Ha full egyenlő egy férfi és egy nő és a lőfegyveres küzdelemben se számít a fizikai erő,akkor miért csak a férfiakra vonatkozik azt alt hadkotelezetseg?
Ez egy több ezer éves hagyomány amit a feminizmus nem piszkal mert jó ígyneki ?
Pedig ha reálisan nezuk ugyan annyi jogunk van ugyan annyit adózunk azok a nők akik nem nevelnek gyereket ugyan úgy harcra kötelezhetők lennének a hazáért.
Ha tényleg ugyan annyit akarnak keresni ugyan annyi lehetoseget akarnak stb akkor ugyan úgy elvarhato tőlük is a hadviselés joga szukseghelyzetben.
Bár nekem semmi közöm a katonasághoz, de tévedek, ha azt feltételezem, hogy a fegyveres harc sem csak lövöldözésből áll?
Pl. a menetfelszerelést mikor cipelni kell, akkor mi van?Esetleg zsákokat pakolni, árkot ásni, stb.
Mi a helyzet a tisztálkodással?Pl. a menstruáló nők hogyan oldják ezt meg, hogyan tisztálkodnak?
Mert gondolom azért a katonáknál egy háborúban el lehet képzelni olyat, hogy pár napig nincs lehetőség rendesen tisztálkodni, rendszeresen tampont/betétet cserélni harc közben, ilyesmi.Esetleg ez nem csökkenti a teljesítményt szerinted?Pláne ha a nőnek ilyenkor fájdalmai vannak, rosszul van.
A hivatásos katonákkal nem kell jönni, mert azt maguk választják.
Őszintén sosem értettem ezt az érvelést,hogy a nők gyengébbek.
Basszus,háborúban nincs olyan,hogy ki a gyengébb.
Ezzel az erővel ha két férfi küzd egymás ellen,akkor az erősebb fogja vissza magát egy életre menő harcban?
#6 Szerintem biológiai értelemben írta, és ebben igaza van.
Szaporodás szempontjából egy nő 2 évente 1 gyereket tud szülni, már ha minden rendje szerint megy.
Egy férfi meg akár negyedóránkét csinál egy gyereket akárkinek.
Tehát ha pl marad 6 nő és 4 férfi, az úgy rendben van.Ha 4 nő marad 6 férfire, akkor már nagyon nagy a baj.Ráadásul a nők rövidebb ideig termékenyek, mint a férfiak.Egy nő biztonsággal 18-kb max 45 éves koráig tud szülni, első gyereket érdemes max 32 ig vállalni.Egy férfi akár 55 évesen is tud gyereket nemzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!