Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mikor lesz végre végleges...

Hakapeszimaki kérdése:

Mikor lesz végre végleges nyári időszámítás,vagy román időzóna???

Figyelt kérdés
Jövő hét végén újra visszaállítjuk az órát,és ez az utálatos délutáni sötétség lesz! Elmondják már évek óta,hogy jobb a nyári időszámítás,mert több világos estét nyernénk vele,vagy éppen az időzóna-váltással is,mégis ragaszkodnak ehhez az élhetetlen téli időszámításhoz,amiben fél évig sötétben élünk! Mert állítólag,reggel hamarabb világosodik,és jobb világosban munkába menni! Már elnézést,de ez nem teljesen igaz,mert a nagy többség ugyebár távolabb lakik a munkahelyétől,így akár téli,akár nyári az időszámítás,télen mindenképp sötétben fog útra kelni! Viszont délután is sötétben fog hazamenni! Ellenben a nyári időszámítással télen,reggel ugyan sötétben indul,de amúgy is sötétben menne,akkor nem mindegy? De délután legalább még világos lenne délután 5 óráig,kicsit kilehetne még menni télen is délután,a szabad levegőre! Délután fél 5-kor korom sötétben,kinek van már kedve kimenni! Az meg,hogy reggel 8 helyett,már 7 órakor világos van,nem oszt nem szoroz,mivel a többség már rég úton van munkába,ahol amúgy sem a szabadban lesz,tehát teljesen mindegy,hogy reggel kint világos van-e vagy sötét! A téli időszámítás,nyáron,viszont végzetes hiba lenne,mert júniusban hajnali 3-kor virradna,minek? Még 4 órakor is korai! Este viszont nem lennének világos esték,este 8-kor nyáron is sötétedne! Miért kell a téli időszámítást erőltetni? Értem én,hogy Németország,a fontos kerskedelmi partnere Magyarországnak,csak az a bibi,hogy hiába húzunk a németekhez időben,attól még a nap nálunk hamarabb jár,mint ott! Németországban javában élvezik még a világos estéket,mikor nálunk,már kukk sötét van, ez miért jó? Miért nem tudjuk eltolni keletre ezt az időzónát,és akkor nekünk is több világos óra jutna,komolyan olyan novembertől márciusig,mintha mi is az északi sarkon élnénk,fél évig nem látjuk a napot,délután! Ez,miért nem szempont,hogy nekünk is egy kicsivel több világosság jusson? A reggeli világoság nem érv,hiszen télen nincs világosabb a téli időszámítással sem,legalábbis nem sokkal! Nem azt kellene nézni,hogy melyik országhoz húzunk,hanem hogy az itt élő embereknek több világosság jusson! Remélem jövő tavasszal végleg előre toljuk az órát,és maradunk a román időzónában,mert az esti világosság több embernek lenne előnyösebb,mint a kora hajnali világosság! Jövő tavasszal lesz még óraátállítás???

2022. okt. 20. 20:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
24%
#20 Sehol nem írják abban a VÉLEMÉNY cikkben, hogy valótlanságot állítana az alvás szövetség.Pont azt írja a cikk, hogy tudományos szempontból nekik van igazuk, csak a cikk írójának a személyes véleménye újságíróként az, hogy ez őt nem érdekli.
2022. okt. 20. 21:20
 22/61 A kérdező kommentje:
21/22 Kétségtelen, hogy az évmilliók alatt kialakult természetes rendre utalni jól hangzó dolog. Csak éppen Európában köze sincs a valósághoz. NA itt bukik meg az Alvás szövetség érve,ezért állítanak valótlanságot!
2022. okt. 20. 21:24
 23/61 A kérdező kommentje:
Belinkelek egy másikat ez egy videó https://www.youtube.com/watch?v=DCyTxQkbYkk&t=27s
2022. okt. 20. 21:32
 24/61 anonim ***** válasza:
27%

Érdekes, hogy a világosban munkába járás az egyetlen érv a téli mellett. Látszik, hogy itt az oldalon mindenki vagy Home Office-ban dolgozik, vagy elit helyen.

Az ugye megvan, hogy a munkavállalók jelentős része 6-ra jár dolgozni reggel?

Ha az ember 4-kor kel, és 6-kor már dolgozik, akkor ugyanúgy sötétben megy munkába.

