Liberális embertársaim, milyen érzés számotokra az, hogy Orbán Viktor titeket rendszeresen, összezúz darabokra Magyarországon úgy, mintha kb. egy Pöröly lenne nála sajnos?...
A liberalizmus korában vagyunk! Erről szól az EU és Amerika is. Ezt kell szeretni. Ilyen a világunk ebben a korban...
Erre ebben a kis országban kaptatok egy Orbán Viktort, aki hónapról hónapra - sajnos profi módon - letapossa a liberalizmusnak még a csíráit is.
Mennyi esély volt arra, hogy az Unióban mi pont egy OV-ot fogunk ki?... Ti ezt, valódi liberálisok hogyan élitek meg?
Kérdező, nem értem, ebben neked mi az öröm. Elég nyomorúságos életed lehet, ha december 28-án azzal vidítod magad, hogy a sajátod helyett a Fidesz sikereit ünnepled - sőt, igazából mások kudarcát ünnepled, de legyen.
Hogy érzem magam? Szarul, de nem azért amire gondolsz. Nem az a bajom, hogy csúnyán elverték a csapatom a bajnokságban. Tulajdonképpen ebben a bajnokságban nekem nincsen csapatom. Szerintem itt Magyarország és a józan ész szenved újra meg újra vereséget, de nem azért mert nem liberalizmus van. Nekem alapvetően tök jó lenne egy korrekt Fidesz.
Nekem nem ideológiai gondjaim vannak a Fidesszel, hanem nagyon is gyakorlatias szempontból borítanak ki. Visszafordíthatatlanul felborították az ország hatalmi egyensúlyát, és már látszanak rajtuk a hatalom személyiségtorzító hatásának jelei, de NINCS alternatíva, és esély sincs, hogy legyen. Hidd el kérdező, ez nem a liberálisokbak, hanem Magyarországnak fog nagyon fájni.
Kedves #24-es, köszönöm az őszinte hozzászólásodat.
Egyetértek veled. Sajnos az a probléma, amiket leírtál . . .
Én nem a fideszt támogatom, és részben -kisebbik részben- ideológiai szempontból.
De ezt a nagy magyarkodást el tudom viselni, mer tul. képpen annyira nem érdekel. Ha valakinek ennyi az öröme, hogy teli torokból üvölti a himnuszt és a csíksomlyói búcsúra jár sírni, ám legyen. Az ő életed, ha ez neki lelki üdve, akkor legyen.
A gond az, hogy:
1. szürreális hatalom egy ember kezében. A demokrácia és a hatalmi ágak szétválasztása nem ideológiai kérdés. Nem szeretnék egy pártnak se 2/3-ot. Ezt leírták már az 1700-1800-as években, hogy miért.
2. Semmi befektetés a jövőbe. Rohad az EÜ, az oktatás, az ország fokozottan csúszik le a versenyképességi mutatóban.
3. Folyamatos lopás és csalás. Az általam megkeresett pénz nem hasznosul, hanem fidesz közeli suttyók zsebébe vándorol. Vagy értelmetlenül költik el. Stadionok, élsport támogatás. Tök felesleges.
4. Folyamatos agymosás, álhírek, hazudozás, felelősség fel nem vállalás, amivel a híveket szórakoztatja. Látható az eredménye, sok fidesz hívő mást nem tud, csak libsizni.
5. És még lehetne folytatni.
A kormányzásnak VANNAK elvei és értékei, amit lehetne követni, de fidesz ezt nem követi, sőt tojik rá magasról.
A szabadság, a szakmai színvonal, versenyképesség növelése azért is fontos, mert ettől tud egészséges társadalom kialakulni. Jelenleg még mindig a 80-as évek szintjén vagyunk, ahol ügyeskedő, korrupt vállalkozó bsznak ki rengeteg emberrel.
Utolsó, a Partizán és a Telex csúsztatásait, agymosását nem szoktad érzékelni ?
Igaz, Gulyás fejlődött a 7 évvel ezelőtti önmagához képest, akkor még a Fidelitas volt számára a magyar Hitlerjugend, Toroczkai és a Fidesz nácik, Horthy egy túlértékelt niemand , épp csak nem mosdatta a kommunistákat.
A Telex meg semmit nem szokott lehozni a külföldi tüntetésekről, az ott migránsok által elkövetett vandálkodásokról, bűncselekméyekről.
Semmit nem hoznak le, ami a kormány igazát mutatja egy témában, de mindent lehoznak, amivel a kormányt ekézni lehet.
És ők állitják, h függetelnek ?
A nyugat-európai közmédia (!) pedig csipőből ekézi Orbánt, akkor is ,ha semmit nem csinál. Megy a lejáratás 12 éve.
"szürreális hatalom egy ember kezében"
Nem, nem egy ember kezében összpontosul, mert a Fidesz a többi párttal ellentétben csapatmunkát folytat, tehát egy csapat szokott minden döntést meghozni, nem egy ember.
Csak az ellenzék ugyebár irigy a jobboldalra, hogy nekik mindig van egy vezető karakterük (Orbán, Vona, TOroczkai), nekik meg sose ,ezért irigykedésből , lejáratásból diktátoroznak. Szeretnének ők is egy tökös vezetőt maguknak, de még azt sem tudnak találni.
(Előrebocsátom, hogy én egyik pártot sem támogatom.)
A baloldalon is van egy karizmatikus, vezető személyiség. A Gyurcsány Ferenc. De én úgy látom, hogy vele nem tudnak a balosok választást nyerni... Ami érthető is, mert ő már lejáratta magát.
"Nem, nem egy ember kezében összpontosul, mert a Fidesz"
Csapatmunka. :D Orbán dönt mindenben. A korrupcióban, mindenben. MO-n hatalomkoncentráció van. Hány éve van rendeleti kormányzás? Már törvények sem kellenek. Igaz sok értelme már amúgysincs a parlamenti munkának, mert a 133 "bátor" ember úgyis úgy szavazott, ahogy a főni mondta.
A Telex, hvg, 24, még mindig sokkal jobban megbízhatóbb média, mint bármely fidesz közeli.
Furcsa, de nem kevés cikket olvastam ezeken az oldalakon az EP-s korrupcióról. Ellenben a szennylapokban semmi nem jelenik meg, ami a valósághoz is közel lenne.
Kit érdekel a nyugat európi média kit ekéz? :D Hol érdekel? Azt ekéz, akit akart, leszrom. a 43% -os inflációra semmi válasz nincs a kormány részéről. Ez sokkal jobban érdekel. És ez a lényeg, nem ez az LMBTQ -s, meg dollárbaloldalas terelés. Vicc. 2/3 ellenszél nélkül 12 éve, és SEMMI befektetés/javítás nem volt az ország állapotán. Nem is vannak rászorulva, amíg a közmédia agymosásával és hazudozásával, és a választási törvény könnyedségével 1,5 millió szavazó összehoz 2/3-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!