Szerintetek tényleg zajlik a great reset? Vagy ez csak egy hülye konteó?
Persze hogy szar, de nekem úgy tűnik csak halmozzák a szart, gazdasági pénzügyi válságok sorozata, és azoknak velejárói, na vagy akkora a szar, hogy nem tudják megoldani, vagy igazából nem is akarják megmenteni a rendszert, de ha ez utóbbi akkor mit akarnak valójában, húzni a mostanit amíg lehet, vagy dögöljön meg aztán valami micsoda, kommunizmus, kapitalizmus 2.0, anarchia, vagy ezek valamiféle keveréke?
Nekem csak egy világos, hogy rohadt nagy szarban vagyunk, és egyre büdösebb, és áttekinthetetlenebb is az egész.
Hát ezt a rendszert nem is kéne megmenteni.
Gondoljunk már bele! Fenntartható fejlődés! Egy rendszer, ami kudarcosnak, sikertelennek minősül, ha nem történt növekedés! Ez beteges! A "fenntartható" szó lényege, hogy az idők végezetéig lehet csinálni. A növekedés egy zárt rendszerben meg minden, csak nem örökké fenntartható..
Szóval ezt az egész rendszert dobni kell a kukába. Egyszerűen ostbaság az alapkoncepció, csak arra jó, hog ykicsináljon mindent maga körül.
Szóval jöjön csak egy új rendszer. Más lesz, emiatt ijesztő is lesz. De a változás mindig ijesztő.
35ös vagyok
36, ha engem kérdeztél, akkor meglátjuk, attól is függ miből áll ez az új rendszer. Mert konkrétumból elég kevés van.
Meghallgattam egy Karc.FM-es beszélgetés Bedő Imrével aki ilyesmiről beszélt.
Ő pl bérmosógépet mondta. Olyan, mint ami a Cyberpunkban van amúgy, lehet onnan vette az öltetet:D
A dolog lényege, hog ynem megveszed a mosógépet, hanem bérled, használatonként fizetsz érte. Hát ez nem mai találmány, sőt, ami azt illeti hamarabb létezett, minthogy embereknek saját mosógépük legyen:D Mosodának hívják.
És ha az ára jól van beállítva, semm gond nincs vele, hiszen ez azt feltételezi, hogy ha elromlik a bérelt mosógéped, nem a te dolgod megszerelni, finanszírozni az újat.
Illetve említette a 15 perces várost, azaz hogy kb minden kerületben minden infrastruktúra elérhető, és a karbon miatt büntetik, ha kimész belőle. Ez így önmagában meredeknek hangzik, az tény, bár én nem szoktam autózni, így annak, hogy átsétálok máshova, semmilyen karbonlámnyoma nincs. A tömegközlekedés dettó.
De nagy eséllyel nem átengedő kapuk lesznek, hanem egyszerűen drága benzin. És így by default büntetve van az autózás. A magam részéről nem bánnám, ha feleennyi autó lenne az utakon..
De őszintén nemigazán hiszem, hogy ez a kerületes rendszer túl etlerjedt tudna lenni. Legalábbis... mire itt Magyarországon bekövetkezik, addigra az unokáim is meghalnak, tekintve hogy naaagggggyon messze állunk még attól, hogy ez kiépíthető legyen. Sőt, ami azt illeti, Magyarország ebben a tekintetben a másik irányba halad..
Ha mondasz még konkrétumokat az új ivlágból meg tudom mondani mi a véleményem. Eddig van egy bérelhető mosógép ami nem zavar és egy 15 perces város ami mmmmeh, ha tényleg úgy van ahogy mondják zavar, de hiszem is meg nem is.
De ez még édeskevés konkrétum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!