Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akik azért utálják a multikult...

Akik azért utálják a multikulturalizmust, mert szerintük a zsidó kultúra terjedéséhez vezet, azok nem veszik észre, hogy pont a zsidó kultúra is ugyanúgy hígulni fog tőle, mint a többi?

Figyelt kérdés

A Tel-avivi fiatalok nagyrésze, bár a szüleik még vallásos zsidók, már lesz@rják a hagyományokat és megpróbálnak úgy élni, mint a nyugati emberek.

Ők lesznek a jövő, nem a mostani "Shalom! Shalom!" banda.

A multikulturalizmus nem azt jelenti, hogy a zsidó kultúra lesz a domináns, hanem azt, hogy senkire sincs ráerőszakolva a szülei, vagy a születési országa kultúrája, és ő maga dönti el, hogy miket fog csinálni, az alapján, hogy mi tetszik neki.

Ha egy magyar fiatalnak nem tetszik, hogy lovagolnia kéne, csárdást kéne táncolnia, meg Petőfit kéne olvasnia, és ezért nem is csinálja, akkor ugyan egy ugyanolyan modern világban felnőtt zsidó fiatalnak miért kéne tetszenie, hogy ki kell zsákmányolnia másokat, Tórát kell olvasnia, kóser kaját kell zabálnia, és menórát kell gyújtogatnia?

2010. jún. 22. 15:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%
Kérdező, teljesen igazad van, de aki ellene van, az ezt nem fogja végiggondolni. Ahogy látom, aki itt az ilyen elvek ellen van, meg sem próbálja végiggondolni, amit a másik mond. Várom, hogy mikor leszek veled együtt lezsidózva. Az biztos, hogy mindketten mocskos liberálisok vagyunk :)
2010. jún. 22. 15:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
a multikulti nem jó dolog, a zsidók meg nem érdekelnek
2010. jún. 22. 15:40
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Ez tévedés. A zsidó mindig zsidó marad. Megmaradnak benne a zsidó tulajdonságok, még akkor is ha ránézésre semmiben sem kötődik népéhez.
2010. jún. 22. 16:00
 4/12 anonim ***** válasza:
27%
Persze 70%...csak sajnos a hülye is mindig hülye marad ;)
2010. jún. 22. 16:02
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ezért nem szeretem a multikultit. Egyszerűen nem tartom helyesnek, hogy más kultúrát majmolunk, miközben a sajátunkat elhanyagoljuk. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek pontosan kéne íjjal célba lőni, és Petőfit olvasni, hanem azt, hogy bár kedvelhetünk más kulturális elemeket, mellette a sajátunkat sem hanyagoljuk el. Pl. nagyon sok volt osztálytárs utalt rá, hogy ő utálja a magyar zenét, hagyományokat , mert alacsonyabb rendű a külföldinél. Na ezt tartom én nagyon károsnak. Megjegyzem sok ország tartja még a kultúráját (pl. Japán), és nem engedik elhatalmasodni az "USA hatást", mert nem akarják, hogy az egész világ egy nagy olvasztótégely legyen, és eltűnjenek a különböző nemzetek hagyományai.
2010. jún. 22. 16:10
 6/12 anonim ***** válasza:
5%
79%, szép dolog amit írsz, csak valahol én is úgy vagyok vele, hogy hadd ne kelljen már azt ápolnom meg tisztelnem, ami nem tetszik, és nem érzem sajátomnak. Én azt érzem sajátomnak, ami belőlem származik, amihez személyes kötődésem van. Egy matyóhímzéshez nincs. Nem zavar, hogy van, meg is nézem, lehet, hogy tetszeni is fog, de ugyanúgy tetszik egy kínai váza, vagy egy arab szőnyeg. Azért nem fogok elkezdeni matyóhímzést tanulni, mert az magyar. Igaz, hogy mondjuk kínai vázafesést sem, mert azt sem érzem magaménak. De ugyanígy nem fogok meghalni akkor sem, ha nem tudom a McDonald's-os hamburger receptjét. Nekem valahol hozzá tartozik a szabadságomhoz az is, hogy ha én nem akarok magyar zenét hallgatni, hanem pl. németet, akkor azt hallgatom. Nem tartom én egyiket sem alacsonyabb rendűnek, egyszerűen csak a másik jobban tetszik.
2010. jún. 22. 16:18
 7/12 anonim ***** válasza:
88%
16:18 ez rendben van, de attól még tisztelned KELL, ahogy a nemzet, a hagyomány, és az összetartás adottt neked életet
2010. jún. 22. 16:48
 8/12 anonim ***** válasza:
7%
65%, nekem az anyám adott életet, nem mindenféle magasztos eszmék, amik szépen hatnak, meg a gyenge lelkületű embert támogatják. Köszönöm, én elég erősnek érzem magam ahhoz, hogy bár ne zárkózzak el tőle, de képes legyek nélküle is, önállóan boldogulni. Lehet, hogy egy mocskos individualista vagyok, de hagyományokból meg nagy nemzeti összetartozásból nem lesz pénzem holnap ebédre.
2010. jún. 22. 16:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
16:55 ez nem magasztos eszme, szomorú, hogy így látod
2010. jún. 22. 16:59
 10/12 anonim ***** válasza:
28%
Lehet, hogy szomorú, de be kell látni, hogy olyan világot élünk, amiben ha az ember a nemzeti összetartás pusztulásán siránkozik, akkor elmegy mellette az élet. A multikulturalizmust meg nem tartom a nemzeti kultúra halálának, mert úgy, ahogy nekem a kínai porcelán tetszik, úgy lesz majd olyan kínai, akinek meg a magyar matyóhímzés (csak hogy a példámnál maradjak). A keveredés nem egyenlő az eltűnéssel, és különben is, nem lehet mindig görcsösen ragaszkodni a múlthoz. Kulturális hagyományokat meg a mai "jegyezzünk le mindent" világban nem lehet teljesen eltünteni, valamilyen nyoma biztos marad. Nekem az bőven elég.
2010. jún. 22. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!