Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a tanároknak...

Mi a véleményetek a tanároknak a belügyminisztert alpári módon megszólító énekéről? (link a leírásban)

Figyelt kérdés

[link]

Most próbáljunk a pártpolitikai vonatkozásoktól eltekinteni, tehát attól függetlenül nézzük meg ezt a dolgot, hogy ki mit gondol a belügyminiszterről. Attól is próbáljunk elvonatkoztatni, hogy igazuk van-e a tanároknak vagy sem.

Nyilván azt nem vitatom, hogy a kormány oktatáspolitikája egy katasztrófa, és azt sem vitatom, hogy a tanárok felháborodása jogos, nem arról szól a kérdésem, hogy ezt megvitassuk (én magam is tanár voltam, de pályát váltottam, és ennek okai voltak...)! A kérdés most az, hogy az efféle performanszok mit üzennek magukról a tanárokról?

2022. okt. 7. 22:15
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
80%
Végre van vér a pucájukban. Ez a véleményem.
2022. okt. 7. 22:50
 12/29 Molyember ***** válasza:
82%

A kocsmát már régen elhagyta a közbeszéd. Bayert ismered? Vadhajtásokon jártál már?

Azt helyteleníted, hogy a "rohadj" szót használták? Nem szabad ilyen érzékenynek lenni, mert a két, előbb említett entitástól agyvérzést kapsz.

Szerintem addig örülj, amíg ilyen kis szerencsétlen ez a nép, hogy már annak is hírértéke van, ha pár tanár ilyesmit mer énekelni. Betörhetnének a tv székházba, esetleg felgyújthatnának pár autót is, aztán legfeljebb egy meccsről maradt, nemzeti színű sállal igazolhatnák a mélységes felháborodásukat, ahogy az igaz szívű magyarok szokták.

Nagyon komoly feszültségek vannak a társadalomban, és ezek ki fognak törni. Valahogy acélozd meg magad, mert szerintem egy ilyen kis butaságnál nagyságrendekkel erősebb kifejezéseket fogsz hallani. Tudjuk, hogy Európa szenvedi a szankciókat, de igazából mi szenvedünk. Mindent piaci áron fizetünk, csak a munkánkat nem fizetik piaci áron. EU és NATO tagok vagyunk, mégis a történelem szemétdombját választottuk szövetségesünknek. Igaz, ez nálunk nemzeti hagyományt, de sokan szeretnék már elhagyni.

Ha az általad kifogásolt "performamsz" üzen valamit a tanárokról, akkor az az, hogy kezd marhára tele lenni a tökük, és egyre kevésbé félnek. A diákok eleve lazábbak, mert érettségi, szakma, vagy egyetem után úgyis elmennek innen. De lassan már a kevésbé mobilis rétegnek sincs vesztenivalója, ezért tojnak a fenyegetésre.

2022. okt. 7. 23:01
 13/29 árokpart ***** válasza:
70%
10-es Kutyát se érdekelte? Legalább 50 ezer ember votl kint a Kossuth téren este 8 órakor is. Ilyen utoljára 1989 október 23-án volt.
2022. okt. 7. 23:09
 14/29 anonim ***** válasza:
2022. okt. 7. 23:25
 15/29 anonim ***** válasza:
76%

Ez a rész a „Bаszódjál meg KáDéeNPé” nóta finomított változata volt.

A széplelked edzésének ajánlom a HírTV Sajtóklubjában Bayer Zsolt és Gajdics Ottó szókincsét, vagy szólóban a Bayer show szófordulatait; a Youtubon megtekintheted a régebbi adásokat; vasárnap este frissek lesznek a TV-ben.

2022. okt. 7. 23:56
 16/29 anonim ***** válasza:
14%

Ja és mert Bayer így beszél, ezért a pedagógusok is felhatalmazva érzik magukat rá, és szerintük nem köpik szembe magukat ezzel, oké 😂

Tehát mondjuk ki, a magyar pedagógusok Bayerrel és a Vadhajtasokkal vannak egy szinten.

