Az RFID (chip) miért számít manapság még konteónek?
A technológia már több mint 2 évtizede létezik. Több mint 10 éve ültetnek háziállatokba.
Pár éve lehetséges akkora adatmennyiséget tárolni egy rizs méretű eszközön, hogy simán működhet bankkártyaként, és svédeknél, de németeknél is egyre többen ültetnek be.
Akkor miért kiáltanak egyesek a chip szó hallatán azonnal konteót?
Én még senkitől nem hallottam, hogy a chip szó hallatán konteót kiáltana.
A chip van az oltásban és az úristen 2 éven belül kötelező lesz chipet ültetni magunkba gondolatokra kiáltanak konteót.
Jó, az oltásban az nettó marhaság. De ezt inkább csak azoktól hallottam, akik az oltáselleneseken élcelődnek.
De a mai szabadon választott oltásokat elnézve nem is olyan lehetetlen, hogy a jövőben az embernek ugyanígy érdeke lesz a “szabad akaratából” beültetni, mert másképp nem fizethet, vagy nem mehet át a határon.
És lássuk be, egy boltba pl. be lehet menni egy kölcsön kapott plasztikkártyával a barkódolvasónál, de beültetett rfid chipet, vagy egy csuklót nehézkes kölcsönadni.
8: nanana! Azért a pendrivenak is van egyedi azonosítója. Szóval lehet, hogy nem gyakorlat, de nem lehetetlen.
Bármelyik KB8976 windows frissítéssel jöhet egy olyan komponens, ami elküldi a pendrive számát a ms-nak, ip-címmel.
Persze más kérdés, hogy ez nincs személyhez rendelve.
De pár éve még feltöltős telefon sem volt. Ma már németeknél csak akkor tudod aktiválni, ha vagy videoidenttel azonosítod magad, vagy bebattyogsz egy kereskedésbe, ahol azonosítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!