Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A transzok miért kerültek...

A transzok miért kerültek bele az LMBTQ-ba?

Figyelt kérdés

Az én értelmezésem szerint az ő esetükben az egésznek semmi köze a szexualitáshoz, hiszen egyrészt mentális zavarról van szó, amit egyelőre nem lehet csak operációval "gyógyítani", másrészt pusztán azt akarják, hogy fogadjuk el őket ellenkező (vagy a gender szerint végtelen számú) neműként. Ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki meleg, biszex vagy heteró.

Ezek után mégis hogy kerültek be a mozgalomba?

2022. máj. 31. 20:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
52%
Az aszexuálisok is csatlakoztak? 🤔
2022. máj. 31. 21:24
 12/26 A kérdező kommentje:
11 Szerintem nem ők csatlakoztak, csak rájuk mutattak és most már ők is "tagok". Van legalábbis egy erősen aszexuális ismerősöm, akit egész biztosan nem kérdeztek meg erről.
2022. máj. 31. 21:28
 13/26 anonim ***** válasza:
39%
Na azért, mert nem nézem ki az aszexuálisokból, hogy szivarványosra festve őrjöngenének az utcákon. :D A normális melegek is elhatárolódnak az LMBTQ politikai szervezettől.
2022. máj. 31. 21:32
 14/26 anonim ***** válasza:
37%

Eredetileg a T nem a transzneműeket, hanem a transzvesztitákat jelentette, azaz az olyan meleg ferfiakat akik szerettek nőnek öltözni, de attól még férfiak voltak. A "sima" meleg férfiakkal ellentétben viszont másfajta elnyomást/erőszakot kellett átélniük, ezért kaptak egy külön betűt.

Hogy mégis milyen Psyop miatt változott ez meg... Hát jó kérdés.

Minél inkább trend lett az ilyen aktivizmusokból, annál inkább mutálódtak, és veszítik el az eredeti értelmüket.

2022. máj. 31. 21:36
 15/26 anonim ***** válasza:
#10, igen, nyilván.
2022. máj. 31. 21:54
 16/26 anonim ***** válasza:
65%

A "sex" szó latinul eredetileg a nemet jelenti, vagyis hogy valaki férfi-e vagy nő. A szexuális orientáció tehát közös szótőról ered a nemiséggel.

Továbbá, aki az egyiket elítéli, az nagy eséllyel elítéli a másikat is, a korreláció egyértelmű és magas. Tehát logikus közös mozgalmat építeni, együtt hatákonyabbak vagyunk.

Az aszexualitás is egy szexuális orientáció. Ahogy a heterók nem vonzódnak az azonos neműekhez, és a melegek az ellenkező neműekhez, úgy az aszexek nem vonzódnak senkihez. Sokan rájuk akarják erőltetni, hogy miért nem próbálod ki valakivel. Ez ugyanolyan, mint egy meleg férfinak azt mondani, hogy miért nem próbálod ki egy lánnyal, miért nem házasod meg? Szóval az aszexek ugyanúgy kivannak téve a többségi társadalom elvárásainak, és önként csatlakoztak az LMBTQIA mozgalomhoz.

2022. máj. 31. 21:55
 17/26 anonim ***** válasza:
68%
#16: Az LMBTQ mozgalom? Én eddig úgy tudtam, csak gyűjtőnév ezekre az emberekre. Most akkor mégsem?
2022. máj. 31. 21:57
 18/26 anonim ***** válasza:
42%
Valójában tudatosan szervezett politikai mozgalom. Gyűjtőnévnek azért hazudják sokan, hogy belekényszerítsenek olyanokat is, akik nem akarnak a részese lenni.
2022. máj. 31. 21:59
 19/26 A kérdező kommentje:
16 Ezen én is felröhögtem, hogy mégiscsak mozgalom :). Eddig azt volt mondva (bár nyilván senki sem hitte el), hogy ez "csak" egy betűszó, a propagandát meg a Fidesz terjeszti.
2022. máj. 31. 22:00
 20/26 anonim ***** válasza:
65%
#19: Úgy látszik, hol mozgalom, hol nem. Attól függően, hogy a támogatóinak melyik tetszik éppen jobban.
2022. máj. 31. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!