Miért van az hogy majdnem az egész zsidó kultúra eltűnt Kelet-Európából?
"Nem is lenne rossz érv. De Európa azon részein ahol a németek nem irtották őket még ma is igen nagy számban jelen vannak."
Mivel én nem hiszek a szisztematikus kivégzésben, ezért ettől elvonatkoztatok, viszont fel teszek egy egyszerű kérdést. Ha egy olyan helyen vagy, ahol nem ellenséges veled a kormány, te elköltözöl onnan, csak azért, mert a szomszéd ország kormánya az?
Azon kívül itt sincsenek azért olyan kevesen:
A magyarországi zsidók, a Magyarországon élő zsidóság számát ma 80–200 ezerre teszik.
* Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ)
* Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH)
* Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség
* Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség
* Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola
* Anna Frank gimnázium – Scheiber Sándor Tanintézet
* Amerikai Alapítványi Iskola ismertebb nevén a Wesselényi
* Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem (ORZSE)
-Wikipedia
Ez a kb 600 ezer francia zsidóhoz (HVG adat) nem is olyan kevész egy jóval kisebb országban, ha viszont megnézzük az amerikai, és izraeli számokat, már rendben vagyunk, ez 6,5 és 5,7 millió (Wikipedia adat). Ezt a két országot leszámítva, sehol sincs igazán sok zsidó, még ott sem, ahol egyébként nem jártak nácik:
"Nekem jó, nekem kell, mert megvédenek minket az olyan hatalmaktól, mint az arabok, az oroszok és a kínaiak, akik a nyugatias, fejlett, szekuláris életmódunkat veszélyeztetik."
Nem tudom, hogy mennyire néztél szét az országban, de nyüzsögnek a kínaiak, akad jó pár arab is, az oroszoknak meg semmi dolguk velünk. És még a jobbosok paranoiások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!