Miért baj egyesek szerint a woke?
Rákerestem, hogy mit jelent: alert to injustice in society, especially racism.
Mégis miért baj, ha valaki a társadalom igazságosságát fontosnak tartja, és elutasítja a rasszizmust?
Nem értem, hogy sokan miért beszélnek úgy a "woke"-ról, mintha az valami egységes politikai ideológia lenne. Például a 2-es által említett kvóta-téma egy nagyon vitatott téma a progresszív körökben, rengetegen ostobaságnak tartják, hiszen az a problémák gyökereivel egyáltalán nem foglalkozik (pl. hogy miért van viszonylag kevés nő a techszektorban), csupán mesterségesen próbálja rövid távon orvosolni a problémát.
Higgyétek el, én eléggé baloldali körökben mozgok, és ha egy szobába zársz két "woke" személyt, minden témában legalább három véleményt hallhatsz.
Természetesen ha tényleg csak a rasszista megkülönböztetések és a fajgyűlölet megszűntetésére törekednének, a lehető legkevésbé káros módon nem pedig piti szarságok felfujásával foglalkoznának és ha nem lehetne az egészből egy rohadt nagy kettős mérce példatárat írni, akkor valószínüleg nem is lenne ilyen rossz íze a woke szónak.
Nameg ha nem ezen hibákra való figyelemfelhívással próbálnák leplezni a fajgyűlöletüket a szélső jobbosok, akkor még nácinak sem lennél titulálva, ha nem értenél egyet vakon minden woke mozdulattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!