Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Igaz az hogy a jövőben nem...

Igaz az hogy a jövőben nem lesz semmink, de mégis boldogok leszünk?

Figyelt kérdés

Ezt a mondatot nem konteósok találták ki, hanem Ida Auken volt dán környezetvédelmi miniszter. Aki mint Világgazdasági Fórum-előadó 2016-ban írt cikket a szervezet közreműködésével a Forbes-on: [link]

Már a cikk címe is magáért beszél: "2030-ban: Nincs tulajdonom, nincs magánéletem, és az életem sosem volt jobb." Cikkét és kijelentéseit a Világgazdasági Fórum is megosztotta, népszerűsítette közösségi oldalain. Természetesen rengeteg mainstream oldal és tényellenőrző site vette védelmébe a szervezetet, hogy ők csak társadalmi vitát indítanak el a témában. Viszont mennyire releváns egy társadalmi vitát elindítani a magántulajdon eltörléséről? Nyilván összefüggésben van azzal, hogy a tudósok 2030 környékére jósolják a globális civilizáció összeomlását, de akkor sem kellene ezt a magántulajdon eltörlésére felhasználni. Ahogy a klímaváltozás végett sem a közembereket kellene felelőssé tenni, mert ez csak azokat a nézeteket erősíti hogy meg kell szabadulni az emberek nagyrészétől.

2023. jan. 24. 11:43
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
49%
Szerinted annak milye van aki egy kiló krumpliért eladja a szavazatát?
2023. jan. 25. 13:02
 22/34 anonim ***** válasza:
52%
@20 Ha ez ennyire marginális kérdés, akkor biztosan nem esik nehezedre válaszolni rá. Kitől fogunk bérelni, ha megszűnik a magántulajdon?
2023. jan. 25. 13:24
 23/34 anonim ***** válasza:

"Nem hinném, hogy ez lenne a legfontosabb kérdés, ha javarészt nem éljük túl a következő éveket.."

Szerintem a hozzászólós csak arra akart célozni, hogy amit bérelsz, annak is kell, hogy legyen egy tulajdonosa, ergo akkor sem szűnt meg a magántulajdon.

Egyébként a kettő nem ellentmondás: ha mondjuk az államtól bérelsz, akkor van bérlés és nincs magántulajdon. De mint mondtam: nem számítok ennyire erős szélsőségekre.

2023. jan. 25. 13:33
 24/34 anonim ***** válasza:
0%
#22 Te tényleg nem fogod fel, hogy nagyvalószínűséggel te sem leszel ennek a részese??
2023. jan. 25. 13:39
 25/34 anonim ***** válasza:
34%
@24 Tehát nem tudsz válaszolni erre az egyszerű, marginális kérdésre?
2023. jan. 25. 13:42
 26/34 anonim ***** válasza:

Jézusom, álljatok már le:

A #22-es azt akarta csak mondani, hogy ettől nem tűnik el a magántulajdon. A #23-as meg azt akarja mondani, hogy ezek nem számítanak, mert az emberiség létezése a tét. Két malomban őröltök, de kb három mondatban ki lehetne igazítani.

Vagy veszekedhettek itt még hat oldalon keresztül.

2023. jan. 25. 13:46
 27/34 anonim ***** válasza:
50%
Én nem veszekszek, csak kíváncsi vagyok, hogyan fog megszűnni a magántulajdon, ha közben mindent mindenki bérelni fog. Számomra ez logikai ellentmondásnak tűnik, ezért nem értem, hogyan gondolja a propagáló, hogy ez működni fog. Államosításról ugyanis nem szól a fáma.
2023. jan. 25. 13:48
 28/34 anonim ***** válasza:
46%

#27 A 26-os leírta a lényeget. Sem neked, sem nekem nem fog már számítani, erre akarok kilyukadni. Amúgy meg kicsit bonyolultabb ez az egész. Úgy kell elképzelni, hogy kb minden közös használatban lesz. Semmi sem a tiéd, mindent megosztassz másokkal. Nincs se kocsid, se házad, se tulajdonjogod, lényegében semmilyen jogod nincs. Hasonló lesz, mint kínában a társadalmi kreditrendszer. Ha érdekel milyen lesz, nézz bele ezekbe.

[link]

[link]

2023. jan. 25. 13:58
 29/34 A kérdező kommentje:
A gazdagokat leszámítva fog mindent mindenki bérelni, és ez most is már részben így van. A fejlett országokban.
2023. jan. 25. 14:00
 30/34 anonim ***** válasza:

Illetve már Matolcsy is szemléltette a dolgot.

[link]

2023. jan. 25. 14:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!