Liberális embertársaim, milyen érzés számotokra az, hogy Orbán Viktor titeket rendszeresen, összezúz darabokra Magyarországon úgy, mintha kb. egy Pöröly lenne nála sajnos?...
A liberalizmus korában vagyunk! Erről szól az EU és Amerika is. Ezt kell szeretni. Ilyen a világunk ebben a korban...
Erre ebben a kis országban kaptatok egy Orbán Viktort, aki hónapról hónapra - sajnos profi módon - letapossa a liberalizmusnak még a csíráit is.
Mennyi esély volt arra, hogy az Unióban mi pont egy OV-ot fogunk ki?... Ti ezt, valódi liberálisok hogyan élitek meg?
#11-es válaszoló, az egy gazdasági értelemben vett dolog, az hogy neo liberális gazdaságpolitikát követnek, ha jól tudom.
Orbán és csapata nem liberális. Önmagukat pedig nem szidják, ebben az egy dologban biztos lehetsz...
Ha nem gazdasági értelemben értetted a kifejtés során, akkor Amerika bizony nem sorolható ide, mivel ott gazdasági liberalizmus van elsősorban.
És a gazdasági liberalizmus szemben áll a társadalmi liberalizmussal.
A gazdasági liberalizmus a cégeknek nagy teret enged, ami bizony csorbítja a társadalmi liberalizmust.
Amerikaiak jelentős része nyugat európát kommunizmusnak tartja, ami nem éppen liberális.
Kedves #12, értem, de ez minket magyarokat nem vigasztal sajnos.
Másrészt köszönöm az érdekes infót, jó tudni róla.
"konkrétan a liberálisoktól, mert OV sajnos valamiért főleg őket támadja, meg hozza fel rendszeresen"
OV nem a liberalizmust támadja , hanem azt a réteget, aki Mo-n annak mondja magát. Szerintem sincs semmi közük az igazi liberálisokhoz.
Egyértelműbb lenne ellenzéknek hivni őket.
Egyébként a legtöbb ismerősöm fiatalon lázadó, liberális, idősödve konzarvativabbá válik. SOha nem értettem ezt a támadást, hogy kit zavar, hogy évtizedek alatt konzervativabbá vált.
Sőt, 30 éve is nemzeti liberális volt, tehát keveredtek a nézetei a nemzeti jobboldali nézetekkel.Mondta is, hogy ennél baloldalibb már nem tud lenni , az SZDSZ neki már túl baloldali.
A közhiedelemmel ellentében csak kis mértékben tolódott jobbra a Fidesz a kezdetekhez képest , mert az elején se voltak túlságosan balosok, és a konzervativvá válás idősödve mindenkinél normális.
Attól, h 30 éve liberálisabbnak érezték magukat, hasonlóan gondolkodtak mindenről. AKkor se legalizálták volna pl. könnyűdrogokat.
A magyar "liberálisok" csak beszélek mindenről, nem cselekszenek. Pl. elhordják a jobboldalt rasszistának, miközben a Fideszben is vannak roma és zsidó tagok évtizedek óta (érdekes mód pont náluk nincsenek ). A Fidesz 2010-től viszonylag nagy hangsúlyt fektetett arra, h jó viszonyt ápoljon a zsidó egyházakkal és a romákkal.
Ez pl. hagyományosan a baloldal "feladata " lenne, mégsem tettek érte soha semmit.
A balliberális politikusaink soha nem lennének hajlandóak leköltözni egy romatelepre akár egy napra is. Csak beszélnek a szegregációról, de semmit nem tesznek ellene és ugyanúgy irtóznak a kisebbségektől, mint a szélsőjobboldal szélsőséges része.
Gondolod, hogy a Momentumosok, Donáth , Cseh beadnák egy olyan osztályba a gyereküket, ahol a társaság fele cigány ? Az egyik Kanadából jön, a másik egy belpesti csaj, életükben nem is láttak még romát.
Kérdező, te szoktál látni igazi, toleráns, széleslátókörű liberálisokat az ellenzékben, a facebookos , gyakoris ..stb. fórumozók között ?
Én megkeseredett, rosszindulatú, fröcsögő , habzó szájjal a jobboldalt szidó embereket látok csak.
Orbán illiberálisnak vallja magát.
Ez meg annyira "értelmes ideológia", mint ő maga...
Ilyenek ezek az elmebetegek.
19 - Azóta is sokszor mondta sőt, definiálta is: "Az illiberális az, ami nem liberális" - egyszerű, mint egy faék!(:-
Ennyi esze van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!