Általában a cigányoknál mennyire gyakori a rasszizmus/magyargyűlölet?
Minden általánosítás igazságtalan. Ahogy vannak a magyarok közt is alávalók, úgy a cigányok közt is. Rendes is van köztük, még olyanok is, akik szégyellik, hogy cigányok.
Csak a cigányok egy rövid időszaktól eltekintve a többség által megvetett nép volt, van. Megtanulták, hogy Túl kell járniuk más ember eszén, hogy életben maradjanak. Ezért a legirigyeltebb tulajdonság köztük a rafinéria. Aki rafinált, az megél. Tudom, köztük éltem 34 évet.
Utsó, ez igaz.
Napi szinten kell velük is deal-elnem.
Szerintem nem tekintik igazi férfinek sokan közülük azt, aki nem rafkó.
Mindenkit tesztelnek, akit nem tudnak befűzni, azt jobban tisztelik.
Aki nem alkuszik, az nem igazi férfi, stb…
A neveltetés sajnos nagyon gyakran szar a körükben is.
Én nem veszem fel személyesen a dolgot.
Amikor fizetnek, ne tedd el egyből a kasszába a pénzt, legyen kamera a svindliskedés, és mikrofon felvétel a rasszizmusvád hatástalanítására.
Ennyi.
Ja, és ha azzal fenyeget, hogy kirúgat, ne ijedj be.
"Minden általánosítás igazságtalan. Ahogy vannak a magyarok közt is alávalók, úgy a cigányok közt is. Rendes is van köztük, még olyanok is, akik szégyellik, hogy cigányok."
Az általánosítás nem arról szól, nem azt jelenti hogy egyik vagy másik csoportban biztosan ne fordulna elő egy valamilyen tulajdonság. Ez a teljes félre magyarázása az egésznek. Én értem a mögötte rejlő nemes szándékot, értem hogy nagyon "szexi" ezzel a polkorrekt dumával jönni hogy "hát hát, minden féle emberek vannak ám mindenhol úgyhogy fúúj csúnya rossz dolog általánosítani!" Csak arról feledkezünk meg hogy általános igazságok vagy általánosan igaz dolgok halmaza az egy létező fogalom innentől kezdve az a kérdés hogy mit sorolunk bele és mit nem. Akkor legalább legyen az a mondás hogy "emberekkel kapcsolatban tilos az általánosítás" és akkor így érthető az ideológia. De ha csak önmagában az általánosítást üldözzük és mondjuk azt hogy "ne általánosítsunk" azzal nyilván való jelenségeket tagadunk le, akár természeti, anyagi, érzelmi bármi dolgokat amik NEM minden esetben de ÁLTALÁNOSAN igazak. Szerintem ennek így nincsen értelme.
Egyébként ha teszem azt ugyan azok az arányok fordulnak elő a megvetendő emberi tulajdonságok között, akár cigány ember akár nem cigány emberről van szó akkor miért nem akarják őket foglalkoztatni? Miért tartanak tőlük hogy felvegyék őket bárhová is dolgozni? Vagy (bár egyesek számára talán hallatlan példa de mindenképpen beszédes) hogy a neten hirdető prostituáltak miért írják oda a bemutatkozó szövegükbe oly gyakran hogy "Roma ne hívjon"? Ha ebből az egész általánosítás bulshitből semmi nem igaz és szemen szedett hazugság? Komolyan kérdezem mi okuk lenne? És még a cigány prostituáltak is oda írják..
Vagy hogy miért vannak tele a börtönök cigány származású emberekkel?
Vagy miért akarják a főbérlők az ingatlanjaikat sokszor kiadni cigány embereknek félve a következményeitől? Ez már túlmegy azon a határon hogy annyival lesöpörjük hogy rasszista mindenki és kész. Mélyebben gyökerezik a gond.
És ezzel én nem azt akarom mondani hogy akkor a cigány emberek nem ennek a társadalomnak a részei vagy hogy nem szabad nekik lehetőséget adni, mert természetes hogy azok és nagyon fontos a boldogulások, fontos hogy végre egyszer beilleszkedjenek, de ettől még ostobának sem kell lenni és nem kell lehazudni a csillagos eget az égről. És segítsük, támogassuk őket, de ne másnak azzal a bizonyos testrészével verjük a csalánt és morogjunk arra aki adott esetben fél a következményeitől
"szórványos negatív tapasztalatok korai általánosítása révén alakulnak ki"
Értem. Mikortól nem korai már? Létezik egyáltalán olyan? Mert ha azt mondod hogy "korai" akkor végülis egyet értesz csak te máshol húzod meg a határt. A fenti példát alapul véve és azon emberek helyzetébe képzelve magad, te hol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!