Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért hallhatnak az többlethal...

Miért hallhatnak az többlethalálozásokról amelyek magasabb szinten vannak mint a pandémia alatt?

Figyelt kérdés

Sem a mainstream média nem szólal fel, sem befolyásos személyek (mit Gates apó) nem szólalnak fel hetente a bűvös megoldásokkal.

Miért van ez a “leszarom” hozzáállás jelenleg?

2023. jan. 11. 08:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Még most is tart a pandémia, csak már leszarják az emberek. Ráadásul a covid alatt a maszk viselés miatt "elmaradt" influenza is kétszeres erővel csap most oda.
2023. jan. 11. 09:02
 2/11 A kérdező kommentje:

1

Csakhogy a többlethalálozást most nem a légúti fertőzések okozzák hanem más betegségek.

2023. jan. 11. 09:06
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
Linekelhetnél statisztikákat...
2023. jan. 11. 09:15
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
A magyar korházak és egészségügy állapotáról sem ir a magyar sajtó, semmit sem. Bár itthon ezt törvény tiltja
2023. jan. 11. 10:07
 5/11 Psycho ***** válasza:
100%

Én is kíváncsi lennék valami statisztikára. Emlékszem, a pandémia alatt sokan azzal érveltek, hogy hát influenzában is ugyanannyian haltak meg, mint a covid miatt.

Mivel szkeptikus voltam, utána akartam járni.

Legnagyobb megdöbbenésemre azt találtam, hogy ez az információ egyszerűen nem elérhető. Nincs. Nem jegyzik. Magyarán: nem állíthatja valaki, hogy az influenza miatt többen haltak meg, mivel nem lehet tudni, hányan haltak meg influenzában. A halál okaként nem ezt írják oda, hogy influenza, hanem mittudomén, leállt a szíve (most mondtam valamit).

Ebből adódóan az ilyen "na, most többen haltak meg, mint tavaly ugyanekkor" típusú dolgok nehezen visszafejthetők, hogy mi a valódi ok.

2023. jan. 11. 10:19
 6/11 anonim ***** válasza:
66%
4: Marhaság, semmilyen törvény nem tiltja, rendszeresen cikkeznek is róla a sajtóban.
2023. jan. 11. 10:35
 7/11 anonim ***** válasza:
67%

6#

Tudod, fenn kell tartania magában azt az alternatív valóságot hogy ő valami Orwell-i disztópiában él, és sokat kell ismételgetnie ilyesmiket hogy "törvény tiltja bizonyos témák megírását".

Én csak sajnálom az ilyet aki ennyire delúziókban él.

2023. jan. 11. 12:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az ilyen kérdések hogyan fogalmazódnak meg?

Ha semmilyen sajtó, semmilyen portál, semmilyen blog nem ír többlethalálozásról akkor a kérdező honnan veszi hogy van többlethalálozás?

2023. jan. 11. 12:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudom, hogy milyen statisztika alapján állítod a jelenlegi többlethalálozást; nem, hogy magadtól nem hivatkoztál ilyenre, de válaszokban írt ösztönzésre sem tetted.

Még azt sem írtad meg, hogy milyen bázishoz viszonyítva írsz többlethalálozásról.

A KSH heti adatokat közöl nemek és korcsoportok szerint; ezeket összesítve is; így hetente látható a haláloktól független változás; ha többlethalálozás van, az is, a mértéke is.

A közölt adatok – mindig is így volt – négy-öt hét késéssel jelennek meg; most, január 2. hetének közepén a múlt évi 50. heti adatok a legfrissebbek.

A közölt utolsó 53 hét során ennyi volt a heti elhunytak száma: [link]

Az adatok elérhetősége: [link]

1900-tól (eleinte nagyobb léptékekben, majd 1949-től évente) közölnek főbb halálokok szerinti bontást; ezek: fertőző és élősdiek okozta betegségek, daganatok, keringési rendszer betegségei, légzőrendszer betegségei, emésztőrendszer betegségei, Covid19, balesetek, öngyilkosság, egyéb. Ha többlethalálozás van, akkor látható, a mértéke is.

Ez is késni szokott; az előző évi adatokat az első negyedév vége körül szokták közölni. Így most még a 2021. évi adatok a legfrissebbek.

1970.-2021. az évente elhunytak száma: [link]

Az adatok elérhetősége, melyek a főbb halálokokat is tartalmazzák: [link]

2023. jan. 11. 12:53
 10/11 A kérdező kommentje:

8

“ Ha semmilyen sajtó, semmilyen portál, semmilyen blog nem ír többlethalálozásról akkor a kérdező honnan veszi hogy van többlethalálozás?”

Statiszikai hivatalok grafikonjaiból veszi például.

Meg beszélnek róla sok helyen online, de ugye az nem hiteles mivel nem a fősodor adta le.

2023. jan. 11. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!