Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Igaz az hogy a jövőben nem...

Igaz az hogy a jövőben nem lesz semmink, de mégis boldogok leszünk?

Figyelt kérdés

Ezt a mondatot nem konteósok találták ki, hanem Ida Auken volt dán környezetvédelmi miniszter. Aki mint Világgazdasági Fórum-előadó 2016-ban írt cikket a szervezet közreműködésével a Forbes-on: [link]

Már a cikk címe is magáért beszél: "2030-ban: Nincs tulajdonom, nincs magánéletem, és az életem sosem volt jobb." Cikkét és kijelentéseit a Világgazdasági Fórum is megosztotta, népszerűsítette közösségi oldalain. Természetesen rengeteg mainstream oldal és tényellenőrző site vette védelmébe a szervezetet, hogy ők csak társadalmi vitát indítanak el a témában. Viszont mennyire releváns egy társadalmi vitát elindítani a magántulajdon eltörléséről? Nyilván összefüggésben van azzal, hogy a tudósok 2030 környékére jósolják a globális civilizáció összeomlását, de akkor sem kellene ezt a magántulajdon eltörlésére felhasználni. Ahogy a klímaváltozás végett sem a közembereket kellene felelőssé tenni, mert ez csak azokat a nézeteket erősíti hogy meg kell szabadulni az emberek nagyrészétől.

2023. jan. 24. 11:43
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
34%

"Úgy kell elképzelni, hogy kb minden közös használatban lesz. Semmi sem a tiéd, mindent megosztassz másokkal. Nincs se kocsid, se házad, se tulajdonjogod, lényegében semmilyen jogod nincs."

Eddig 100 kérdés 500 hozzászólásában azt erőltetted, hogy a magántulajdon meg fog szűnni, és bérelni fogunk mindent. Most meg azt mondod, hogy közös tulajdonban lesznek a dolgok.

Ha közös tulajdonban lesznek a dolgok, akkor hogyan fogom bérelni? Kinek fizetek majd bérleti díjat? Ki fogja megkapni az általam fizetett bérleti díjakat? Ha közös a tulajdonjog, akkor én miért is fizetnék utána bárkinek is bérleti díjat? Hiszen közös tulajdon esetén az enyém is, én is tulajdonos vagyok. Közös tulajdon jelenleg a köztulajdon, pl. járdák, utak, játszóterek. Te melyikek után fizetsz bérleti díjat?

Illetve, én is ugyanúgy jogosult leszek mástól bérleti díjat szedni, mint az, akinek fizetni fogom a bérleti díjat, hiszen mindketten közös tulajdonosai vagyunk a dolgoknak? Hiszen ha minden közös, akkor azok a dolgok enyémek is pont annyira, mint amennyire másé.

Ne haragudj, de tényleg nem értem, az általad linkelt videók meg erről nem szólnak.

@26-os pedig erről semmit sem írt, márpedig ez az egyik legfontosabb és legszámottevőbb változás a konteó szerint, hogy megszűnik a magántulajdon, hiszen jelenleg kábé minden magánkézben van.

Matolcsy sem beszél egy szóval sem a magántulajdon eltörléséről a linkelt videoban. Minek linkelted?

2023. jan. 25. 16:24
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

"A gazdagokat leszámítva fog mindent mindenki bérelni, és ez most is már részben így van. A fejlett országokban."

De kitől, a gazdagoktól fogjuk bérelni? Az eddig is így volt, amit nem tudtál megvenni, azt bérelted (pl. ház, lakás, járművek, gépek, szolgáltatások, stb.). Ráadásul hogyan bérelnénk a gazdagoktól, ha nekik se lesz semmijük? Vagy nekik azért lesz? De akkor egyrészt hogyan kell érteni azt, hogy meg fog szűnni a magántulajdon, és minden közös tulajdonban lesz, ha a gazdagoknak mégis lesz magántulajdona, másrészt mi lesz akkor a nagy változás, a Great Reset, ha kvázi semmi sem változik, hiszen eddig is így volt?

2023. jan. 25. 16:28
 33/34 anonim ***** válasza:
46%
#31 Ezekszerint te fel sem fogod, mik hangzanak el a videókban, vagy cseszed megnézni. Tényleg le kell írni? Meg fogsz halni, mielőtt ez megtörténik, érted?? Mit számít az, hogy mindenféle értelemben totális kontroll alatt lesz az a minimális ember, aki életben marad? Tényleg az számít, hogy kinek fizetnek majd virtuális valutával? Édesistenem..
2023. jan. 25. 16:52
 34/34 A kérdező kommentje:

"De akkor egyrészt hogyan kell érteni azt, hogy meg fog szűnni a magántulajdon, és minden közös tulajdonban lesz, ha a gazdagoknak mégis lesz magántulajdona"

Ez az egész folyamat nem csak a magántulajdon eltörléséről, hanem az emberek könnyebb felügyeletéről, és nyomon követhetőségéről is szól. Többek között ezért kell a digitális pénz. Vagyis csak lesz állam, és csak lesznek gigacégek, mögöttük pedig gazdag emberek, akik majd kontrollálják a folyamatokat. Nem hiszem hogy a világ leggazdagabb emberei, akik a Great Reset-et finanszírozzák, és támogatják, majd visszavesznek a luxusukból, és nélkülöznek majd a közös jó érdekében.

2023. jan. 25. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!