Miért hallhatnak az többlethalálozásokról amelyek magasabb szinten vannak mint a pandémia alatt?
Sem a mainstream média nem szólal fel, sem befolyásos személyek (mit Gates apó) nem szólalnak fel hetente a bűvös megoldásokkal.
Miért van ez a “leszarom” hozzáállás jelenleg?
1
Csakhogy a többlethalálozást most nem a légúti fertőzések okozzák hanem más betegségek.
Én is kíváncsi lennék valami statisztikára. Emlékszem, a pandémia alatt sokan azzal érveltek, hogy hát influenzában is ugyanannyian haltak meg, mint a covid miatt.
Mivel szkeptikus voltam, utána akartam járni.
Legnagyobb megdöbbenésemre azt találtam, hogy ez az információ egyszerűen nem elérhető. Nincs. Nem jegyzik. Magyarán: nem állíthatja valaki, hogy az influenza miatt többen haltak meg, mivel nem lehet tudni, hányan haltak meg influenzában. A halál okaként nem ezt írják oda, hogy influenza, hanem mittudomén, leállt a szíve (most mondtam valamit).
Ebből adódóan az ilyen "na, most többen haltak meg, mint tavaly ugyanekkor" típusú dolgok nehezen visszafejthetők, hogy mi a valódi ok.
6#
Tudod, fenn kell tartania magában azt az alternatív valóságot hogy ő valami Orwell-i disztópiában él, és sokat kell ismételgetnie ilyesmiket hogy "törvény tiltja bizonyos témák megírását".
Én csak sajnálom az ilyet aki ennyire delúziókban él.
Amúgy az ilyen kérdések hogyan fogalmazódnak meg?
Ha semmilyen sajtó, semmilyen portál, semmilyen blog nem ír többlethalálozásról akkor a kérdező honnan veszi hogy van többlethalálozás?
Én sem tudom, hogy milyen statisztika alapján állítod a jelenlegi többlethalálozást; nem, hogy magadtól nem hivatkoztál ilyenre, de válaszokban írt ösztönzésre sem tetted.
Még azt sem írtad meg, hogy milyen bázishoz viszonyítva írsz többlethalálozásról.
A KSH heti adatokat közöl nemek és korcsoportok szerint; ezeket összesítve is; így hetente látható a haláloktól független változás; ha többlethalálozás van, az is, a mértéke is.
A közölt adatok – mindig is így volt – négy-öt hét késéssel jelennek meg; most, január 2. hetének közepén a múlt évi 50. heti adatok a legfrissebbek.
A közölt utolsó 53 hét során ennyi volt a heti elhunytak száma: [link]
Az adatok elérhetősége: [link]
1900-tól (eleinte nagyobb léptékekben, majd 1949-től évente) közölnek főbb halálokok szerinti bontást; ezek: fertőző és élősdiek okozta betegségek, daganatok, keringési rendszer betegségei, légzőrendszer betegségei, emésztőrendszer betegségei, Covid19, balesetek, öngyilkosság, egyéb. Ha többlethalálozás van, akkor látható, a mértéke is.
Ez is késni szokott; az előző évi adatokat az első negyedév vége körül szokták közölni. Így most még a 2021. évi adatok a legfrissebbek.
1970.-2021. az évente elhunytak száma: [link]
Az adatok elérhetősége, melyek a főbb halálokokat is tartalmazzák: [link]
8
“ Ha semmilyen sajtó, semmilyen portál, semmilyen blog nem ír többlethalálozásról akkor a kérdező honnan veszi hogy van többlethalálozás?”
Statiszikai hivatalok grafikonjaiból veszi például.
Meg beszélnek róla sok helyen online, de ugye az nem hiteles mivel nem a fősodor adta le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!