivel köztudott, hogy a...

Mivel köztudott, hogy a villanyautózás jelenlegi formájának nagyobb az ökológia lábnyoma, mint a korszerű belső égésű motoros autózásé, akkor miért erőltetik a villanyautó gyártást?

Figyelt kérdés
És miért erőltetjük pl. az akkumulátor gyár építést? Akkor mégsem számít a környezet károsítás? Magyarországra és a világra egyaránt vonatkozik a kérdés?

2023. febr. 9. 16:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
9-es: az LPG-s témád fals, a bazi nagy földgáz erőművek 65-70%-os hatásfokon üzemelnek, a te LPG-s autód meg 25-30%-on maximum. Az áram szállítása nagyságrendekkel kevésbé veszteséges, mint a hatásfok különbsége a földgáz erőművek és az LPG-s autók között. Arról nem is beszélve, hogy az erőművek károsanyag-kibocsátását sokkal szigorúbban szabályozzák és ellenőrzik, mint az autókét, meghajtástól függetlenül.
2023. febr. 9. 16:50
 12/25 NTBS ***** válasza:
46%
Profit miatt.
2023. febr. 9. 17:10
 13/25 anonim ***** válasza:
#11, ok ezt nem tudtam, köszi.
2023. febr. 9. 18:35
 14/25 anonim ***** válasza:

Egyébként a legtöbb embert még mindig a villanyautó ára tántorít el, különösen azokat, akik keveset használják a kocsit.

Én pl. 4,5 millióért vettem a kocsimat. Ugyanaz a model elektromos változatban 11 millió lett volna. Kiszámoltam, még ha mindig a 37 forintos lakossági árammal tudnám is tölteni, akkor se térülne meg az ára 15 év alatt, mert évi 8-10 ezer kilométert megyek csak.

2023. febr. 9. 19:35
 15/25 anonim ***** válasza:
29%

Aztán az elekromos fostalicskával egy győr-miskolc oda vissza egy logiszitkai rémálom több óra kényszerpihenővel amikor töltögetni kell az autót.

2023. febr. 9. 19:49
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
15 a mai elektromosok kb fel-1 ora alatt feltolthetok, es 400-500 km-t elmennek egyhuzamban. Raadasul nem is kell allandoan teletolteni, a benzinest is kevesen toltik csurig allandoan.
2023. febr. 9. 20:05
 17/25 anonim ***** válasza:
45%

400-500 km-t maximum tréleren. Autópályán 130-al 5 személlyel klíma vagy fűtés bekapcsolva aztán rögtön fele a megtehető távolság.

Csak erről nem szeretnek beszélni.

2023. febr. 9. 20:09
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Es az mennyire gyakori felhasznalasi modja a szemelyautoknak, hogy 5 szemellyel, klimat csutkan jaratva Miskolcrol Gyorbe es vissza jaratjak? A szemelyautok hany %-at hasznaljak ilyen modon?
2023. febr. 9. 20:16
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Sokan le vannak maradva úgy kb 4-6 évvel ami az e-autók hatótávját, töltési sebességét, ill a töltök sebességét illeti. Nagyon nem mindegy, hogy egy idei gyártmányról, vagy egy 6 éves e-autóról van-e szó.

Idő közben nem csak az autókba szerelt akkumulátorok kapacitása nőt meg, de a töltési sebesség is drasztikusan nőt. Ma már tényleg azt közelitjük, hogy egy 15-20 perces pisi, cigi szünet 2-3 óránként a töltési idő.

2023. febr. 9. 20:26
 20/25 anonim ***** válasza:
Bármennyire is szeretnék villanyautót, nekem nem érné meg. Ahhoz, hogy megérje, 7-8 millióba kellene kerülnie egy villanyautónak és 1200 forintba egy liter benzinnek.
2023. febr. 9. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!