Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A 21. századi liberalizmus...

A 21. századi liberalizmus rosszabb a 20. századi fasizmusnál és kommunizmusnál (is)?

Figyelt kérdés

2022. nov. 1. 12:27
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

"Ja, és az kimaradt, hogy pont a fogorvos az, amit már 20 éve is csak a legszegényebbek intéztek allamiban."

Forrás van erre ?

Én biztos nem fizetnék magánfogorvosnak piti beavatkozásokért, amiket az államiban is normálisan elvégeznek ugyanazokkal a berendezésekkel ugyanazok az orvosok ugyanazokkal a módszerekkel. A komolyabbak meg csak magánban végezhetőek el.

Igaz, 2 éve megszűnt az átjárhatóság a két rendszer között, most már egy orvos csak magánban vagy csak államiban dolgozhat.

A környezetemben szinte mindenki állami fogorvoshoz jár, egy barátnőm volt ilyen véleményen, mint te, hogy a magán sokkal jobb és a magánfogorvos véletlenül a rossz foga melletti egészséges fogat húzta ki. :)

2022. nov. 1. 17:00
 32/33 anonim ***** válasza:

Ezt a videót érdemes végignéznie annak, aki azt gondolja kapitalizmusban jobb élni, mint szocializmusban : https://www.youtube.com/watch?v=44EZJ4ukUz8

Elhangzik, h az USÁ-ban kb. a lakosság 40 %-a él albérletben. Nyugat- Európában szintén a lakosság fele albérletben él egész életében. Erre jönnek mindenhol a hatalmas összegek biztositásra, eü-re, rezsire.

Náluk az élelmiszer ugyan olcsóbb, mint Magyarországon, de nálunk a tb, a rezsi sokkal alacsonyabbak.

Illetve sokkalják a magyar adókat (valóban lehetne jobb is a helyzet), de a videóban láthatjuk, az USÁ-bansokkal nagyobb adóterhek vannak.

2022. nov. 6. 20:47
 33/33 anonim ***** válasza:
Sok a tájékozatlan, felszínes vélemény. Mi nem kaptunk Marshall segélyt, sőt gyarmataink sem voltak (amiből a Marshall segélyt nyújtották) gazdasági gyarmataink sem voltak. Egy vesztes háborúból kellett talpra állni, jellemzően USA bombák által elpusztított országot felépíteni, ráadásul az értelmiség nagy része kivándorolt. Ne gondold, hogy ilyen gépekkel őpült az ország! T100-as lánctalpasokkal 4-5 tonnás teherautókkal és apáitok fáradtságával. Ahogy mondják ma: aki akkor nem tudott haladni az annyit is ér! Elkényelmesedtek! Haver anyjával élt egy szoba konyhában, WC a folyosó végén, és jó volt neki. De ha meg hallja: -Többet érdemelsz. - Akkor megy tüntetni. Az én történetem: Volt "íróasztalom" üzemtechnológus voltam. Az is átlag feletti bér volt. Amikor családot akartam, elmentem darut szerelni. 2-3 év alatt telket vettem, építkeztem, autót vettem és rengeteget kirándultunk a családdal. Most felzárkoztatási segélyből, milliók nyomorából, egyesek jól élnek. Bill Gates szerint arany milliárd a cél. Hét milliárdot el kell pusztítani. Rajta okosok. Ki lesz benne, ki fog pusztulni? - Még szocializmus sem volt, és nem voltak tömeggyilkosságok. Rossz helyen tájékozódtok, ma mindent meg lehet írni. Idézet: "a hülyék mindig többen vannak!" - A politikát mindig kisebbség csinálja. És igenis ebben az esetben előfordulhat, hogy a cél szentesíti az eszközt.
2024. jún. 29. 17:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!