Hogy jön ki egyesek szerint az újabb Fidesz kétharmad?
Az előző választásokon (2018) az összellenzéki pártok egységben 43%-ot értek el.
A Fidesz 49%-ot ért el.
Na ez már önmagában nem kétharmad, ráadásul most ezen kívül ott van MZP aki szintén plusz szavazatot jelent az ellenzéknek.
Ez legyen olyan ellenzéki 46%, Fidesz 49%
Ez hol kétharmad?
Most inkább azoktól kérdezem akik ezt hajkurásszák, hogy jön az újabb Fidesz kétharmad.
De honnan? Az ismerőseim körében is az ellenzékiek támogatottsága nőtt, még a folyamatosan M1-et néző nagyszülő is azt mondja nem szavaz a Fideszre.
Nem értem honnan várják a kétharmadot.
MZP inkább mínusz szavazatot jelent.
Nem a szavazatok arányában kerülnek be a parlamentbe, hanem az elnyert körzetek és elnyert listás helyek szerint. De egyébként szerintem sem lesz meg a kétharmad.
Az "akarja-e ön, hogy ebolás nggerek erőszakolják meg a lányát?" című népszavazáson nem volt 50% sem az érvényes szavazatok aránya, mégis utána hónapokig azt hallgattuk, hogy a magyar emberek 90%-a nemmel szavazott.
A képlet gyszerű: annyira leromlott az oktatás színvonala, hogy a Fideszben már számolni sem tudnak. Csakhát mivel náluk a hatalom, így 2+2 az bizony lehet törvényesen 5.
Szóval te az ismerőseid és a nagyanyóka körében végzett felmérésed alapján megmondod a tutit. Ezek szerint a reprezentatív felmérést készítő közvélemyény-kutatók nálad labdába sem rúghatnak? Ha-ha-ha!
Amint látod, kivétel nélkül, mindenhol a Fidesz vezet, méghozzá stabil előnnyel. Én egy szóval sem mondtam, hogy 2/3 lesz, nincs is rá szükség (már).
Azt tudtad, hogy nem a Fidesz óta 2+2=5?
'94-ben az MSZP a szavaztok egyharmadát sem szerezte meg, de több mint a mandátumok felét.
#2: Erre gondolsz?
A kérdés így szólt: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”
Az eredmény pedig:
Igen: 56 163 (1,64%)
Nem: 3 362 224 (98,36%)
Erre mondják, hogy szignifikáns...
Amúgy ez egy véleménynyilvánító népszavazás volt, tehát tökmindegy, hogy érvényes-e, vagy nem, mert nem az volt a cél, hogy kötelező érvényű legyen, hanem hogy kifejezze a választók akaratát. (Mellesleg azért lett érvénytelen, mert a kormány feljebb vitte az érvényességi küszöböt.)
Arról pedig, hogy ki mennyire tud számolni, ajánlanám figyelmedbe a miniszterelnök-jelöltedet:
Kedves kérdező, a százalékok nem nagyon számítanak.
Az egyéni körzeteken múlik a dolog. Kis túlzással ha az ellenzék a szavazatok 99%-át gyűjti be, még akkor is lehet 2/3-a a Fidesznek, ha csak egyetlen szavazattal is nyeri a körzetek többségét.
6, ha csak a vélemény érdkeli őket, ott a nemzeti konzultáció. Az nem is kerül 16 milliárdba mondjuk.
És tudod te is, én is, hogy a kérdés manipulatív, kezdve azzal, hogy egy nemlétező szándékról kérdezte az emberek véleményét. Pont mint az most áprilisi népszavazás. De mindegy is, ne offoljunk
Az én miniszterelnökjelöltem nincs a linkeken amit küldtél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!