Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A balosok miért nem büszkék...

A balosok miért nem büszkék nemzeti identitásukra?

Figyelt kérdés

Jópár olyan momentum akad a történelemben amiben bizony egyediek vagyunk,példaképp itt van pár:

-A Magyar Királyság Európa egyik első elismert, nyugati-keresztény királyságai közé tartozott.A francia és német-római után a 3. megelőzve a briteket is.

-Európa 2. elismert állami törvénykönyvét az aranybullát(1222) csak az angolszász magna carta libertatum előzi meg (1215).

-Az Árpád-ház a kor összes releváns dinasztiájában jelen volt,skóciától bizáncig.Illetve a középkorban a legtöbb szentet adták Európának továbbá Szent István az egyetlen európai uralkodó akit az Orthodoxia is szentként tart.

Mindenféle sovinizmus nélkül,egy Románia vagy Ukrajna korai történelme hol van ehez mérten?

2022. máj. 18. 17:05
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
28%

Ez baromság. Oké hogy van 10-20 ezer ember aki youtubozik, de Nyugaton az átlag emberek 90%-a nem is tud Magyarország létezéséről...

2022. máj. 18. 17:56
 22/31 anonim ***** válasza:
0%
#20: Minden ország ketté van szakadva ideológiailag, nézd csak meg Amerikát. Ennek az oka a progresszívek eszetlen nyomulása.
2022. máj. 18. 17:57
 23/31 Isti22 ***** válasza:
88%

Az ilyen múltbarévedő kérdések (és a hozzád hasonlók) miatt nem vagyok büszke, mert felsőbbrendűségi versenyt csináltok mindenből. Pont leszrom, hogy a magyar királyt hamarabb koronázták meg, mint a lengyelt.

Én arra vagyok büszke, amikor sikerül világviszonylatban is kiemelkedőt összehozni. Nem a legjobbat, hanem jót, ami méltó párja már közösségek teljesítményeinek. Igyekszem magyar termékeket vásárolni, igyekszem képben lenni a klasszikus és kortárs magyar kultúrával, örülök, amikor külföldieknek tetszik, ami magyar. És szerintetek még én vagyok a nemzetrontó, mert a giccstől hányok akkor is, ha hazai, illetve nem tartom elismerendő teljesítménynek a rosszat.

2022. máj. 18. 18:27
 24/31 anonim ***** válasza:
91%

Hát, ez elég szar érv lett. Gondolom fizettek érte, mert ha valaki nem teljesen hülye, akkor hasból 15 jobb érvet mond.

Az elsőnek kb. semmi köze a nemzeti identitáshoz, hanem kereszténységről szól. Még ha a 2.-at el is fogadom, akkor is a 3. pont arról szó, hogy a "magyar" vér már minden országban ott van, ezért sokkal inkább EU-ban kellene gondolkodnunk.

"Jópár olyan momentum akad a történelemben amiben bizony egyediek vagyunk"

Így van, hatalmas tudományos munkák kötődnek magyarokhoz. Ezért hatalmas fájdalom látni, ahogy porig égeti az oktatást a fidesz.

Ezért nem szavaz magát kicsit is magyarnak valló ember a fideszre.

"Mindenféle sovinizmus nélkül,egy Románia vagy Ukrajna korai történelme hol van ehez mérten?"

Mondjuk így hasonlítgatni pont ostobaság, mert akkor elő kéne vennünk a negatív dolgokat is, és súlyozni, hogy úgy milyen eredményünk van.

Mivel ha összességében szar a történelmünk, akkor egy Ukrajna nulla történelemmel bizony előttünk állna.

"hogy itt milyen rossz, itt diktatúra van"

Egyébként, ezek tények.

Ha tudod, hogy mi megy nyugaton és a TV-ből tájékozódsz, akkor tudod, hogy itt élni marha rossz ahhoz képest.

Mondok egy példát, jöttek az árstoppok, londoni ismerősöm írt, hogy 6-ból 4 termék náluk olcsóbb, úgy hogy 3-szorosak a fizetések.

"ha figyelmen kívül hagyod, amit ezek a médiumok harsognak, és átgondolod, akkor rájössz, hogy semmivel se rosszabb a te életed, mint a Fidesz előtt"

Az, és ez is tény.

Persze, ha elhitetik veled, hogy nem az, akkor lehet.

Erről mindig egy 2014-es interjú jut eszembe, ahol az utcáról kérdezgettek embereket, hogy miért jó a fidesz. A következő volt a beszélgetés:

Riporter: - Jobban él az elmúlt 4 évben, mitn korábban?

Interjú alany: - Igen.

Riporter: - Ez miben nyilvánul meg?

Interjú alany: - Hát... nem tudom... elvesztettem a munkámat és utcára kerültem.

(Tipp: nem ironikusan mondta, nem viccelt. Tényleg elhitte hogy jobban él.)

"Sok szempontból inkább jobb."

Egy ilyen szempontot nem tudok mondani.

"Átmossák az agyukat"

Én olvasok fideszest és ellenzékit is. Igen, ez így van, ezért szoktam mindenkinek azt mondani, hogy független médiát olvasson.

Most nem vagy előrébb, ha nyugati fény helyett origot olvasol, vagy fordítva.

Bizony a független médiát kell olvasni: magyar hang, mérce, 444, telex, hvg, 24.

