Miért szigorít vagy nem lazít sok ország a COVID omicron variánsa miatt, amikor december óta tudjuk, hogy enyhébb?
Decemberben már jelentek meg cikkek arról, hogy az omicron határozottan kevésbé támadja a tüdőt, mint az előzőek, ritkábban juttatja kórházba a fertőzötteket, kisebb a halálozása, kevésbé veszélyes. A koronavírus.gov.hu oldalon is igen ritka az elhunyt fiatal és kevesebb a középkorú is. Hogy a reprezentatív felől a kevésbé reprezentatív felé menjek, fél ismerősi köröm elkapta és jómagam is, nálam volt a legdurvább az 1-1,5 hét erős megfázásjellegű tünetekkel. Senkinél nem maradt vissza semmi, mindenki visszatért a sporthoz is, aki sportol, nekem jobban megy, mint valaha.
Miért tervez zárni a világ?
Azt tudom, hogy Orbán alapvetően azért törölt el mindent, hogy megtarthassa a birkamenetet és hogy ne csökkenjen a népszerűsége a választások előtt.
Ettől függetlenül egy erős nátha miatt miért kell zárnia a világnak?
"Azt tudom, hogy Orbán alapvetően azért törölt el mindent, hogy megtarthassa a birkamenetet és hogy ne csökkenjen a népszerűsége a választások előtt."
Ez a foci EB-nél is unalmas volt. Ezek a lezárások nem ingyen vannak, ha úgy ítélik meg, hogy az ellátórendszer bírja a terhelést, akkor nincs szükség ezekre. Vannak nyugati országok, ahol a lakosság rendpártisága erősebb, ott is ugyanolyan populista rezsimek vannak. Ha bemonitorozzák, hogy a közvélemény zárást akar, akkor zárnak. Nálunk az egyéni védekezésen van a hangsúly, aki akarja, kéri az oltást, aki nem akar tömegbe menni, az nem megy, aki nem akar külföldön nyaralni, az itthon marad stb.
"És ezért soha többé nem élünk szabadon?"
Miben vagy korlátozva? De most komolyan, miben?
"Rettenetesen sok volt a halott és minden oldalra jutott 30 alatti vagy legalábbis 30 körüli is."
2020 őszihez képest is alacsonyabb volt, akkor azért zártunk, mert meredeken megindultak a számok és nem lehetett látni, hogy hol a vége és oltások sem voltak. Nyilván nem lottó alapon ment, kiszámolták, hogy milyen következményekkel jár, ha a svéd modellt követsük kvázi és bejött. Az, hogy az elhunytak hány évesek, szomorú de gyakorlatilag lényegtelen abból a szempontból, hogy az ellátórendszer teherbírása nem volt veszélyben.
Egyszerűen megunták az emberek ezt a halálkampányt, hullalicitálást, látták, hogy 21 tavaszán fél év óta tartó zárásokkal meg kijárási tilalmakkal sikerült rekordszámú halottat összehozni, egyszerűen belefáradtak.
2021 őszén is rekordszámú halott volt. Ráadásul nem tudom, ki hogy van vele, de én rettenetesen féltem a deltától. Most is félnék, ha az fertőzne.
De ettől még nem Magyarországról kérdeztem, hanem a világról. Az omikron egy nátha és a világ zár.
8
Olvasd el a főkérdést és az első pár mondatot.
Miért szigorít A VILÁG?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!