Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Téged nem zavar, hogy a...

Téged nem zavar, hogy a képviselők választják meg a köztársasági elnököt és nem pedig a nép?

Figyelt kérdés
Ráadásul a fidesznek 2/3 van, így borítékolható előre az eredmény. Nem mellesleg nekem ez a Novák nagyon nem szimpatikus, egy tanyasi liba.

2022. márc. 10. 11:24
A kérdező szavazást indított:
Zavar, ez nem helyes így
Nem zavar
40 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%
Úgysincs semmi hatalma csak dísznek van. Felőlem meg akárki bohóckodhat a külföldi diplomatákkal.
2022. márc. 10. 11:26
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
A köztársasági elnök szerepe annyira súlytalan, hogy nem igazán érdekel, ki az.
 3/14 anonim ***** válasza:
33%
Dehogy zavar. Akkr lehetek én is? Nem? Pedig senki sem ismer
 4/14 anonim ***** válasza:
22%

Te is lehetsz akár, ha nagykorú, cselekvőképes...stb vagy.

Attól függ mennyi o.gy. (orbitális gyökér?) képviselő haverod van.

2022. márc. 10. 11:30
 5/14 anonim ***** válasza:
5%

Megszoktuk.

Az MSZP-SZDSZ kormányok sem változtattak ezen, nekik is kényelmes megoldás volt, bár amikor Sólyom László lett a köztársasági elnök, kiderült, a kormánypártok is el tudják cseszni a választást.

A köztársasági elnök pozíció persze megérne annyi tiszteletet, hogy népszavazás döntsön róla, de a pártok ezt másképpen gondolták, és már régen nem is téma, hogy a köztársasági elnök is pártkatona, az egyetlen kivétel eddig Sólyom László volt, aki az MSZP és az SZDSZ marakodása miatt, civil szervezetek jelöltjeként, az ellenzék támogatásával, a harmadik körben lett megválasztva, és alkotmányjogászként vissza dobott több javaslatot is mindkét oldalnak, nem utólag kellett azokat módosítani, vissza vonni.

2022. márc. 10. 11:37
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
Én azt em értem, hogy az ellenzék miért sorra ilyen vitás személyiség jelölteket vonultatott fel, mikor lenn bőven kikből válogatni a baloldalon. Én Vágó Istvánt remek jelöltnek tartottam volna például, bár azt sem tudom, hogy felkérték-e vagy vállalta volna-e ezt a pozíciót.
2022. márc. 10. 11:41
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem zavar.Nem véletlen hogy az erről szóló 4 kérdéses népszavazáson az első három kérdés egyértelmű döntést mutatott,a köztársasági elnök megválasztásának módja viszont megosztotta a magyarokat.50,07-49,93 azaz,nyúlfarknyi különbség csupán,ennek köszönhető a jelenlegi megválasztási mód.
2022. márc. 10. 11:48
 8/14 anonim ***** válasza:
81%

#5 " köztársasági elnök pozíció persze megérne annyi tiszteletet, hogy népszavazás döntsön róla,"

Volt róla népszavazás. Bár ahogy a 7-es már leírta, kicsi volt a különbség, de azon a népszavazáson az emberek döntöttek úgy, hogy NEM akarják, hogy a köztársasági elnököt az emberek válasszák meg és egyetértettek azzal, hogy ez legyen a választott képviselők dolga.

Mégis mi a fene lenne az amiért fontos lenne erre milliárdokat költeni? Semmilyen hatalma nincsen a köztársasági elnöknek. A magyar parlamentális rendszerben a legfőbb hatalom a parlamenté és a kormányé, amit a parlamenti többség alakíthat ki. Azt meg választáson döntheted el, hogy ki legyen képviselő a parlamentben.

2022. márc. 10. 11:53
 9/14 anonim ***** válasza:
16%
A képviselőket a nép választja meg....
2022. márc. 10. 12:12
 10/14 anonim ***** válasza:
89%

Nem zavarna, ha lenne egy olyan kitétel mellé, hogy a parlamenti frakciók legalább felének is támogatnia kell. Akkor tényleg lenne benne kompromisszum és nem a 2/3-os többség tolná át a saját jelöltjét, mint bármi mást is.

ma 11:41

VÁGÓ ISTVÁNT?! Konkrétan olyan ő a DK-ban, mint Novák Katalin a Fideszben a fideszes fülbevallójával. Meg igazából mit csinált azon kívül, hogy kvízműsort vezetett...?

Én eddig egyetlen felmerülő embernél éreztem azt, hogy ténylegesen tudná képviselni a teljes nemzetet, és az L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója. (Nem volt pártok által fontolgatva a jelölése, Hont András dobta be a nevét egyszer.)

2022. márc. 10. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!