Szerintetek mennyi az esélye annak, hogy a karácsonyra hivatkozva december 11-ikével feloldanak minden bevezetett korlátozást és tilalmat?
Olvastam valahol, hogy sok eus ország az ünnepekre hagyatkozva el szeretne hagyni minden korlátozást, hogy a legalább a karácsonyt lehessen a családtagoknak együtt tölteni.
Szerintetek ez megvalósulhat nálunk is?
Mindenki azt mondta még nyáron (francia elnök, a mi drága egyetlen miniszterelnökünk, stb), hogy télen nem lesznek olyan megszorítások mint tavasszal.
És mi lett? Igen, pont az. Még az idősek vásárlási sávját is visszahozták nálunk. Minden európai ország (legalább részleges) lockdownba van.
Aki azt hiszi, hogy karácsonyra jobb lesz az csak hitegeti és betegebbé teszi magát (elképzelt szabadság reménye) mert nem teljesül.
Az utóbbi időben meghozott intézkedések (az utcán mindenhol viselni a maszkot) nem működnek. A vásárlási idősáv se fog működni, mert hiába megy el nagyi az idősávjában, ha őt később megfertőzi a felelőtlen fiatalabb unokája aki a tiltás ellenére házi bulizik és utána találkozik vele. Igen, sajnos a szűkebb családban is van ilyen fajankókra példa.
A nem működő intézkedések miatt én nem, hogy enyhítést, de további szigorítást képzelek el a kormány részéről.
Hozzáteszem, nem tartom helyesnek a mostaniakat sem. Látszik, hogy semmi hatásuk. Csak egy teljes lezárásnak lenne eredménye, de azt meg senki se akarja. Én sem. Viszont a mostani szivatósoknak is véget kéne vessenek. De nem fognak. Mert a látszatbiztonság fontosabb. Szavazások lesznek na másfél éven belül. Majd elmondhatják, hogy ők mindent megtettek
"Hozzáteszem, nem tartom helyesnek a mostaniakat sem. Látszik, hogy semmi hatásuk"
A kórházban ápoltak számának növekedése elkezdett lassulni a héten, szóval nem mondanám, hogy semmi hatása. Ez jól látszik a grafikonról: [link]
Azért a kórházban ápoltak számát nézem, mert azt nem befolyásolja a tesztek száma, mint a fertőzöttekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!