"Ahogy az se, hogy a Fidesz nélkül jobban élnénk."

De, ez bizonyított tény.

Nem rég volt pont cikk róla, hogy ha kivonjuk minden évben az GDP-ből az EU-s pénzek összegett, akkor a fidesz alatt a gazdaság csökkent.

A mszp alatt pedig még akkor is jóval nőtt.

Vagyis már akkor jobban élnénk, ha az mszp maradt volna.

"te nem vetted be az ellenzék ígérgetéseit, amit soha nem tudtak volna teljesíteni."

Ha kicsit is értesz a gazdasághoz, akkor tudod, hogy egyébként a legtöbb dolog teljesíthető volt.

Persze, ha valaki hülye, akkor nyilván mondhatja azt, hogy biztos hazudtak.

Nem mondtak nagy dolgokat, így tényleg nem lett volna nehéz ezeket összehozni.

Ha beleálltak volna olyanokba, mint pl. a párbeszéd feltétel nélküli alapjövedelmébe, akkor lehetett volna mondani, hogy esélytelen.

"negatív kontextusban,az a komentszekcióban szinte csak pozitív interpretációval nyilvánul meg"

JAh, nem mintha egy ismert jelenséget látnánk.

Huhh, hallod, élő bizonyítéka vagy, hogy szar az oktatás.

"Egy dolgot biztosan kijelenthetjünk hogy nem ismerik úgy a fideszt ahogy mi"

Vagy minden országban van egy tanulatlan réteg, akiknek tök mindegy mit csinálsz, amíg minden mondatodban a nemzet szó szerepel.

Ha akarod linkelek olyan videót, aminek az értelmezéséhez már agy kell és ott nem értenek egyet a magyar kormánnyal.

"Ennek az oka a progresszívek eszetlen nyomulása."

Nem, ez annak az eredménye, hogy a konzervatív jobboldalnak már nincs mondanivalója.

Régen még lehetett azt mondani, hogy én ennek vagy annak a pártnak hiszek, mivel nagyon sok kérdés nem tudományos alapon, hanem hit alapon ment, pl. a homoszexualitás betegség-e.

Azonban a tudomány sorra cáfolta meg a jobboldal elképzeléseit, így nem maradt mit racionálisan mondaniuk. Ekkor a jobboldal elindult szélsőjobbra, amivel együtt manipulálni kezdte az embereket, hogy érzelmi alapon politizáljanak a továbbiakban is.

Így emelkedett fel újra a fasizmus, pl. Amerikában is ez volt.

2022. máj. 18. 19:00
 25/31 A kérdező kommentje:
24 Ezt hívják szimpla rizsázásnak ezért kár volt ennyit írni és igazából elolvasni is.
2022. máj. 18. 19:15
 26/31 anonim ***** válasza:
88%

Uhh, micsoda jó érv, most aztán megcáfoltál.

Szánalmas...

2022. máj. 18. 19:19
 27/31 anonim ***** válasza:
4%

#23: Mért, a magyar történelem nem tartozik hozzánk, amit abban értünk el, arra nem lehet büszkének lenni?

#24: "Bizony a független médiát kell olvasni: magyar hang, mérce, 444, telex, hvg, 24."

Ezek a független médiumok? Most jót röhögtem.

2022. máj. 18. 19:40
 28/31 Isti22 ***** válasza:
91%

ma 19:40

Ami olyan teljesítmény a történelmükben, amire valóban lehet büszkének lenni, arra az vagyok. Pl. a vallásszabadságot előíró 1568-as tordai országgyűlésre büszke tudok lenni, a kirekesztő Aranybullára nem annyira.

2022. máj. 18. 20:14
 29/31 Alex Fly ***** válasza:
100%

A balosok is elismerik ezeket a dolgokat, de azzal is tisztában vannak, hogy ez már történelem és a ma élő embereknek nem sok közük van hozzá. A jelenkori történelmünk pedig nem éppen olyan, amire túlzottan büszkék lehetnénk.

Vannak, akik emiatt inkább a múltba néznek, mások pedig nem azzal foglalkoznak, hanem inkább azzal, milyen lesz a jövőnk.

És aki állandóan a múltba néz, az bizzony seggel megy a jövőbe...

2022. máj. 18. 23:45
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ezek a független médiumok? Most jót röhögtem."

Ha nem függetlenek, akkor név szerint meg tudod mondani, hogy melyik párt szekerét tolják.

Segítek, olyan párt nincs ,hogy ellenzék, mivel lehetetlen egyszerre mondjuk az lmp és párbeszéd szekerét is tolni, mivel más a programjuk annak ellenére is, hogy mindkét párt zöld.

Ezek nem tolják egyik párt szekerét sem. A Nyugati fény igen, az DK-s, elég egyértelműen, az origo szintén, fideszes, elég egyértelműen.

Ezt jelenti, ha egy média nem független.

Pl. a mérce eléggé baloldali, a cikkeik is ilyenek, de egyik pártot sem tolják, ami baloldali, sőt, pont hatalmas kritikusaik ezeknek a pártoknak.

Azért mert ostoba vagy és nem tudod, hogy mit jelent a független, még nem lesznek kevésbé függetlenek azok a médiumok.

2022. máj. 19. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!