Miért van az, hogy sokan pánikolnak a klímaváltozás, benzinhiány, válság, stb. miatt és az emberek 95%-a mégsem akar semmit tenni ellene, semmin változtatni?
Most itt van pl. ez a nagy aszály, tömegek sírnak, hogy úristen, mit teszünk a bolygóval, megértünk a pusztulásra, meghalunk a klímaváltozásban, de azért mindenki ugyanúgy tépkedi tovább a nejlonzacskót, veszi a vegyszereket, nyomja a klímát, a fast fashiont, még minimális(!) környezettudatosságra sem hajlandó. Minimálisra sem.
Ugyanígy megy a pánik, hogy nem lesz üzemanyag, de senkinek eszébe nem jutna letenni a s*gge alól a kocsit, még annak sem, akinek amúgy közel a munkahelye, vagy legalább a kisboltig mennének el biciklivel, de nem...
Az élő példák erre a szomszédaim, akik folyton panaszkodnak, most a rezsire meg a benzinre, de nyáron is szárítógépeznek, télen 25 fokra fűtenek, és képesek 1-2 dologért autóba ülve elmenni a városba, a két autójuk megy naponta kétszer legalább.
Miért ilyen az emberi természet, hogy csak sír-rí, de változtatni, felelősséget vállalni nem akar?
Az ember úgy van programozva, hogy előre fele menjen a kényelmesbe, jóba és ne hátra.
Pédlául, ha te kapsz egy jól fizető szellemi munkát, home office lehetőséggel, rugalmas munkaidővel, akkor nem fogsz elmenni egy gyártósorra csavarozni, 3 műszakba, hajnali háromnegyed 5-ös keléssel és 6-os kezdéssel.
De, ez csak egy példa a munkahelyre.Mindennel így van.Élelmiszerrel,közlekedéssel...stb
Én most vettem egy BMW 760ideges kocsit, w12, olyat lök ha ledundizom hogy kiszakad az ülés.
Mióta nem lehet külföldi rendszámos kocsi, átrakattam magyarra, azt elég csak megküldenem a körúton.
Lányoknak bejön, tetszik nekik, integetnek is néha, vagy ha olyan a szitu szombat este sokszor leállítanak hogy megnézzék a kocsit.
Szóval nekem egész bejön ez a helyzet, elég jó áron vettem a kocsit és totál megérte.
Ez ugyanúgy az emberi természethez tartozik mint az irigység.
Nem véletlenül írtam ezt.
Ne foglalkozz mások viselt dolgaival, ha te meg vagy győződve a tetteid helyességéről akkor nyugodt szívvel cselekedd meg azokat. Mutass példát, ne másoktól várd el hogy azt tegyék amit te szeretnél.
Oké, elkényelmesedtek, de mi az oka annak, hogy akkor sincs érdemi változás, amikor már belátják, hogy változtatni kellene?
A kedvencem az, hogy állítólag azon izgultak, milyen sors vár így a gyerekeikre, de annyira azért nem izgulnak, hogy változtassanak is.
Jellegzetes emberi tulajdonság.
A legtöbb ember kizárólag olyan intézkedéseket fogadna el a klíma, a környezet védelmében, az aszály ellen, ami neki a LEGKISEBB MÉRTÉKBEN SEM okoz kényelmetlenséget.
5#
Azért, mert elértek egy szintet és nem fognak leadni belőle.
A tudósok dolga,hogy kitalálják,hogy mi legyen, de úgy,hogy nem csökken az életszínvonal,komfortérzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!