Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Baloldaliak, hogy gondolkodtok...

Baloldaliak, hogy gondolkodtok a világról?

Figyelt kérdés
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy ideig talán baloldali voltam, mert a Fidesz már akkor is olyan volt, mint most. (Pedig a Fidesz nem is jobboldali, ma már tudom persze.) Bár nem sokat tudtam a világról, és nagyon gyorsan megváltozott a véleményem, mikor láttam a baloldal magyarellenességét, érzelemmentességét, ostobaságát, azt, hogy a miniszterelnök nem tud beszélni, vagy azt, hogy az a megoldásuk a fizetések emelésére, hogy eladósítják az országot. Ma már üresnek látom ezt az oldalt. Itt van ez az SZFE is. A balos művészek üres, arrogáns szócséplése, nemzetellenes, gyakran nem többségi családi hátterű tanárokért rajongás, tüntetés, egyetemfoglalás, követelőzés, zsarolás.

2020. szept. 18. 13:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
94%
Definiáld mit értesz magyarellenesség alatt. Mert ahogy a magyar művészekről beszélsz, én nálad érzek némi magyarellenességet.
2020. szept. 18. 14:08
 2/29 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
100%

:DDD

"hogy gondolkodtok a világról?"

Ennél kicsit konkrétabban kérdezz.

2020. szept. 18. 14:12
 3/29 A kérdező kommentje:
Az adott esetben a baloldaliakban abszolút nincs nemzeti érzés, ez már a kommunizmusban is így volt. Számukra nem létezik nemzet. Vagy akár a nemzetet primitív, mucsai fogalomnak tartják, és sok esetben valóban magyarellenesek a megnyilvánulásaik. Pl. Alföldi idejében a Nemzetiben homoszexuálisként mutatták be az apostolokat, meggyalázták Magyarország térképét, ott van Kertész Ákos és mások kijelentése a magyarokról, legutóbb Iványi nyomorultnemzetezett ezen a tüntetésen. Az országban gyakori a magyarellenesség a médiumokban is, pl. magyarbűnözésről beszélnek, mikor egy kisebbségit elkapnak Londonban.
2020. szept. 18. 14:15
 4/29 A kérdező kommentje:
2, milyen a lelki világotok?
2020. szept. 18. 14:16
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

A szerencse relatív. Elmondásod alapján nem gondolnám, hogy voltál valaha is baloldali. Hogy ezt hitted, az lehetséges. Te úgy vagy fideszes, hogy nem tudsz róla esetleg. Ez abból látszik, hogy pontosan azt mondod, amit ők szeretnének. A felsorolásodból semmi nem igaz, de te elhitted anélkül, hogy értenéd, mit jelentenek a szavak.

Azt mondanám, aki ma a világról úgy gondolkodik, hogy az egyre rosszabbul működik, azt baloldalinak vélik sokan. Pedig csak tudja, mit kell felmérni. Ma Magyarországon az abnormális gondolkodás csökkentése, a hazugság és csalás mérséklése, a tisztességes oktatás és egészségügy megvalósítása van mindenek felett. Ezek persze nem lehetségesek normális gazdaság nélkül. Minden más lehet cél, de megvalósításuk nem is lehetséges az előbbiek nélkül. Ez a garanciája az abnormális társadalom fokozatos normalizálásának. Aki ezt baloldaliságnak akarja nevezni, tegye. Én megelégszem azzal, hogy értelmes gondolkodásmódnak tituláljam.

2020. szept. 18. 15:27
 6/29 A kérdező kommentje:

5, rövid ideig tartott, a baloldallal szimpatizáltam, csak a Fideszt ismertem. De nagyon gyorsan kiderült, milyen a baloldal. Tehát utáltam a Fideszt, úgyhogy nem lehettem fideszes. Ma biztos nem vagyok az. Sok mindenben egyébként igazuk van, ezért is nyerik a választásokat, ezért populisták.

A baloldalad biztos, hogy ennél is sokkal jobban tönkretenné a gazdaságot, ahogy akkor tette. Azóta is ugyanolyan alakok vannak ott, sőt, még butábbak.

2020. szept. 18. 15:36
 7/29 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
75%

"milyen a lelki világotok?"

Erre most milyen választ vársz? Mikor ilyen, mikor olyan, kicsit így, kicsit úgy, hol jobban, hol kevésbé.

Szociálisan érzékeny lelkivilágom van és úgy gondolkodom a világról, hogy nem igazságos (és nem is kifizetődő), ha túl nagyok a társadalmi különbségek.

2020. szept. 18. 16:23
 8/29 A kérdező kommentje:

És a nemzet? Haza, család? Kötődés? Semmi kötődés? "Előítéletek"? Ha kislánynak érzitek magatokat, valóban lehettek azok? A kommunizmus szép eszme, ők csak jót akartak? A jobboldal buta? A nemzet idejétmúlt fogalom? A rasszizmus tényleg nagy probléma?

Én is hasonlóan gondolkodtam, de a valóság rendesen pofon vágott. Én azóta nagyon távol kerültem ettől.

2020. szept. 18. 16:32
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Fontos a nemzet de fontosabb a család. Ez az én nézetem, "lelkivilágom". A hétköznapokban ez így néz ki:

pl.: Hajlandó vagyok a külföldi árut megvenni,ha az olcsóbb és megfelelő. A megtakarított pénzt pedig a családomra fordítom. Inkább a gyerekeim élvezzék, mint a magyar termelők, akiknek csak az együttérzésem jut sok esetben.

Vagy a vasárnapi ebédnél hajlandó vagyok angolul is megszólalni, ha a testvérem kínai felesége jelen van. Mert ő már családtag és ennyit megérdemel, ha a vendégem. Emellett nyilván szeretem a magyar nyelvet.

Ezer hasonlót fel tudnék sorolni, amikor a családomat a nemzeti érzelmek fölé helyezem. Ettől még szeretek magyar lenni.

Egy baloldali

2020. szept. 18. 17:56
 10/29 Deák Dominik 2020 ***** válasza:

"És a nemzet? Haza, család? Kötődés?"

"Ha kislánynak érzitek magatokat, valóban lehettek azok?"

Ezek nem létfontosságú elemei a társadalmi igazságosságnak, felesleges idekeverni egy ilyen általános hozzászólásnál.

"A kommunizmus szép eszme, ők csak jót akartak?"

A kommunizmus egy filozófiai elmélet Marxtól, ami köszönőviszonyban sem volt a bolsevizmussal.

"A jobboldal buta?"

Nem, csak más az értékrendjük.

"A nemzet idejétmúlt fogalom?"

Adott helyzettől függ. A nemzetállami koncepció szépen bevált a 19. századi Európában, a 20. században már csak baj volt belőle, máshol meg nem igazán volt.

"A rasszizmus tényleg nagy probléma?"

Eléggé.

----------

De jó lenne, ha nem csaponganál vagy beszélnél általánosságokban és konkrétan kinyögnéd, mit akarsz tudni.

2020. szept. 18. 20:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!