A liberalizmus miért bűn?
Nem a liberalizmussal van baj, hanem a neo-liberalizmussal.
Az eredeti elvek szerint a liberálisok nyitottak az új eszmékre, elfogadóbbak más emberek nézetei, vallása, eszmeisége iránt.
A neo-liberalizmus ezzel szemben bizonyos deviáns magatartásformákat próbál normálisként feltüntetni. Fogadjuk el ha valaki drogozik, pedofil, szexuálisan aberrált, sátánista. Sőt, ne csupán fogadjuk el, lehessen büszke is rá.
Na, én ezért utálom.
liberalizmus = univerzalizmus + egalitarianizmus + individualizmus + meliorizmus.
Én pl. csak megszorításokkal vagyok egalitárius, az univerzalizmusban és a meliorizmusban erősen kételkedem, és még individualista sem vagyok mindenben (vagy legalábbis nem úgy vagyok individualista, ahogy ezt sokan értelmezik). Ezért nem vagyok liberális.
"Cikkre irányuló linket is elfogadok"
Jó, akkor küldöm. Csak a neoliberalizmussal van probléma, ahogy már írták.
Kicsit hosszú, de ha van időd nézd meg.
Én nem vagyok homokos, és nem szoktam füvezni. A kérdést tényleg nem provokációból tettem fel, szeretném megismerni az emberek érveit. Azért próbálkoztam itt, mert máshol tényleg kizárólag ilyen válaszokat kapok: "Azért, mert zsidó!" "Mert csak!" "Mert természetellenes"
Mielőtt rákezdenétek: zsidó sem vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!