Valóban azért tüntetnek az emberek a Debreceni akkumulátor gyárnál mert környezet szennyező?
Vagy mert nagy a nyersanyagfelvétel?
Vagy csak azért mert nem tudják elviselni a nyomorultságos életüket egy gyárban?
Vagy mi ez a nagy felhajtás komolyan?
Szerintem az pont hogy növelné a GDP-t
Bár azt nem tudom hogy a kormány valóban jó célokra használná fel az abból bejövő plusz profitot.
Azért mert a patkány kormány olyan gyárat telepít ide ami már kínában se lehetne.
Meddőséget okoz, sugárzása van, elszennyezi a talajt, stb az a gyár. Csökkennek az ingatlanok értékei és szétb*ssza a környezetet.
Azért, mert a kormány itt is mérhetetlenül cinikusan viselkedik. Van egy jogos félelem a lakosság körében elsősorban környezetvédelmi aggályok miatt. Erre az önkormányzat és a kormány nem megnyugtatni akarja az embereket, és biztosítékokat adni arra, hogy a veszély a lehető legalacsonyabb legyen. Hanem a szokásos: kiemelt beruházás, 50 évre titkosítás, soron kívül, vizsgálat nélkül engedélyek kiadása stb stb.
Egy rendes országban, ahol vannak rendes környezetvédelmi törvények. És van azt ellenőrző és betartató hatóság, akinek jogosultsága van bezáratni üzemeket és/vagy szénné bírságolni. Ott nem kell aggódni. Magyarországon ez sajnos nincs meg. Ha tegyük fel környezetszennyező módon üzemel, és tegyük fel, ezt észlelik is, akkor is max kapnak egy nevetséges pár milliós bírságot, és minden megy tovább.
Kérdező, ugye te nem debreceni vagy? Már építik a házakat a kínai, ukrán stb. vendégmunkásoknak. A legtöbb idetelepült gyárban zömében NEM MAGYAROK dolgoznak. Az itteni munkanélküliek munkanélküliek maradnak. De kérdező! Ha szerinted ez olyan jó ötlet, javasold, hogy építsék a gyárat a lakóházad mellé! Debrecenben már kutak száradtak ki, a Fancsikai tavak, a Vekeri tó, sőt a Hármashegyi tó is. Nincs víz, ezt kellene megérteni! Lassan ivóvízünk sem lesz, locsolni pedig már most is kevés. Ez pedig egy nagyon vízigényes, és környezetszennyező gyár.
Kérdező, tájékozódj kicsit!
Én ebből azt bírtam leszűrni hogy a keleti régia ahol a cigányok vannak, azaz (barna bőrű magyarok)
A fehér bőrű magyarok meg irigyek hogy ott lesz munkahely, valoszínűleg egy ekkora gyárra nem fektettek volna be ha az hosszu távon nem lenne jövedelmező a cégnek, meg majd aki ott dolgozik cigány,ukrán,magyar, vagy mongol. Bár személyes véleményem az hogy cigány hiszen délkeleti régio.
Valahogy elkéne jutni az integrálba a leszakadó félben lévő embereknek is akik tényleg nem tudni miböl élnek naprol napra.
Persze környezet szennyező meg használja a vizet meg minden blablabla lapozzunk mert már unalmas, nem vagyok Debreceni de örülnék neki ha itt lenne a közelben egy ilyen gyár viszont annak jobban örülök hogy végre foglalkoznak a keleti résszel is.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!