Mikor lesz végre végleges nyári időszámítás,vagy román időzóna???
Érdekes, hogy a világosban munkába járás az egyetlen érv a téli mellett. Látszik, hogy itt az oldalon mindenki vagy Home Office-ban dolgozik, vagy elit helyen.
Az ugye megvan, hogy a munkavállalók jelentős része 6-ra jár dolgozni reggel?
Ha az ember 4-kor kel, és 6-kor már dolgozik, akkor ugyanúgy sötétben megy munkába.
Ellenben délután szerintem sokkal lehangolóbb, hogy szinte bármikor végez az ember, legalább sötétedésben kell haza mennie, mert 4-kor már full sötét van.
Engem ez sokkal depressziósabbá tesz.
Ez, biztosra vehető volt.
EU biztosi helyre pályázó politikus vetette fel EP választás előtt. Tudta, vagy a tanácsadói tudták, hogy ez nyerő felvetés. Még valami félmilliós felmérést is emlegetett, 99%-os támogatással.
Nem volt nagy kedv a megvalósításra; van egy rendszer, miért bolygassák? Így aztán sikerült egy olyan feltételt kidolgozni, hogy a tagállamok és az EB egyetértése szükséges, és nem okozhat gondot a közlekedésben, kereskedelemben. Ehhez képest igencsak összevisszaságot hoztak össze az elképzelésekkel.
Jól jött a COVID, van jóval fontosabb dolog is ennél, indoklással halasztották a bevezetését.
A COVID elmúlt, a döntéshez megállapodásra jutni kilátástalan maradt. Egyelőre bizonytalan időre lekerült a napirendről, több tagállam már egy-két éve letett az ezzel való foglakozásról.
Szerintem, ha egyáltalán valaki most olyan szinten feszegetné, hogy nem lehetne figyelmen kívül hagyni, akkor jól leteremtenék, hogy ekkora gondok közepette ilyenekkel foglalkozik.
’24-ben előkerülhet, ha valaki megint nyerőnek ítéli az eltörlés ígéretét. És akkor megint felszínre kerül az egyet nem értés.
#24 Aha, pont ez ez.Aki 4-kor kel, annak elég cumi, ha fél 9-kor lesz világos.Gyakorlatilag hónapokon keresztül sötétben éli az életét.
Aki 6-ra jár dolgozni, az amúgy is csak 14-ig dolgozik, tehát ő magasról leszarja, hogy fél 5-kor vagy 5-kor sötétedik.Azt viszont nem szarja le, hogy minden egyes nap a fél napját sötétben kezdi és tölti el.
Aki 4-kor kel és 6-ra jár dolgozni azt hol érdekli, hogy 7-kor, 8-kor vagy épp 10-kor lesz-e világos? Szerintem pont leszarja.
Engem szerencsére nem érint, szinte mindig 8-16 dolgoztam, de szerintem sokkal rosszabb télen már full sötétben elindulni a munkából.
Egyszerűen már semmi kedvem az adott napon csinálni bármit is, az, hogy munka után menjek valahova fel sem merül.
Reggel meg mindegy, hogy sötétben vagy világosban megyek-e, a nyáron is pont annyira vagyok depressziós munka elött, mint télen.
Viszont az nem mindegy, hogy a munka után a szabadidőt mivel töltöm.
#29 Hogy lenne már neki mindegy?Nem fogod fel, hogy aki 6-ra jár dolgozni, az 14 órakor végez?
Viszont ha 4-kor kel hogy 6-ra beérjen dolgozni, de csak fél 9-kor lesz világos, az ugyanolyan, mintha te 6-kor kelnél, hogy 8-ra beérj dolgozni, de csak 10:30-kor lenne világos.Szeretnél úgy élni?Ha fél 5 helyett 5-kor lesz sötét, ugyanúgy szart sem tud csinálni világosban munka után az, aki 16-ig dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!