Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tényleg ilyen áron akarunk...

Tényleg ilyen áron akarunk kizöldülni?

Figyelt kérdés

Ezen a héten vállalkozóként dolgoztam egy nemrég indult gyárban, ahol elektromos autóknak gyártanak akkumulátort. Megdöbbentő, hogy micsoda környezeti pusztítást végeztek. Komplett flórákat és faunákat, erdőket irtottak ki, mellette brutálisan szennyezik a vizet. Több százezer nm-ről beszélek. Én komolyan nem tudom, hogy mennyi elektromos autó lesz szükséges ahhoz, hogy ennek az 1 db gyárnak az ökológiai rombolását balanszírozzák és ebből úgy tudom van/lesz még 4-5-6 Magyarországon. Hozzáteszem, ez egy nagyon pici szelete az egésznek, kezdve a lítium bányászattól a komplett, több tonnás szabadidő SUV-kig, amit egy átlag 4 tagú család az életben nem használ ki.

Nem vitaindítónak szánom, de elgondolkodtató amit láttam és amiket olvas az ember a témában, mert ez így nekem egyelőre nettó greenwashing.

2021. okt. 29. 19:51
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Félreértetted. Ez a zöld nem az a zöld, ők a zöldhasúra gondoltak, amit ezzel nyernek.
2021. okt. 29. 19:52
 2/10 Molyember ***** válasza:
74%

Szerintem fogalmad sincs, hogy mekkora környezeti terheléssel, mennyi veszélyes hulladékkal jár egy egyszerű, nem vényköteles fájdalomcsillapító előállítása. Semmi sincs ingyen, az elektromos autó sem világmegváltás, de ha nem a városban pöfög százezer kipufogó, akkor talán nyerhetünk pár évet a várható élettartamhoz.

Technológiai civilizációt hoztunk létre, és ez ezzel jár. De annyira nem kell izgulni, mert még ha bele is döglünk a túlnépesedés energiaigényébe, valami élet akkor is marad a bolygón. Majd a giliszták okosabbak lesznek. :)

2021. okt. 29. 20:02
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
Az elektromos autónál környezetszennyezőbbet eddig még ember nem tudott alkotni. Szóval szerintem hagyjuk ezt a kizöldülést. :)
2021. okt. 29. 20:03
 4/10 anonim ***** válasza:
40%

Bármilyen gyárat teszel egy erdő helyére, ahhoz ki kell vágni az erdőt. Nem értem az összefüggést aközött, hogy ez a gyár elektromos autókat vagy ahhoz alkatrészeket gyárt, és az erdőirtás között. Persze, ha semmit nem gyártanánk és a fákon élnénk az kisebb környezeti pusztítással járna, de ha csak maradunk a benzines autóknál, az nem. Láttál már kanadai olajhomok bányákat? Na az a környezeti pusztítás.

Nem tartom hibátlannak az elektromos autókat, fejlődnie kell még az akkumulátor technológiának, azok újrahasznosítására ki kell építeni a logisztikát, az áramtermelésnek is nagyobb arányba kell megújulólkon alapulnia, stb hogy igazán jó legyen. Viszont az érvelési hiba az, hogy te úgy csinálsz, mintha az alternatíva a bicikli lenne, holott a valós alternatíva a ma is használt belsőégésű motorokkal szerelt járművek gyártása, ami a legkevésbé sem környezetbarátabb. És utóbbi nem fog már lényegesen fejlődni, addig az elektromos autózás két-három nagy sarok pontja, az akkumulátorok, azok újrahasznosítsa, és a bele töltött áram megújuló aránya rohamosan fejlődik.

2021. okt. 29. 20:08
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Miért nem jelented be, kérdező, a környezetvédelmi hatóságnak, ha konkért vízszennyezést, stb. láttál? Ez törvénytelen, ha így van, be kell jelenteni.
2021. okt. 29. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hogyhogy ilyen áron? A nem-elektromos autók gyártása szerinted hogy történik?
2021. okt. 29. 21:12
 7/10 A kérdező kommentje:

Az a probléma, hogy brutális túltermelés és túlfogyasztás van. Minek kell 3-4 évente új autó pl? Nem itt, nyugaton. Mivel tud többet az új? De ez rengeteg mindenre ráhúzható, okostelefon, tv, stb. Minden ami 2 évnél idősebb az elavult, ez vicc.

A másik, hogy a felhasználók nem a szükségleteikhez igazítják a vásárlást. Ezért van az, hogy az 50 kilós barbik Q8-cal járnak a körmöshöz.

Ezek vannak, a többi belemagyarázás, az elektromos autók térnyerése a kevesebb környezeti terhelés jegyében pedig illúzió.

2021. okt. 29. 21:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: hagyjuk már ezt a nem a városban kipufogást, millió alternatíva lenne. Autómentes övezetek (Sevilla pl) tömegközlekedés, kerékpár, stb. De annyira azért nem fontos senkinek a környezetvédelem, hogy kicsit áldozzon a napi kenyelemből. Képmutatás, aminek ezt hívják.
2021. okt. 29. 22:02
 9/10 anonim ***** válasza:
A többségnek nem egy kis napi kényelem az autózás...
2021. okt. 29. 22:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Azert az ökologiai megterülesre vannak cikkek, nem emlekszem pontosan, de az biztos, hogy 9 evnel hoszabb atlagos esetben.

Ha hozzátesszük, hogy azert a Mol limo miniautoit kiveve a legtöbb villanykocsi nagy. Sőt...

Nem hiszem, hogy egy majd 3t-s SUVk mentik meg a bolygót villannyal hajtva.

Ráadasul itthon nagyon limitalt azok köre, akik megengedhetnek maguknak a villanyautózast.

2021. nov. 28. 14:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!