Vajon ünnepeinken miért lobogózzák fel országunkat Elefántcsontpart zászlaival? Valaki fejéből kipattant az agyalágyult ötlet, hogy zászlónkat elforgatni lehet! Vajon ez nem nemzeti jelképünk sárba taposása-e?!
Lépegetünk az októberi nemzeti ünnep felé, amikor is zászlódíszbe öltöztetik az országot. Megjelennek az utcákon áthúzott drótokról lelógó, és mindenhonnét lecsüngő trikolorok, a függőlegesen csíkos piros-fehér-zöld lobogók. ELEFÁNTCSONTPART zászlai! Azok lengenek mindenütt!
Mert milyen a magyar trikolor?
VÍZSZINTESEK RAJTA A SÁVOK, A PIROS, A FEHÉR ÉS A ZÖLD. Vajon kinek fejéből pattant ki az agyalágyult ötlet, hogy nemzeti lobogónkat forgatni lehet? Lehet, persze, forgatni,akár a 45 foknál tovább is, hogy Olaszország zászlajává legyen. Miért is ne?! Esetleg, a lángelmének, aki divatba hozta az elefántcsontparti megoldást, lehetne további ötlete: a fehér sávot hullámoztani érdemes a változatosság kedvéért, mit számít, hogy így nemzeti ereklyénkből Seychele trikolorja lesz? Talán ez a köztársaság rosszabb, mint Elefántcsontpart?
Igazad van. Tényleg narancssárga. De miért lenne a zászló elforgatható?
Mondjuk, az egyesült államok zászlaja szokott hosszában csíkos leni, és jobb oldalán fityegni a csillagos, kék mező?
Vajon Bhutan zászlaján a sárkányka bután pofára eshet, mit sem számít, mert FORGATNI szabad?
Vagy csak a mi lobogónk "kifordítva, befordítva, mégis" magyar zászló a magyar zászló? A vízszintesből nyugodtan lehet függőleges? Akkor talán lehetne csücskével fellógatni? Hogy ferdén álljanak a sávok? Úgy is guszta lenne!
Tanácsodat megfogadnám, elgondolkoznék, ha lenne reális alapja, ha nem csupán rosszindulatú képzelgésedről lenne szó. Ugyanis egyetlen szóval sem említettem, hogy nekem mi a legfontosabb.
"Engem inkább az zavar, hogy olyan magyar zászlókat is látok, amikben olyan sötét a zöld sáv, hogy már feketének látszik."
Ez azért van, hogy sokat lehessen mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!