Meddig fog még fajulni a benzinhiány? S miért szarik rá mindenki?
Közgáz, 3-4ik lecke: az effektív ársapka hiányt okoz.
A helyzet az, hogy a közgáz tudomány keretein belül megfigyelt szabályszerűségek annyira kíméletlenek, hogy még az átkosba' is azért volt árhivatal feladata, hogy a hatósági árakat a valóság után húzza.
Napi tesi helyett szerencsésebb volna ilyen alapokat tanítani.
#20 Hát de ez az!Aki szidja az ársapkát, az vehetett volna prémiumot is, ami piaci áras.
Én mint említettem nem szavaztam a fideszre és nem is tankoltam egyszer sem az ársapkás üzenanyagból, ellenben ismerek egy csomó ellenzékit, aki egyszerre szidja az ársapkás üzemanyagot és egyszerre sivalkodik, hogy minek kell eltörölni.Ezt ne akard már nekem megmagyarázni, hogy nem ellentmondásos.
#20 Szerintem meg nem szép, hogy tankolnak belőle, közben meg szidják azokat, akik erre szavaztak.
Én szidhatom az összeset, mert se nem szavaztam rájuk, se nem részesültem belőle, "nekem" csak fizetnem kell az ő tankolásukat.
Ez gyomorforgató álszentség.
22:
Attól, hogy egyénileg nem vesz valaki ársapkás benzint, még ugyanúgy viseli a következményeit.
Másrészt ha nincs ilyen mértékű forint gyengülés, a piaci ár sem lenne magas forintban.
#22 ugyanmár, ez nem jó érv. Ennyi erővel akik nem szavaztak Karácsonyra, a 14 éven aluli gyerekeiknek vegyenek diákbérletet? És szerinted valóban vesznek? Nekik is azt mondod, hogy ne vegyenek?
Vagy ha elleneztem azt, hogy stadionokat építsenek, de lesz egy koncert, valamelyikbe, akkor ne menjek? Ez azért elég demagóg.
De mondok egy jobb példát is: én bojkottálom a mekit, de igenis, simán bemegyek a vécéjüket ingyen használni.
#24 Igen, eddig is ezt magyaráztam, hogy aki nem vesz, az fizeti azoknak, akik meg igen.
De ha kevesebben vettek volna az ársapkásból, akkor kevesebbet is kell a többieknek helyette kifizetni.Arról is történt kimutatás, hogy rekord mennyiségű üzemanyagot vettek az emberek, mert így jó olcsó volt az üzemanyag.Most is megy a pánikvásárlás, mert fosnak, hogy elveszik az ársapkát.
De az az ellenzéki nekem ne vinnyogjon, aki sopánkodik, hogy nem lesz ársapka, aki amúgy szidja az ársapkát is, a fidesz szavazókat is, meg a fideszt is.
#25 Leszarom Karácsonyt, mert nem vagyok budapesti, gyerekem sincs.
Nincs ebben semmi demagógia.
Minél több ársapkás üzemanyag fogy, annál többet kell az adókból beszedni.A stadion legalább ott van, az üzemanyag meg el van puffogtatva a levegőbe.
Mondták is egy műsorban, hogy mennyibe került eddig az ársapka az adófizetőknek, valami 50 milliárd forint.Most számold már ki, hogy kb az is belefizet így 60 ezret más kocsikázásába, aki nem is tankol.
A mekis wc amúgy hogy jön ide?Azt ők döntik el ki mehet be.Olyan meki is van, ahol csak akkor wczhetsz, ha vásaroltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!