Itthon miért gyűlölik ennyire az öregek a fiatalokat? Ez ilyen magyar sajátosság?
nagyon egyszerű.
1, ahogy a 4es ragyogóan bemutatja, az idősek nagy része egyszerűen burokban él. nyelvet nem beszélnek, internetet alig használnak, külföldre nem járnak, ezért nem tudják magukról, hogy mennyire tájékozatlanok, egyszerűek, hiszen a családjuk, munkatársaik többsége sem épp észlény
2, rossz körülmények között élnek, betegesek, alig értik a mai világot, ezért jönnek a szánalmas önigazolások, hogy "mi jobbak voltunk, a mai fiatalok bezzeg.."
ezek az idős emberek egyszerű prolik, akiknek sosem lesz sok pénzük, vagy sosem fognak normálisan kinézni, nem kell velük foglalkozni.
nekem a kedvencem az volt, mikor egy 50 pluszos főnöknőm 120 kg-osan nyelvtudás nélkül posztolta a "mai fiatalok lusták" meg hasonló rinyacikkeket a fészen :D
15:
akkor meg azt nem értem, miért is magyarázod a bizonyítványt, hiszen világosan leírtam, hogy NEM az összes idős emberről beszélek.
szóval saját magadnak is írhattad volna.
a 4-es hasonló boomereket viszont imádom. különösen azt, h mindig a neten vagy a kint az utcán távolról rohadt nagy a szájuk.
A válasz nagyon egyszerű: mert sajnos, túl sokan vannak köztük olyanok, akik úgy gondolkodnak, mint a 12-es!
Az ő válasza tökéletesen érthetővé teszi a fiatalok iránti ellenérzéseket. Hát hogy lehetne kedvelni valakit, aki ennyire gyűlöli az 50 felettieket?
kortól függetlenül Magyarországon az emberek többsége rosszul ítéli meg a saját képességeit, többnyire túlértékeli.
egy idős ember esetében ez hatványozottan igaz. pont pár hónapja "szakítottam meg a kapcsolatot" egy idős festőművésszel, aki sokszor kissé tolakodóan odajött a Duna-parton beszélgetni. gyakorlatilag úgy viselkedett mindenkivel, mint ha a tanítványa lenne és nem sok fogalma volt a dolgokról.
Miért is lett volna? 30 éve nyugdíjas, internetet sosem használt, egy szűk buborékban éli az életét évtizedek óta.
A másik meg, hogy érdemes megnézni, többnyire mit kifogásolnak az idősek a fiatalokban: nem tudnak térképet olvasni, nem ismerek az analóg órát, azt írják "sztem", stb.
Ergo csupa lényegtelen, nevetséges dolog. Ha idős lennél, nem lenne nyelvtudásod, nem értenél a számítógéphez, meg úgy általában semmilyen hasznos, nem elavult tudásod sem lenne, lehet te is próbálnál kapaszkodni a régi "értékekbe", amikor még kapták a taslikat a gyereket meg tudtuk mi az igazi munka.
tisztelet a kivételnek, de szerintem legtöbbször totál felesleges szóbaállni egy 50-60 éves emberrel.
Kedves 18-as, elmúltam 50 éves, egyetemi diplomám van, képes vagyok használni a netet (mint láthatod), angolul olvasok szakcikkeket és szépirodalmat, angolul nézek filmeket, sorozatokat (és magyarul is!), rendszeresen tájékozódom a világ történéseiről, munkahelyemen kiváló munkát végzek, a fiatalok hozzám (is) fordulnak kérdéseikkel, és igen: ismerem az analóg órát (még ma sem ment ki a divatból!), és tudok térképet olvasni, bár inkább a Google map-et használom. Mellesleg az is térkép, csak nem papíron.
A képességeik túlértékelése pedig EGYÉRTELMŰEN a fiatalokra jellemző. Az itteni kommentek túlnyomó része is ezt a vélekedést tükrözi.
Kifogásom pedig nem a "sztem" gyakori használata, ha fiatalokról van szó. Sokkal inkább az értékek tiszteletének, a másik ember tiszteletének, valamint az eltérő világképek, vélekedések, életfelfogás iránti toleranciának teljes hiánya a fiatalok részéről.
Lusták.
Egyszerűbb eltüntetni azt aki a frusztrációmra emlékeztet, mint szembenézni a gyávaságommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!