Mikor lesz végre végleges nyári időszámítás,vagy román időzóna???
Srácok, akkora hülyeség az egész!
Az óraátállítás eltörlését csak azért preferálja a tömeg, mert vagy a télit vagy a nyárit utálja. Átlátszó az egész, szeretnek náculni ezzel. A téliesek eljátszák a sznobot, hogy ők akik az eredeti, értelmes megoldást, a bioritmushoz közelebb álló rendszert preferálják. Hát nem azért, lemerném fogadni, hogy a téliesek többsége, úgy ahogy a magyarok többsége, mozgásszegény, egészségtelen életmódot folytat. Ebben az országban óriási probléma a mozgásszegény életmód, a zsíros, feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a dohányzás, a pia na meg a mindennapi stresszfaktorok.Egeszsegugyi szempontból nagyjából a huszadik helyen állhat az óraátállítás, ami káros a népegészsegre, és sokaknak van pofajuk a télire hivatkozni, egészségügyi okok miatt. Engem ez idegesít. Írtátok, hogy nyáron este a szabadtéri programok esetében tök mindegy meddig van világos, a közvilágítás miatt. Reggel amikor télen munkába mentek sötétben, akkor is van közvilágítás, bent meg fel lehet kapcsolni a villanyt. Ez a 8 óra is humbug, hogy addigra legyen világos......sokan mennek 6-ra,7-re vagy 9-re dolgozni, azoknak tényleg mindegy.Akik ténylegesen 8kor kezdik a munkát , jelentős kisebbség csupán. Lehet, hogy nem jó 7kor reggel sötétben kelni, de nyáron hajnali 3kor világosban aludni sem. Engem utóbbi jobban idegesítene. Jöhettek itt a rolóval, meg sötétítővel.......ti meg aludjatok este lámpa fényénél, és mikor felkeltek, nem sötétben ébredtek. Ez kb olyan érvelés........
Az óraátállítás jó, mert egyesíti az előnyöket.Én a megtartása mellett állok, mivel az eltörlése csak arra jó , hogy a két tábor náculhasson.
Egyébként szerintem az eltorlesbol nem lesz semmi végül.
Ha lesz változás , a téli kerül eltörlése , mert nyugaton azt támogatják durva többséggel. Magyarország esetében meg lehetetlen, hogy a pl. nyári június 21.-én 4:47-től 20:46-ig helyett bevezessék a téli szerinti 3:47-től 19:46-ig ot......Magyarország így is túlságosan el van tolodva, korán megy le a nap és túl korán jön is fel......+nekünk úgy meglesz a lehetőségünk a GMT +2-be átmenni , mert határon vagyunk....a magyar kormány meg nem megy bele pont abba az időszámításba, amit a többség elítél....
Szóval szerintem lesz eltörlés , ha igen, akkor még jó pár év az állandó nyári idoszamitasig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!