Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem lép fel a társadalom...

Miért nem lép fel a társadalom a túlfizetett és túlértékelt szakmákkal szemben?

Figyelt kérdés
Ott vannak például a villamosmérnökök, akiknek a többsége alig csinál valamit, csak veszi fel a hatalmas fizetését. A társadalomnak mindössze egy hónapig kellene kibírnia elektronikus eszközök vásárlása nélkül, hogy kicsit megroppanjon a villamosmérnök szakma.
2022. máj. 2. 22:50
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Azért itt erősen összefonódnak a dolgok. Ha a villamosmérnök nem keresne annyit, akkor egy mosógép se kerülne annyiba, és a tanár is jobban meg tudná venni.

2022. máj. 3. 07:51
 22/25 anonim ***** válasza:
71%
Azt hittem, a focistákról szól a kérdés.
2022. máj. 3. 08:19
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

#Kérdező!

Látszik fogalmad sincs mit csinál egy villamos mérnök, csak a fizetése tiszta, de én leírom neked:

A villamos mérnök nem tervez mosógépet. Nem tervez villamost. Nem tervez ilyen féle elektromos eszközt. Ezekben mechanikus, mozgó alkatrészek vannak, fogaskerekek, villanymotorok... Ezt mind gépészmérnök tervezi. Azoknak is egy nagyon szűk csoportja. A villamos mérnök áramkört tervez és programoz. Mikroelektronikát.

A gyári villamos mérnök meg azért keres sokat, mert az egy felelősségteljes munka és analitikus gondolkodást igényel, hogy ne legyen káosz. Ha nem keresne sokat, jönne a helyére egy rossz mérnök, akivel csak állna a gyártósor és tele lennétek selejtekkel. Te mint gyári munkás meg azért keresel keveset, mert azt az 1 mozdulatot amit betanítanak nektek bárki eltudja végezni. Tudom, hogy ez neked nem tetszik, de ez az igazság. #15-ös kommentemben leírtam mi az oka.

Nagyon kiragadtad a villamosmérnöki szakmát, de ha sikerült volna értelmezni amit írok akkor láthattad volna, hogy ezek az emberek nem a szakmájukban helyezkednek el. Ugyan azt a pozíciót egy csomó féle mérnöki diplomával belehetne tölteni. A lényeg, hogy műszaki szemléletű legyen.

2022. máj. 3. 17:29
 24/25 A kérdező kommentje:

Nektek ez a mániátok, hogy nemtelen támadásokkal akartok engem elhitelteleníteni? Sehol nem mondtam, hogy a mosógépet amblokk a villamosmérnök tervezi, hanem azt mondtam, hogy a villamosmérnök választja ki a led színét. Ami nagyjából igaz is, hisz a led az áramkör része, ès mint te is mondod, azt a villamosmérnök tervezi.

Így már csak egy releváns kérdés van: jó érzés magaddal vitatkozni?

2022. máj. 3. 17:50
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Most se sikerült értelmezni amit mondok. Én feladtam. Nem csoda, hogy nem érted a bérek közti különbséget se.
2022. máj. 3. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!