Na, köszi baloldali kollégák, ezt is megértük 😄

2022. okt. 8. 00:54
 17/29 anonim ***** válasza:
24%
Tehát ha Bayer holnap úgy kezdi egy műsorát, hogy bazmegel egyet, köp, és felhajítja az asztalra a lábát, akkor a tanárok másnap ezt ugyanúgy megcsinálhatják, hisz előtte Bájerismegcsinálta!!!
2022. okt. 8. 08:33
 18/29 A kérdező kommentje:
Igen, a #16, #17-es kommentelőkkel értek egyet. Mindenki magáról állít ki bizonyítványt, nem szoktam nézni Bayern műsorát, nem is érdekel. Ha alpári a stílusa, azzal magáról árul el valamit. Nem értem ezt az érvelést, hogy különféle közszereplők megnyilvánulásai miért mentegetnék a tanárok megnyilvánulásait? Ők a gyerekeket nevelik, és éppen ezért, ha nyilvánosan megnyilvánulnak, egyáltalán nem mindegy, hogy ezt miképpen teszik. Pont ezért nem kéne lesüllyedni pl. Bayern szintjére! Inkább ezt kellene kifogásolnotok, hogy ilyen a gyerekeiteket nevelők színvonala, és nem mentegetni őket! És ez az részetekről, ami rólatok állított most ki bizonyítványt...
2022. okt. 8. 09:32
 19/29 A kérdező kommentje:

#12-es, valamire még külön kitérnék. Így kezded a mondanivalód:

"A kocsmát már régen elhagyta a közbeszéd."

Mindig is utáltam ezt az érvelést, szerintem ez a jellemtelen emberek mondata. Ugyanis azt írod, hogy ha mindenki köpköd, akkor te is fel vagy erre jogosítva, azaz az érvényesülés útja számodra is a köpködés. Ha a tanárok köpködnek, az rendben van, mert a közeg is köpköd körülöttük. Na, éppen itt van a kutya elásva, éppen ez a problémám!

A tanároktól nem azt várná el az ember, hogy a köz színvonalához idomuljanak, hanem hogy valamit felmutassanak, már ami a normatív viselkedést, erkölcsöket stb. illeti. Ha egy tanár megnyilvánul, akkor ott kell, hogy legyen mögötte a pedagógia, a nevelés. Persze magánemberként azt csinálnak, amit akarnak, de ha gyerekekről van szó, akár az iskolában, akár a közbeszédben, akkor igenis elvárható tőlük, hogy iránymutató, példamutató, nevelő jelleggel tegyék ezt, hogy a fiatalságnak ezzel is üzenjenek, mutassanak valamit, hogy hogyan kell ezt csinálni!

De ezzel most mit üzentek? Évek óta szerencsétlenkednek, nem képesek összefogni, nem képesek az érdekeiket érvényesíteni (ami már önmagában is beszédes, negatív értelemben), és most tehetetlenségükben azt látjuk, hogy azt üzenik a belügyminiszternek, hogy rohadjon meg? Ezt tényleg így kell csinálni diplomás értelmiségieknek, akik a jövő generációját NEVELIK?

2022. okt. 8. 09:41
 20/29 A kérdező kommentje:

Számomra rendkívüli módon visszatetsző az, hogy rengeteg fórumon arrogánsan kifejtik a tanárok, hogy ők diplomás értelmiségiek, azaz megilleti őket a társadalmi elfogadás, anyagi megbecsülés stb. Én is voltam tanár, ezzel önmagában egyet is lehet érteni, de most már kívülállóként, és ezt látva meginog bennem az a vélemény, hogy vajon a tanárok tisztában vannak azzal, hogy mit jelent úgy igazából az, hogy értelmiségi? És az mit jelent, hogy gyereknevelés? Mert erre verik úgy a mellüket, hogy ők a gyerekekért felelősek, jár nekik a megbecsülés!

Erre tessék, ezt jelenti az értelmiségi szó az ő olvasatukban. Meg lehet nézni a videót...

Nem Bayern Zsoltról beszélek itt könyörgöm, mert ő nem pedagógus... Nem a közbeszédhez kellene idomulni, hanem kongruensnek kellene lenni! Ha valaki azért harcol, hogy értelmiségiként kapja meg az őt megillető megbecsülést, viselkedjen is úgy!

2022. okt. 8. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!