Ellenben délután szerintem sokkal lehangolóbb, hogy szinte bármikor végez az ember, legalább sötétedésben kell haza mennie, mert 4-kor már full sötét van.

Engem ez sokkal depressziósabbá tesz.

2022. okt. 21. 10:25
 25/61 anonim ***** válasza:
75%

Ez, biztosra vehető volt.

EU biztosi helyre pályázó politikus vetette fel EP választás előtt. Tudta, vagy a tanácsadói tudták, hogy ez nyerő felvetés. Még valami félmilliós felmérést is emlegetett, 99%-os támogatással.

Nem volt nagy kedv a megvalósításra; van egy rendszer, miért bolygassák? Így aztán sikerült egy olyan feltételt kidolgozni, hogy a tagállamok és az EB egyetértése szükséges, és nem okozhat gondot a közlekedésben, kereskedelemben. Ehhez képest igencsak összevisszaságot hoztak össze az elképzelésekkel.

Jól jött a COVID, van jóval fontosabb dolog is ennél, indoklással halasztották a bevezetését.

A COVID elmúlt, a döntéshez megállapodásra jutni kilátástalan maradt. Egyelőre bizonytalan időre lekerült a napirendről, több tagállam már egy-két éve letett az ezzel való foglakozásról.

Szerintem, ha egyáltalán valaki most olyan szinten feszegetné, hogy nem lehetne figyelmen kívül hagyni, akkor jól leteremtenék, hogy ekkora gondok közepette ilyenekkel foglalkozik.

’24-ben előkerülhet, ha valaki megint nyerőnek ítéli az eltörlés ígéretét. És akkor megint felszínre kerül az egyet nem értés.

2022. okt. 21. 10:31
 26/61 anonim ***** válasza:
83%
Ne már! Hogy elmaradjon a tavaszi röhögés, mikor a faluban futás közben öltöző emberek integetnek a buszvezetőknek, mert valahonnan utolsó pillanatban megtudták, hogy egy órával előbb megy a megszokott buszjáratuk.
2022. okt. 21. 10:34
 27/61 anonim ***** válasza:
79%

#24 Aha, pont ez ez.Aki 4-kor kel, annak elég cumi, ha fél 9-kor lesz világos.Gyakorlatilag hónapokon keresztül sötétben éli az életét.

Aki 6-ra jár dolgozni, az amúgy is csak 14-ig dolgozik, tehát ő magasról leszarja, hogy fél 5-kor vagy 5-kor sötétedik.Azt viszont nem szarja le, hogy minden egyes nap a fél napját sötétben kezdi és tölti el.

2022. okt. 21. 11:44
 28/61 anonim ***** válasza:
83%
Valójában pont a home offices irodás elit réteg erőlteti a nyári időszámítást, világosban akar kezdeni és világosban is akar hazamenni.
2022. okt. 21. 11:49
 29/61 anonim ***** válasza:
29%

Aki 4-kor kel és 6-ra jár dolgozni azt hol érdekli, hogy 7-kor, 8-kor vagy épp 10-kor lesz-e világos? Szerintem pont leszarja.

Engem szerencsére nem érint, szinte mindig 8-16 dolgoztam, de szerintem sokkal rosszabb télen már full sötétben elindulni a munkából.

Egyszerűen már semmi kedvem az adott napon csinálni bármit is, az, hogy munka után menjek valahova fel sem merül.

Reggel meg mindegy, hogy sötétben vagy világosban megyek-e, a nyáron is pont annyira vagyok depressziós munka elött, mint télen.

Viszont az nem mindegy, hogy a munka után a szabadidőt mivel töltöm.

2022. okt. 21. 12:16
 30/61 anonim ***** válasza:
69%

#29 Hogy lenne már neki mindegy?Nem fogod fel, hogy aki 6-ra jár dolgozni, az 14 órakor végez?

Viszont ha 4-kor kel hogy 6-ra beérjen dolgozni, de csak fél 9-kor lesz világos, az ugyanolyan, mintha te 6-kor kelnél, hogy 8-ra beérj dolgozni, de csak 10:30-kor lenne világos.Szeretnél úgy élni?Ha fél 5 helyett 5-kor lesz sötét, ugyanúgy szart sem tud csinálni világosban munka után az, aki 16-ig dolgozik.

2022. okt. 21. 12:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!