Miért szigorít vagy nem lazít sok ország a COVID omicron variánsa miatt, amikor december óta tudjuk, hogy enyhébb?
Decemberben már jelentek meg cikkek arról, hogy az omicron határozottan kevésbé támadja a tüdőt, mint az előzőek, ritkábban juttatja kórházba a fertőzötteket, kisebb a halálozása, kevésbé veszélyes. A koronavírus.gov.hu oldalon is igen ritka az elhunyt fiatal és kevesebb a középkorú is. Hogy a reprezentatív felől a kevésbé reprezentatív felé menjek, fél ismerősi köröm elkapta és jómagam is, nálam volt a legdurvább az 1-1,5 hét erős megfázásjellegű tünetekkel. Senkinél nem maradt vissza semmi, mindenki visszatért a sporthoz is, aki sportol, nekem jobban megy, mint valaha.
Miért tervez zárni a világ?
Azt tudom, hogy Orbán alapvetően azért törölt el mindent, hogy megtarthassa a birkamenetet és hogy ne csökkenjen a népszerűsége a választások előtt.
Ettől függetlenül egy erős nátha miatt miért kell zárnia a világnak?
Nálunk a fél céget letarolta az omikron, meg a fél ismerősi körömet. Konkrétan midnenki náthás volt, jó részénél csak a teszt után derült ki, hogy covidos e.
El kellene a témát szerintem engedni most már végre.
Amúgy várom már, hogy mikor kezdik el propagálni mondjuk a rendszeres mozgást, a vitaminok szedését, vagy a kiegyensúlyozott étrendet.
(1-2 ismerősöm volt akiket durvábban viselt meg még anno a delta, tipikus utoljára tesi órán mozgó emberkék voltak akik melóból hazaesve leverték magukat egész évben a netflix elé 2 zacskó chipsel meg üveg colával)
Ugye mint írtam, nálunk is, munkahelyi csapatban a harmadik ember volt otthon COVID-dal (nem egymástól kaptuk el amúgy), de szomszédos csapatban is voltam omikronosok. Csoporttársaim közül akikkel jóban vagyok, mindenki. Baráti körben is voltak omikronosok.
Mindenkinél egy erős "megfázás" volt. Utána semmi szövődmény.
Azért a delta volt durva is és nagyon gyakori volt a szövődmény. Konkrétan a kardiológiai is valami 10-20% vagy mennyi, ott be kellett tartanod, hogy 6 hétig semmi sport, ha nem akartál hirtelen szívhalál-kockázatot. Vagy azt hiszem, itt a mozgószabály érvényesül és így írjuk: hirtelenszívhalál-kockázatot.
Szóval a környezetem hozta a december végi - januári cikkekben írottaknak megfelelő papírformát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!